• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DIVER: kridy, klice, nas posilala jeste jedna soudruzska pica s acetonem na zachod si odlakovat si nehty a podobne modely. Fakt ekl tyhle souzky.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    DIVER: Tomuhle výchovnému počinu se říkalo burák, pamatuju si to dobře?

    Můj táta zase chtěl holčičku s dlouhými vlasy. Takže mi maminka každé ráno česala vlasy do copu. A když se paní učitelka Jarošová neslyšně připlížila za vás a vy jste měli na práci zrovinka něco, co úplně nesouviselo z výukou, tak vás za ten cop zcela nečekaně chytila a vší silou škubla dozadu. To bolelo tak, že se mi dělaly tečky před očima.
    DIVER
    DIVER --- ---
    IKSIK: "Ty vlasy nad ušima, to byla specialita těchhle píč."

    přesně! tohle byla specialita! a bylo toho víc. dodnes vlastně vzpomínám skoro s něhou na učitele hudební výchovy na prvním stupni, kterej nás jenom tak lehce švihal houslovým smyčcem přes hlavu. inu, stará škola :)

    pak už jsem dostával pohlavky a lítaly po mě půlkilový svazky klíčů ruštinářky.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    WASPER: Ntvl, vy mi tady vytahujete pěkný kostlivce ze skříně. Ty vlasy nad ušima, to byla specialita těchhle píč. Už v Obecný škole učitel hnízdo tvrdí, jak jsou nepřípustný tělesný tresty, ale ještě v 80s nás tyhle čůzy třískaly hlava nehlava. A co ve svojí pedagogický činnosti vychytaly nejvíc, bylo aby to co nejvíc bolelo. Nebo zkroutit ušní lalůček a málem za něj zvednout prvňáka do vzduchu. No ty vole...od čeho jako ty přestávky byly? Aby si tyhle kádry odpočaly od učení a mohly ztřískat pár malejch kluků za to, že si po 3/4hodině soustředění potřebujou trochu zařádit? Dyť jsme nic tak strašnýho nedělali! No tys mi dal...
    Ale máš pravdu, že učení mě taky začalo zajímat až na tý VŠ. A problém s autoritama mám taky dodneška.
    DIVER
    DIVER --- ---
    jak jsme tu řešili ty osmdesátky a píčy na základkách, tak v tý době se zase některým dospělým odehrávalo i tohle:

    Před 30 lety byl zrušen krutý lágr Minkovice. Vězni v něm vyráběli bižuterii na vývoz | Paměť národa
    https://www.pametnaroda.cz/...a?fbclid=IwAR349O2SOE_3G7DCjvBzF3LitiiYCG7zJcThDXeOdfGf43ph7mSUJ9X03ps

    (...) Pobyty na samotce, takzvaném Zvláštním oddělení a Uzavřeném oddělení, znamenaly, že vězeň byl vystaven násilnostem bachařů naprosto beze svědků. V betonové kobce s tureckým záchodem, z něhož vylézali potkani, měli ještě více snížené příděly jídla, které navíc museli jíst přímo z podlahy – po donášce jídla museli totiž okamžitě vrátit prázdný ešus.

    (...) Poslední zbytky lidské důstojnosti se likvidovaly při namátkových osobních prohlídkách, jimž byli vystaveni všichni vězni. Skupina vybraných se musela svléct donaha a stát v pozoru nazí asi dvacet minut, než dozorci prohledali jejich oděv.

    (...) „Spadl jsem do jámy a musím to přežít. A musím přežít tak, abych na tom byl zdravotně co nejlíp, abych psychicky neutrpěl a abych se neměl za co stydět. Naštěstí mě zavřeli až v době, kdy už jsem přestal bejt pro ostatní sexuálně přitažlivej.“

    (...) Možná nejvíce zarážející na jejím příběhu je ale fakt, že někteří z těch, kteří se v 70. a 80. letech podíleli na týrání vězňů, patřili i mnoho let po listopadu 1989 k politickým a ekonomickým prominentům, aniž by museli své minulosti jakkoli čelit. Patřil k nim například bývalý bachař Josef Vondruška, do roku 2010 poslanec za KSČM a do roku 2016 zastupitel Libereckého kraje. Vychodil pouze základní školu a práce ostrahy ve věznici pro něj byla vítaným postupem v kariéře. Podle svědectví mnoha vězňů patřil k nejbrutálnějším dozorcům, násilí si užíval, a i díky tomu se postupně stal velitelem oddělení a dostal možnost vystudovat vysokou školu.

    Mužem v pozadí otrocké práce vězňů byl před rokem 1989 Ludvík Karl, od 70. let ředitel národního podniku Preciosa, který po revoluci prosperující firmu zprivatizoval a dnes je jejím majitelem. Prezident Zeman ho v roce 2015 ocenil medailí Za zásluhy za stát v oblasti hospodářské.

    Ani sám Ludvík Karl, ani Preciosa jako firma však nikdy neučinili žádný krok k tomu, aby se bývalým vězňům omluvili a odškodnili ty, na jejichž dřině a utrpení založili svůj věhlas a bohatství.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    FRDK: No muselo to mít pořádnej budget. Tolik rozbitejch embéček jsem v jiným čs filmu/seriálu neviděl snad dodnes. A ty bouračky jaký byly zkušený! Takovej meďour se objevil snad až v Bony a Klid. No hustý. Kdo by to byl řekl. A přitom Tři holky z městečka, ČS televize Brno. :)
    Kam se na to hrabe honička v Pitavalovi, kde sotva zvednou Jawu 350 na zadní. :)))

    SARAJ:
    MAR_TINA: To je moje guilty pleasure. Jako holka by se mi i líbil. :-D Podobně jako kamarádka v Finska v Pupendu. :)))))
    DPMAN
    DPMAN --- ---
    CHILLIBOY: Ta vpravo cca dnes

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A ne, nemám je v ignoru, jen ani jeden netrefili správnou diakritiku i velký písmena zároveň.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Petr Čech
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MAR_TINA: Petr čech
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAR_TINA: Petr Cech
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: jenom o tom ještě nevěděl :)
    Nevíte někdo jméno?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: jsem nejak vnitrne presvedcena, ze to byla holka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: jo, ten chlapec s podivně přizvednutými rty mě strašil hodně dlouho.
    Ten vpravo. Český brendon Walsh.

    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    NJAL: Synove a dcery Jakuba sklare.
    WASPER
    WASPER --- ---
    To co se tu psalo o ZŠ jsem zažil taky. Do první třídy jsem šel v 82 roce. A hned první vysvědčení jsem dostal velkou 2. Naše třídí píča největsího kalibru Soudružka Hertlová nás pohlavkovala a hlavě tahala za vlasy nad ušima. Měl jsem těžkou ruku a každý pero rozskřípal do 2 dnu, kanky vsude. A hlavně jsem se ptal na kraviny a hledal smysl, a to byl problém se kterym se kadr neumel poprat. Snažila se mě ze školy vyštípat a poslat do zvláštní školy s tím že jsem asi dementní. (byl jsem dost pidlovokej, brejličky s okluzorem a bavili mě dělat věci jako si hrát, čmárat, bouchat pytliky od svaciny o prestavce, honit se klukama mezi lavicema a rvat jako tur). V podstadě mi zhnusila školu tak že mě začalo bavit učení až když jsem šel na vejšku. Dodnes mám schovanej sešit "zvláštních domácích ukolů", které jsem dostával za trest, jako jediný z ročníku. Žákovská knížka plná černých půntíků kdy jsem první dostal hned první den se
    bohužel někam ztratila. Vzpamatovávám se z toho 40 let, odpor k autoritám a schopnost nelineárního myšlení mě zůstala. :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    *m
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    SARAJ: to bylo supr oproti tem trem socka! :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CHILLIBOY: tohle zlo
    Území bílých králů (TV seriál) (1991) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/137645-uzemi-bilych-kralu/prehled/
    FRDK
    FRDK --- ---
    IKSIK: Teď jsem to chtěl nahodit :)
    Kam se hrabe Francouzská spojka.
    Ten strejček Jedlička tam!
    "Áááh, áh, ah, ha, háá, syncy..."
    "Spícháme, honíme zloděje."
    "To je hanba. Co jste mi to.., co jste mi to udělali? Vy dacani! Haló!"
    Dále jízda dvojkolmo, kaskadérka s nůší, kaskadér s flintou, kaskadér(ka?) s husama...
    Bomba!!
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CHILLIBOY: Tak hele vopatrně s těma nočníma můrama! Ukaž mi lepší automobilovou honičku! Chceš srovnávat Bullitův případ s Holkama z městečka???

    My tři holky z městečka 7
    https://www.youtube.com/watch?v=10owKOkKteU&list=PLWz4YUdhSveINI2YQYqLJfA2KqqUQ7goi&index=7

    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    CHILLIBOY: Jo! Tam se mluvilo moravsky!! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam