• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    SKA_P: #prostetozbourame
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    HAROLD: jasně, nechat to v klídku a pomalu rozpadnout, pak to strhnout a postavit něco pěkného pro lidi, třeba panelák, nebo krásný obchoďák plný kvalitního dovozového zboží ze SSSR, jako v Jihlavě
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    TOFI: Tábor
    REY
    REY --- ---
    HAROLD: Jasně, chybí patina a nebe je na levé fotce zcela jasně modřejší
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    TOFI: No, že by to jako vylepšili... :/
    TOFI
    TOFI --- ---
    CAJT
    CAJT --- ---
    NJAL: Jojo, doteď mi tu jede tahle dvěstěšetka. Tenkrát to tu byla nedostatková mizérie. Viz třeba https://www.youtube.com/watch?v=acQFZTewqQU
    CAJT
    CAJT --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    Jo, pratele, jeden z nejvetsich daru delnickorolnickych vrstev SSSR lidu CSSR bylo toto sovetske radio, na kterem se ruzne podvratne vysilacky daly poslouchat velmi dobre. :-)
    WODA
    WODA --- ---
    KINGRICHARD: jojo, Sádka. Já ten barák znal už jen jako chátrající ruinu se zazděnýma oknama. Dneska už nestojí. Na leteckých fotkách na Google maps ještě je, ale na streetview už ne.

    Na tý další fotce tam pak uprostřed stromu odnikud dost záhadně kouká hlava nějakýho kluka... (o:
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    WODA: No fakt. Tehdá se tý stanici říkalo "Na sádce" a ten starej barák nad čepicí toho chlápka, byla lidová škola umění, kde jsem se učil na flétnu a na trubku
    WODA
    WODA --- ---
    NOIK: Pěkný. Ty fotky ze sídliště jsou focený z dnešní zastávky Chodovská tvrz, pohledy kolmo přes silnici a směrem k Litochlebskému náměsté. Při srovnání s dneškem je dobře vidět, jak ta vzrostlá zeleň k sídlišti milosrdná.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    JON: Ono se na blbý věci dobře zapomíná, ale pamatuju si, jak jsem v 80. bydlel na novým Spořilově, a na starým se topilo převážne uhlím. Kousek dál bylo autobusový depo Na Bohdalci a když fakt hodně mrzlo, tak nechávali přez noc autobusy nastartovaný a výdledek byl, že sníh byl za týden víc šedivěj než bílej. Takže lokální topeniště na uhlí + provoz aut, kterejm se o katalizátorech ani nesnilo tu patinu v praze dost dobře vysvětluje.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Československo v roce 1980 očima turisty ze Západu. Podívejte se - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...ty-ze-zapadu-podivejte-se?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    JON
    JON --- ---
    SALVATOR: ono to bude spíš kvalitou ovzduší, eště těsně kolem revoluce sousedi na patře v činžáku v Praze na Vinohradech topili uhlim.

    NOIK: Super je ta fotka z táborskýho náměstí, přesně takhle to tam vypadá i teď, včetně aut. Akorát jen při srazu veteránů. Jindy tam po pátý hodině nepotkáš živou duši.
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    N_I: Pamatuji. Měli jsme oranžovou.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    Něco podobnýho bylo ve u Prahy ve Vestci. Do dneška to tam existuje. V katastru je ministerstvo obrany a na dveřích není napsanýho vůbec nic, nicméně tam přibývá nová technika. Říkalo se tomu rušička ale dneska to spíš bude monitorovací pracoviště.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KINGRICHARD: jo, původně jsem myslel že je to z 88, proto jsem psal o vypnutých rušičkách. Rušení a typickej zvuk RFE z ruskýho (paradoxně jediné rádio v domácnosti, na kterém to šlo) rádia si pamatuju taky, a kupodivu i to, že přes vzdálenost domov-rušička asi 5km byla RFE pořád poslouchatelná.
    Btw, jako pozůstatek tam zůstala ulice "pod rušičkou" https://mapy.cz/zakladni?x=15.0766752&y=50.7554420&z=18
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    Koho by to zajímalo tak lidi kolem Conet Project a priyom.org - což jsou projekty ohledněmonitoringu a archivace provozu špoinážních vyslílaču "numberstation" kde i ČSSR měla svůj vysílač OLX (ostatně si na tu bábu co pořád mlela čísla, dobře pamatuju např. https://www.numbers-stations.com/ns/slavic/s05-olx/), tak jsem tam dohledal i dokument kde si UVKSS stěžuje UVKSČ na nedostatečné pokrytí rušením a z toho plynoucí vícenáklady SSSR na rušení v oblastech Běloruska a Ukrainy, pro vykrití Leningradu a Moskvy. Pokud si dobře pamatuju ty dokumenty jsou z někdy kolem 1983
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    RSZ: Svobodná evropa se přestala rušit až někdy kolem 86 kdy soudruhuům ze SSSR docházela elektřina tak jako "glasnosť" vypli i rušičky. Nicméně to byla z nouze ctnost, protože reálně na to prostě nebyly peníze a energie. Já sám si rušení vi 80. dobře pamatuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam