• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    tu U rampu ve stromovce sem este stihnul. pamatuju si jen,ze mi prisla obri a ze sem se snad nikdy nevyskrabal nahoru :)
    TBC
    TBC --- ---

    AMANT: sorry jeste za OT, ale tenkrat to bylo fakt neuveritelny.. sice se jel jeste slalom, ale myslim ze chybel legendarni balet :o)

    https://www.youtube.com/watch?v=8mps0LTpIBE
    TBC
    TBC --- ---
    AMANT: ta U rampa byla pak jeste kolem roku 96-67 ve stromovce za horskou drahou , kde jsou ted ty nohecovy/volejbalovy hriste a ten stanek z kontejneru... a casti tech bagů zustali na tom parkovosti pod stadionem rosickyho, a tak se na tom jezdilo v 90tkach .... tehdy tyhle casto uz zrezly prekazky byly jediny v praze, na stavinici bylo jeste pusto :o)
    AMANT
    AMANT --- ---
    PSYSBEE: no ja tam byl koukat s dedou a prave diky King Skate jsem si na to vzpomnel:) tak jsem hledal nejaky zaznamy, ale tohle je k tomu nejdelsi video, co jsem nasel, jeste ma ta udalost FB stranku
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    AMANT: JO! A dokonce přesně vím, kde jsem na to čuměl :)
    Restaurant a Hotel na Mýtě | Hronovsko
    http://www.hotelnamyte.cz

    - bylo to s rodicema na výletě, hospoda plna lidi, cekali jsme na bus a lemtali žlutou limču a na zdi barevna! TV v který jel tuším přímej přenos tohohle eventu..

    A jinak se o tom taky mluvilo v https://www.csfd.cz/film/624383-king-skate/prehled/, coz ostatně každýmu kdo neviděl doporucuju..

    Ty kráso první plastovej skejt dovezenej tátou ze služby v Budapešti... První závody ve slalomu z kopecku pred závodní jidelnou mistni fabriky, první rozjebaný kolena a dlaně... :)
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    PALEONTOLOG: stejně jako cyklostyl (mimeograf)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PALEONTOLOG: tohle jsou mapy co dela zjevne Vojenskej zemepisnej resp. kartografickej ustav, zjevne z nich vychazej i ty soucasny turisticky mapy co vydava KCT.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LA_PIOVRA: no tak byla to slozita doba a kazdy se bal imperialistu, tak se delaly zkresleny mapy pro verejnost k volny distribuci. Nevim jak presny pouzicaly LM. Jedni z mala, kdo byl opravnenej pouzivat realny mapy byli geologove. Taky skrz to meli proverky a nemohl to delat neproverenej zivel. Nebo nemel pristup k mapovne. Nechat mapovnu odemcenou a nevratit mapy pod zamek bylo na kriminal.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Ty dve velky jsem nemel moral rozlozit.
    Na ty hodne popsany je zrovmna hranice ne Sumave, takze detail prikladam.









    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: nalezeno, jmenuje se to "Operacni mapa mestskeho velitele Lidovych milicí Praha". Je to velky:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mam doma poslepovanou obrovskou mapu, odhaduju treba 2x3,5 metru, puvodne z centraly Lidovejch milici (jsou na ni razitka, ze TAJNE, btw:), najdu a vyfotim kus pohranici na ukazku.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CICO: bylo by zajímavé vidět mapy ZM10 (základní mapa 1:10 000) z té doby - dneska jsou normálně dostupné ( https://geoportal.cuzk.cz/...e=wms.verejne&metadataID=CZ-CUZK-WMS-ZM10-P&metadataXSL=metadata.sluzba ), ale jestli to tak bylo i dřív, to netuším
    CICO
    CICO --- ---
    MADCAT: mám doma ještě docela dost turistických map ze 70. a 80. let (vydávala to Kartografia Praha) a třeba Šumava končí státní hranicí, tzn. místo Rakouska a Německa je tam jen okrová barva...) Týkalo se pochopitelně jen imperialistického západu, třeba mapa Tater zobrazuje i území Polska. Do jaké míry byly ty mapy nepřesné pro naše území nedokážu posoudit, ale obvykle byly v měřítku 1:100000, takže nijak zvlášť podrobné, např. dnes je běžné měřítko 1:50000
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    MADCAT: občas jsou na aukru mapy šumavy, jižních čech či jižní moravy. stojí pár korun.

    https://f.aukro.cz/...63893536/retro-turisticka-mapa-sumava-1972-kartografie-n-p-praha-80588774.jpeg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADCAT: a totéž se týkalo i map odborných. ještě někdy v roce 2001-2005 jsme podle lesnických map vyrazili na místo u Radlíku měřit les a tam plot a vojenský objekt. Na mapách nebyl vyznačen.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADCAT: existovaly turistický mapy, vcelku pěkný, principem stejný jako od KČT, ale příhraniční oblasti a strategický místa měly zakreslený ohnutě. Něco tam nebylo vůbec (vojenské stavby třeba), některé cesty nebyly vyznačeny a někdy to bylo celé takové ohnuté.
    Pamatuju se na dovolenou s rodiči v Jizerkách a výlety do blízkosti polských hranic - cesta často nebyla v místě, kudy byla nakreslená, a často jsme nachodili o dost km víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam