• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RSZ: to není plně pravda - to byla vrstvička skoromazutu z aut bez karburáturů, spálenýho uhlí a prachu. Ne, že by se na západě netvořila, ale a.)lepší auta - míň mazutu b.)uhlí jako topení pro domácnosti skončilo podstatně dřív c.) tam ty baráky čistili/opravovali, takže ve výsledku byl ten povlak desetinovej. Pozoruju to na Plzeňský, je tam žlutej barák, co ho pravidelně po zčernání omyjou, ty intervaly se pokaždý prodlužujou, na začátku devadesátek byl černej za dvě sezóny, teď už se drží pětiletku a je furt ještě žlutošedej.
    RSZ
    RSZ --- ---
    FJERTIL: to není moc spravedlivý, tak to prostě tehdy vypadalo, mrkni na 70s Vídeň třeba - lepší auta, víc neonů a vývěsních štítů, ale baráky vypadají stejně. Imho na těch fotkách Pha vypadá fakt hezky.
    IF_
    IF_ --- ---
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    IF_: Ach, ten děsivý šedo-hnědý nádech všech fasád.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    FAT: Praha je prazdna porad, akorat ne pres den - kolem ctvrty rano byva vymeteno vsude
    FAT
    FAT --- ---
    ADAMIRA: Tu prázdnou Prahu si pamatuju z "kdysi". Večer v deset zavřený hospody, to bylo špatný, ale když šel člověk v zimě po Starém Městě, mrzlo a padal sníh... Nebylo nic romantičtějšího na pozdní procházku ve dvou...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: Jj bylo, představoval jsem si jak vodim Nicka Cartera po výcepech jako Hrušínský :)
    IF_
    IF_ --- ---
    ADAMIRA: A tobe to bylo prijemne? Mne prave ani moc ne. Ja to mam radeji s tim pulsujicim zivotem.
    YENICK
    YENICK --- ---
    Ceausescu - Poslední hodina diktátora
    https://www.youtube.com/watch?v=8TLokt0aq2w
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    já se přiznám (ano, je to špatně, ale prostě jsem to nemohl vydržet), já jsem si když začla karanténa tu Prahu prošel (sám, s rouškou) a pro mě to byl jako pro Pražáka naprosto fenomenální zážitek :)

    na jednu stranu hrozně divnej pocit (mozek prostě nezvládal pobírat ty prázdný místa), na druhou stranu stát sám uprostřed hradčanskýho náměsti/v mostecký, na Karlově mostě... Prostě jak prvních 20 minut po čáře :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: počkej počkej počkej, to si nerozumíme, já v žádnym případě nechci omezovat turismus, jenom se mi Praha takhle líbí, to že už to asi nikdy nezažiju s tím jsem se smířil ale prostě je mi jasný že to jinak nejde (ani nechci aby to jinak bylo, taky rád cestuju)

    A ano, lidi nadávaj na turisty, ale maj k tou důvod (i když by ten hněv měli směřovat uplně někam jinam).
    IF_
    IF_ --- ---
    ADAMIRA: Ne, protože je mi cizí tenhle přístup, že by se měl nějak omezovat turismus apod. Také to nemám ráda od jiných v cizině, párkrát jsem to někde zažila na vlastní kůži a nebylo to příjemné, proto bych to neaplikovala na jiné.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: jako z finančního hlediska je to bez turistů samozřejmě zlo a to je alfa a omega týhle debaty, nicméně pokud bych vynechal finanční stránku věci (což nejde) - tobě by se Praha takhle nelíbila? :)
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    IF_: Praha prahům :)...ja bych sel zlatym stredem. zase predtim mi uz to prislo az moc. Clovek se nemohl projit Starym mestem tak nejak v klidku aby neuhybal, natos zvednout hlavu a prohlednout si neco v chuzi. ...pardon za OT
    IF_
    IF_ --- ---
    PALEONTOLOG: Zrovna ted ji spis nevevodi nic. A jak hodne lidi nadava na turisty tak mne to prijde hrozne smutne a predstava, ze by to takhle zustalo (drive to tak v zasade bylo) , me teda desi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FAT: tak zrovna celetné teď vévodí THAI MASSAGE, nelze nemilovat.
    FAT
    FAT --- ---
    Pamatuju Prahu, když ještě jezdily tramvaje Celetnou. A neřekl bych, že je dnešní Praha hnusná. Je jiná, je výrazně jiná, než v době mého mládí. Ale hnusná...
    IF_
    IF_ --- ---
    JAYME: Tak to už je zase jiná písnička. Já názory na to, jak je dnešní Praha hnusná a nefunkční pro místní zrovna nesdílím:)
    JAYME
    JAYME --- ---
    IF_: "Dnes si v těchto místech koupíte leda křišťálová cingrlátka nebo matrjošky." - to je takovej klasickej povzdech, ale kdyby se pan jezdec rozhlid, nasel by prodejnu s turistickym oblecenim dodnes asi sto metru vzdusnou carou vedle Melantrichovy (Hudy sport na Perstyne) :). celkove tech "normalnich" obchodu na Praze 1 neni zas tak malo. jasne, uz tam nejsou centralne planovany cistirny peri apod.
    IF_
    IF_ --- ---
    Praha v 70.kach...paradni fota s fajn popisky. Moc se toho vlastne nezmenilo:)

    Praha v půlce sedmdesátek | Vyšehradskej.cz - Vyšehradskej.cz
    https://vysehradskej.cz/praha-v-pulce-sedmdesatek/
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam