Osobne tesknim po kvalite tuzemskych masovych konzerv, ktere se vyskytovaly v beznych obchodech ( neberu do uvahy, ze treba nebyly, nebo byl mensi vyber). Ale myslim tim, ze nebylo potreba pro ne jit do ESA. Dneska takove veci sezenu jen ve forme terin v ruznych zdravych vyzivach, zatimco v beznych supermarketech jsou smakulady se strojne oddelenym masem, kuzemi a nevim cim vsim.
Mozna to bylo proto, ze socikove podniky nebyly schopny strojniho oddelovani, nebo se to nevyplatilo, protoze potravinova produkce byla dost velka (ano, skoncila kdovikde) a o kuzich a kdejakych odrezcich se neuvazovalo jako o jidle v ramci norem, ktere se furt rika, ze byly prisnejsi.
Ale to je izolovana vec - nechybi mi napriklad ruzne gumove vrascite brambory, pecivo definitivne mizici z obchodu po 14:00 nebo treba fronty na cokoliv.