• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    JDAG
    JDAG --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: to je jako fakt prdel, jen kvuli tomu, ze deda dostal 10 let za rozvraceni republiky, nemohla cela rodina do rakous za tetou. fotr nemohl ziskat misto v praze....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jako vis co, rodice si clovek nevybere, ale sebereflexe by nemela chybet. jako bavi me, kdyz zmrdi typu Babis blaboli o tom, ze doba byla v pohode, ze netusil o vyjezdnich dolozkach a tak.

    jasne ze netusil, kdyz si ho proverila strana a stb a vyjezdy do kapitalistickyho zahranici byly odmenou za poslusnost.
    restaurace a jidelny to bylo stejny jako babis a maroko. co tam asi delal. rozkradal majetek v socialistickym vlastnictvi, aby se po revoluci objevil zahadny spoluzak ze Svajcu, ktery mel tucny ucet na rozjdet podnikani s Petrimexem....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: jj presne takova doba to byla, kdy komunisticky svine udavaly lidi v praci stejne, jako kdyz udali moje rodice, ze nevychovavaji deti podle socialistickeho řádu, protoze urcite načuchli zapadnim kapaitalismem v cizine stejnym zpusobem, jako kdyz udavali lidi v dome za to, ze nevyvesuji vlajecky behem VRSR a kdyz se to v roce otocilo, tak malovali kridami na chodnicich OF a vsem vykladali, jaci byli chartisti, stejne jako kdyz ti dnes na nyxu nekteri zoufalci tvrdi, ze byli pomalu disidenti, zatimco jim bylo behem revoluce stova 12 :) Hele nevim, kde beres tu jistotu co a jak jsem pochytil. Moji pribuzni utekli do Australie, rodina z toho mela roky peklo, stejne jako moji rodice meli peklo za to, ze jsem v roce 1986 pri prejezdu hranic ze zapadniho Nemecka do Ceskoslovenska v minibusu plnym generalu a diplomatu prip ohledu na rozpadajici se pohranici prohlasil: "maminko, tady ziji chudi lide" a s diplomacii byl konec. Krom toho jsme meli napichnuty vsechny byty, nenechali jsme si ani zapojit telefon a zili jsme doma v permanentnim stresu vcetne razii, protoze jsme byli na zapade. Krom toho tata nikdy ve strane nebyl a vysel z toho s cistym stitem a v ramci diplomacie o nej meli zajem v polovine devadesatek, ale s diky odmitl. Kazdopadn je zabavny cist si na nyxu od lidi, kteri me neznaji o tom, jak jsem byl prominentni dite, kdyz jsem parkrat napsal o svoji zkusenosti pri zivote na ambasadach po svete :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: ok, díky za reakci. z podobnýho důvodu mám tu uniformu. nehledal jsem ji, nestál jsem o ni, ale když jsem se k ní náhodou dostal, bylo mi ji líto vyhodit a chtěl jsem ji původně prodat. ani to se časem nestalo a možná ji neprodám nikdy. už pár let si říkám, že až bude teplo, nasadím si černý pilotky, zapletu vlasy do copu (pokud bude co), nasadím výraz osumdesátkovýho pornoherce a ožeru se jako prase, načež se vyválím ve vlastních sračkách. tradice je potřeba udržovat.
    ona ta čla byla alespoň pravidelná armáda, ty milice jsou někde trošku jinde.
    z tý mizérie jsi pochytil možná tak nedostatek zboží nebo socialistickou paletu barev, ale byli lidi, pro který si přišla VB, aby prvního máje oslavili maximálně v cele. lidi se špatnou přízní (sic) nemohli studovat, pracovat v oborech etc. já myslím, že tyhle pocity tě minuly.
    tu mizérii na nejnižších patrech dobře vystihuje právě ten příběh 20. století co jsem vložil.

    NAGASAWA: ty přešlapy po převratu byly na naší straně naprosto zbytečné, zlatej cibulka a díky tomu nevypořádání se s minulostí nám tady straší bývalí agenti ve vládě. jinak je vše v pořádku.

    VYHULENY_UFO: tak třeba pro rodinu bejvalky byl socík ve znamení provozu hospody u malvaze, kde si její tatík přišel jako provozní na 20k měsíčně k platu navíc. chápu, že pak volili babiše, když brojil proti pohostinství, že se v něm krade. oni si už nakradli, koupili byty, postavili chalupu, tak teď můžou bejt morálně na výši.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NAGASAWA: Tataz auta o rok drive

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: no jo no, to je takova ta doba, kdy Andrej Babis mohl cestovat, aniz by potreboval vyjezdni dolozku a nemusely zustavat deti jako pojistka v socialistickym raji.
    GANDHI
    GANDHI --- ---

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Místo kecu přidávám svoje dvě fotky ze srazu veteránů z roku 2012

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: Ten talir neni muj, ja mam vkus a veceri bych si na nej nedal, ale abysme se vratili na zacatek k ty fotce. Ja ten talir stavim na stejny misto, jako kdyz si studenti dnes delaji prdel z rezimu a pochoduji v satcich a lampionem po ulici, anebo si vytuni starou karu jako auto VB. Je to recese. Nic vic. Nekdo to holt bere s nadhledem a ironii sobe vlastni a nekdo by to rozkopal jako ty. Tim bych to uzavrel a vratil bych se k fotkam. Ano, vyrostl jsem v rodine diplomatu a do Cech jsme se vraceli, takze jsem zdejsi mizerii vnimal o to silneji. Ono kdyz se vratis do Ceskoslovenska z Londyna, anebo Bonnu, spousta veci ti dojde o to rychleji, nez kdyz v tom vyrustas a prijde ti to normalni ,)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: Vsak v klidu. Ptal ses na vysluhy a dostal jsi odpoved. Ja tyhle fantasmagoricky uvahy o tom, jak jsme se meli definitivne vyporadat s komunismem nemam moc rad, protoze patri do sfery "coby kdyby" a kazdej si do toho promita vlastni posahany predstavy. Nekdo by vesel komunisty na kandelabry a nekdo zase zije v predstave rozpusteni armady a VB s tim, ze bysme to zvladli bez preslapu za pomoci prava. Jinak ja te Irakem nepoucuju. Davam to jako priklad toho, jak dopadla myslenka rozpusteni represivniho aparatu diktatury v praxi - krom toho jsem to taky jaksi prozil :) Neni mi dvacet.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ja nechci bejt osobni, ale naga pokud si spravne pamatuju pobihal s rodici nekde po diplomatickych cestach. Coz to je celkem jedno do ty miry, ze zna socik spis z letadla.
    Videt ten talir nazivo, tak ho rozdupu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: on fasounek asi spis misto iraku mel na mysli denacifikaci po 45 v nemecku. nicmene lustracni zakon nabehl a to ze se z vb stala policie neznamena, ze nejvyssi sarze neodesly do civilu radeji podnikat. spousta vojaku a fizlu odesla v 90-91 do soukromy sfery a svy sluzby zacaly poskytovat. kazdej, kdo tu dobu uplne neprofetil do sracek, by si to mel pomatovat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: uplnej seznam profesi, kterejm byly strzeny vysluhy, neznam, mozna jsem si ho mel vyhledat, ale nepisu prispevky se slovnikem v ruce.
    Nicmene co se tyce pravniho vakua, tak ackoliv nebyly tyhle sbory rozpusteny, pravni vakuum nastalo a to celkem solidni. Kdo to zazil tak si to pamatuje rozmach vselijakech nezkrotilnejech socek. Nebejt toho vakua, tak nenadavame a nevzpominame na devadesatky jako se to deje dnes. Nevim proc me poucujes irakem, ja si to prozil.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: tak z VB se stala policie, stejne jako nikdo nerozpustil armadu. Kadry se prolustrovaly. Tezko by kdo mohl rozpustit kompletne komunistickou armadu a VB, protoze by ji nemel kdo zastoupit a prislusnici VB v ramci prejmenovani dal vysluhy dostavali a dostavaji stejne jako vojaci. Pokud by se VB a armada zrusila, tak by nasledovala po amnestiich anarchie. Krom toho rozpoustet armadu a policii neni dobrej napad, coz bylo v prenesenem slova smyslu videt na Iraku, kde doslo k bezpecnostnimu vakuu.
    KIE
    KIE --- ---
    MILKOV: Mě by zajímalo u kterých "komunistů" se tohle mělo realizovat - jestli u těch zoufalců co zůstali v KSČM nebo jestli u těch, kteří přelezli do jiných stran - půlka socdem a nemálo členů ODS byla v KSČ, ale vždy když se začne mluvit o komunistech , tak se na tyhle nějak zapomene.
    Trochu mi to připomíná tu větu z Tankového praporu (parafrázuji): "až to praskne tak jim dáme co proto, já o všech komunistech vím, protože mám v naší organizaci na starosti výběr příspěvků".

    (viz např. za všechny pan Čalfa )


    SELECTOR_IX: přesně Havel byl prezidentem díky jednomyslnému zvolení komunistickými poslanci, což opravdu nebylo zadarmo - proto tady byla "sametová" revoluce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SELECTOR_IX: co má soudruh na mysli konkrétně ?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    MILKOV: tak co se týká Havla a jiných, ono to bylo "něco za něco"
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    DZODZO: Komunistický odpad ze dna septiku lidskosti se z lidské společnosti vyřadil sám a nebylo - dodnes není důvodu chovat se k nim lidsky. Právě naopak, měli jsme k nim být horší, než byli oni, minimálně k těm od okresního tajemníka včetně výš, milicionářům a estébákům automaticky všem a k ostatním po prověrkách. Tohle mám Havlovi velmi za zlé, zachránil jim nejen jejich špinavé životy, ale i majetky.
    Jen mrtvý komouš neškodí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam