• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    NAMATHUR: kecup na omacku, to je solidne gore, z toho by nejeden ital spinal ruky k nebesam a vzyval panenku mariu palermsku :D
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    DEEFHA: super


    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DELKI: mrknu diky
    DELKI
    DELKI --- ---
    NAGASAWA: V Retru se o ni zminuji. Jinak super dil.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DELKI: Kdyz jsme u te Ciny. V osmdesatkach jsme chodivali do Dejvic do Ciny na "švejžužů". Zkousel jsem ted najit par fotek, jak to tam tehdy vypadalo a docetl jsem se, ze pry byla nekde vedle divadla ABC i puvodne originalni cinska restaurace o ktere jsem vubec nevedel.

    https://styl.instory.cz/...rope-byla-v-ceskoslovensku-nesmelo-se-v-ni-sedet-dele-nez-dve-hodiny.html
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    NAGASAWA: Listuju tim a obcas jsem v uzasu. Prominte moji neznalost, ale Plnene kedlubny, nebo Plnene okurky asi budu muset vyzkouset...
    DELKI
    DELKI --- ---
    NAGASAWA: Ta cinska je tak skvela, ze matka podle ni vari porad:D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jen počkejte, až dorazím večer domů :-P Pokud téma vydrží, budou to hody.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ANCHATON: v druhe polovine osmdesatek jsme meli doma jeste dve ctvercove kucharky s krouzkovou vazbou. Jedna byla Cinska a druha Japonska kuchyne. Dva roky zpatky jsem na ne znovu narazil a bylo zajimavy sledovat, kolik receptu tam dokazali vycarovat bez pouziti cehokoliv, co by se japonsku byt jen blizilo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ANCHATON: krása
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    rekli jste si o to :]

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RSZ: Ze všeho nejlepší jsou na těchhle kuchařkách ty fotky, ideálně "barevné". Vyblité jak samy ty blafy :-D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ZETOR_13: Stálice nad všechny jsou Receptury studených/teplých pokrmů. Vyšlo i elektronicky a je to běs :-D
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    nejlepsi kucharka jsou Materialove spotrebne normy. Staci varit podle Ackove normy a trosku modernizovat suroviny. Krasne i odpocitane na porce. Vydano v 50. letech pro JaR nebo nejakeho jejich predchudce. Dodnes se podle toho vari perfektne.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NAGASAWA: klasika klasik je pro mne toto:)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: Neměli, ale tyhle soc-kuchařky naprosto miluju! Mám jich celou sbírku, ale teda nevařím podle nich :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mimochodem, taky jste ji meli doma?

    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PSYSBEE: jo... Karmil a kávovej Piknik se zrníčkama lógru...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TAPINA: neviem to posudit, ako decko som tomu moc neholdoval a ani teraz ma to nejako nelaka, je to prilis presladene, uz len ked si na to pomyslim tak ma bolia zuby :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DZODZO: v tomhle kontextu trochu skoda, ze dalsi z tyhle party kondenzovanejch mlik - karamelovej Karmil - to s nama nedal az do dnesnich dnu ..
    Jako malej sem ho miloval, no pokus o jeho znovuvzkriseni Karmilek jsem ochutnal a holt jako v detstvi uz to nebylo .. i tak bych si ho dneska z nostalgie koupil, ta chuť byla svym zpusobem jedinecna.. :)



    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DZODZO: Ty zrovna docela stejný jsou, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam