• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    PATISLAV: at si tady nenabehnu, no nevim jak s krasou, kazda zena je preci krasna :), ale rozhodne byly asi lepe pripraveny na zivot a byly proste vice do zivota, dneska je hodne holek dle mych meritek ULET :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PATISLAV: Celkově to bylo myšleno spíš jako ironie :-) Mozek má tendence si pozitivní zážitky časem trochu zveličovat.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DEEFHA: holky hezčí prej :), zlatý pravidlo je, že holky jsou hezčí, čím ty seš starší.
    FRDK
    FRDK --- ---
    DEEFHA: ...všechno bylo lepší, vetší, voňavější, hry byly těžší, holky hezčí a pivo levnější...
    Tos mi připomněl text jedné písničky, sice zpoza oceánu, ale ta 'laskavá' osmdesátková nostalgie je velmi podobná té naší ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MISTR_CHVEJ:
    Taky mám tyhle archiválie:-)
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    jj, ctyrlistky, mam doma sbirku od 69-96 :D treba to jednou bude mit cenu, pro me to teda ma cenu nevycislitelnou, protoze hodne z nich jsem smenoval na zakladce za vsechno mozne :D proste srdcovka
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: No právě, kondenzátory! Není lepší zábava na dlouhé letní večery (sic!), než kompletni recap Sega Game Gear :-P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to ne, maximalne se na starej hardware podivat do muzea, ale to je tak vsechno. navic ty tistaky starnou, kondenzatory odchazeji... :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Já nemyslím hrát si hraním her, ale hrát si s tím starým hardwarem. No nic, tady se prostě míjíme, tak to tak nechme být.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    VYHULENY_UFO: aha.) takze placas. tak simte radsi neplacej.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FILIPSZ: ja sem psal, ze vzpominam, ze ty veci byly nedostatkovy, ze se nedostaly na pult a ne ze na ne vzpominam s nejakou nostalgii.

    DEEFHA: ja mam na hrani notebook, na kterym si zahraju i stary hry. jinak je pravda, ze minulosti nejak neziju a nemam potrebu se obklopovat starejma kramama.

    uz tedka staci, ze jak bydlim v baraku z prvni republiky, tak bojuju s kretanama ktery kradou 85let stary cedule s napisy pradelna, puda, sklep ci cisla partaji. To mi hlava nebere, proc nekdo musi krat stary glasurovany cedule???
    Navic je smutny, ze prezily i OPBH a tedka nejaky kokoti je kradou.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Já tě přece nepřemlouvám, aby sis něco z toho kupoval. Jenže takový pěkný rychý svižný notebook má doma každej druhej včetně mě. Ale řeknu ti, že je to strašná nuda. Na práci OK, ale na hraní jsou hračky. Ty si nerad hraješ?
    BURAN
    BURAN --- ---
    VYHULENY_UFO: jesteze ty casaky nebyly bolsevicky, to uz by ti fakt nic nezbylo.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    VYHULENY_UFO: abicko, osmibit (didaktim m/gamma), ctyrlistek, stoplus atd, to nejsou bolsevicky vyrobky?
    volis teda babise?
    nebo placas a nevis uplne co?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: jabych si osmibit ani merkura tv znovu nekoupil. proc, kdyz sem si koupil pekny rychly svizny notebook s nvme diskem, 32GB ramky a xeonem, ktery to cely pohani....?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tohle je naprosto normální chování napříč populací celýho světa. Je to třeba důvod, proč si v Americe týpci po čtyřítce kupujou starý ojetý sporťáky, se kterýma jezdili (a nebo chtěli jezdit) na střední a dávají je znovu dohromady. U nás jsou to třeba ty Babety nebo osmibity a televize Merkur, cokoliv. Najdeš na to spoustu odbornejch studií, anžto je to prostě zajímavej fenomén. A btw. v důchodu, nebo jak ty říkáš "před smrtí" (ovšem hrana zvoní i tobě a nikdy nevíš, kdy to přijde), lidi většinou vzpomínají na úplně jiný věci. Třeba jaký to bylo hezký, když si člověk ještě loni dokázal dojít sám na záchod.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FILIPSZ: rad vzpominam na 85, kdy otec dostal do sveho kabinetu fyziky osmibitovy pocitac. ta vec mi zmenila zivot.
    ale rozhodne nevzpominam na bolsevicky vyrobky, bolsevicky jidlo nebo bolsevickou skolni jidelnu. vzpominam na podpultovy ctyrlistky, abicka ci stoplus jednicku, jenz do nasi malomestske trafiky prichazely v poctu do 5ks a zadny se nedostal na pult.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    VYHULENY_UFO: a na co vzpominas rad ty? na to jak jste si davali kurzy cestiny v kabinetu na zakladce?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, jako od současné Opavia aka Mondelez bych taky moc neočekávala, že výsledný produkt bude poživatelný. Zkazili celý sortiment, tohle nebude výjimka.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: tak na vzpominani na mladi mas duchod presne pred smrti, ale ne kurva ve ctyriceti. podle me je to nejaka porucha, ktera se navic projevuje ve volbach 30% pro andyho....
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: My čtyřicátníci ale přece nemůžeme za to, že to "naše" retro je zrovna bolševický :-) V určitým věku prostě člověk rád vzpomíná na ty doby, kdy mu bylo nejlíp (puberta, dospívání). U mě je to spíš až těsně po revoluci, raný devadesátky. Těch drog co se tady najednou objevilo... :-P A kromě toho určitě - všechno bylo lepší, vetší, voňavější, hry byly těžší, holky hezčí a pivo levnější. Protože si to tak člověk pamatuje, i když to tak třeba vůbec nebylo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BLACKHEAD: S tim samozrejme automaticky pocitam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam