• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYSBEE: Naši mají pořád ty původní, stokrát opravované a pořád funkční.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DZODZO: tak určitě :) Navíc ta cena, za kolik se dneska prodávaj je absolutně mimo a to bych za to nedal ani omylem - https://ostatni.bazos.cz/inzerat/98487402/Vanocni-osvetleni-LUCERNICKY.php

    1250,- za ty nový LED je taky dost, ale když by to pár let dělalo dětem parádu a hezký chvilky u stromku, tak proč ne..
    FRDK
    FRDK --- ---
    DZODZO: Pfff...
    Vůbec nemáš smysl pro krásno :-p
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ja uz by som tie stare nechcel, hladat rozbitu zarovku to bolo vzdy na nervy a tie draty su hrube a cele to je take velke, ked si to porovnam s ledkovym retezom co som kupil, tak to je sto a jedna... a samozrejme spotreba energie asi tak 10% z tych starych ziaroviek a funkcia automatickeho vypnutia po 6 hodinach :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PSYSBEE: My je jeste nekde snad mame....
    AIJA
    AIJA --- ---
    My máme ještě klasický socialistický elektrický svíčky. Asi předchůdce těch zvonečků? Několik let už se stará o jejich zprovoznění syn. Pochopitelně při jejich povánočním úklidu není systematický, tak má z drátů motanici, u které se hrozně vzteká:-)
    Prý je prodá, tak licitujte:-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    PSYSBEE: my máme ještě někde doma tyhle zvonečky ... dokonce i v originál krabici :-)

    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Pamatujete vánoční lucerničky? Doma jsme vždycky měli klasický svíčky, co některý roky spíš prskaly a nehořely a já si jako technicky založenej kluk spíš přál elektrický světýlka, co jsem viděl u kamarádů nebo za výlohama v obchodech.
    Z jedný zimy - 1984-5? - si pamatuju návštěvu nějaký zasněžený horský chaty v Krkonošších, kde na recepci měli vánoční stromek ověšenej právě svítícíma lucerničkama .. pamatuju si to do dneška, jak tam jako 6ti letej malej kluk stojím s rozzářenýma očima a koukám na tu svítící nádheru.. V dospělosti jsem si potom párkrát říkal, co se s jejich výrobou asi stalo, sehnat se samozřejmě po pádu socíku už vlastně nedaly..
    Pár let zpátky jsem čirou náhodou narazil na projekt jejich znovuoživení na startovac.cz, kterej ale nezískal potřebný finance na rozjezd - https://www.startovac.cz/projekty/retro-vanocni-osvetleni-lucernicky-svetlusky/
    ..
    No .. tak jsou konečně zpátky.. :)
    Vánoční lucerničky
    https://www.vanocnilucernicky.cz/

    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MEJLA77: a skládací plastové vločky jí nejsou dobré? :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MILKOV: Kamarádova přítelkyně se o jejich historii více zajímá a píše o tom tuším i nějakou práci (je američanka a studuje někde ve státech, tuším nějaké regionální historie a něco říkala tuším i o nějakém muzeu, kam má domluveno pak tu sbírku umístit, ale to bych se musel přesněji poptat), původně jsem jí sliboval něco od máti - ta kamarádka nás prosila o nějaký jeden kus, klidně starší i třeba trochu poškozený, který nám nebude chybět, ale máti mi prozradila, že to vše před stěhováním vyhodila a nechala jen takové ty skládací plastové vločky, tak kdybyste se náhodou něčeho zbavovali, dejte vědět.)
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    MEJLA77: tak to je vzpominka na me detstvi ;-)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    MEJLA77: Vydrž pár dní, než to Lenka snese z půdy. Nafotím naživo, i když těch ozdůbek po babičkách a korálkářce tetě Wagenknechtové, která je doma v Mrklově vyráběla už moc nezbývá.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    FAT
    FAT --- ---
    KILL77: Jo, díky. A hned skvělej titulek : Nešto Glupo! Úžasný Something Stupid v podání F+N Sinatra.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LIQUID_SOUND: Úplně hmatatelně cejtim jak jsou všechny prorezlý. Včetně tý Avie a oplechovaný "ešemky".
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    HOWKING: aha, je to možné, byla jsem tam přes přelom, jen si pamatuju, že jsem malou přenosnou barevnou tv dostala od sousedů z německého smeťáku či co :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SEDNA: Na pal se přecházelo až za "kapitalistů".
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    HOWKING: možná to byl přerod secam/pal a byl nedostatek nebo kdo ví.... já tv střídavě měla a neměla (vlastně jsem ji nepotřebovala, ale vždy se našel někdo, kdo ji daroval:-)) a pozor to jsem bydlela v Ově
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam