• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Aha ale Velká kniha vyšla až v roce 91 koukam
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    No jasný

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PREDSEDA: Ze Strážců si už skoro nic nepamatuju krom toho, ze mě spis zajímalo dobrodružství než ty otravny tovarny. Snad akorát ten letní special s lodí mám zafixovanej v paměti.. Bonaventura se jmenovala? To bylo super, jak plavali v těch souteskach.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DEEFHA: Je to tak, mám celý ročník. Ve Velkých knihách komiksů je to bohužel cenzurované, chybí i texty nad komiksy, nejen pod nimi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    DEEFHA: Jj, Strazci byli proste "Pionyrske Sipy" ;-) Nicmene kdyz se tam vyskytli Rangeri, tak to byla aspon trochu sranda (scifi s letajicimi taliri a treba sceny, kde clovek na zacatku nactileteho veku mohl zjistit, ze by mu mohlo neco rikat BDSM ;-))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PREDSEDA: Týjo, tohle jsem si vůbec nepamatoval. Podíval jsem se tedy do Velké knihy komiksů 4 a ono to tam opravdu je! :-D Ale s jedním malým rozdílem: ten text pod komiksem končí druhou větou, takže "A co vy?" atd. v knize vůbec není, ten tvůj obrázek je asi z původního vydání v ABC. Škoda, takhle je to mnohem děsivější bizár.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY:
    Co mi dáš
    https://youtu.be/cFZ1VpHrYB8

    sorry, ale nyx zase negeneruje nahledy ytb videa
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    N_I:
    Staromak jinak, ve videu.
    https://youtu.be/cFZ1VpHrYB8
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    NOFISH
    NOFISH --- ---
    Julda Fulda Matějská !!!




    AMANT
    AMANT --- ---
    LIQUID_SOUND: ja ABC odebiral na predplatny u rodicu nejlepsi kamosky moji mamy. jinak se k tomu dostat neslo.
    YENICK
    YENICK --- ---
    TOBIAS: Dávali dokonce i tuhle :)

    Šest ran do klobouku ❖ M. Frýba, J. Obermaierová, L. Vízek a L. Vančurová, V. Vrabec a B. Ulrichová.
    https://www.youtube.com/watch?v=gA5f9SKqOgU
    ARAON
    ARAON --- ---
    LA_PIOVRA: Opravili tak, aby to bylo připravené na Spartakiádu v roce 1985. A protože nestíhali, udělali to dost fušersky. Tudíž do roka popraskaly a opadaly nové omítky a dělaly se znova. My tehdy na Staromáku bydleli (nad Staroměstskou restaurací), takže jsem to měl z první ruky. Jako desetiletého kluka mě bavilo lézt po lešení, které mi umožnilo přímo z naší pavlače přístup na všechny střechy v okolí.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    RSZ: jj, tohle bylo super - zdedil jsem coby malej kluk po dedovi komplet rocniky 1960 az tusim 1971 a tuhle kartoteku jsem poctive (k nelibosti rodicu) strihal. Bylo tam nejaky kombo s tema koleckama nahore - to barevny oznacovalo kategorii dopravniho prostredku
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: a poslední stránka byla vystřihovací-sberatelska, vždy 3ks (nejčastěji západních) dopravních prostředků, stříhal jsem od 85

    RSZ
    RSZ --- ---
    MADCAT: z VTM jsem se poprvé dozvěděl o plno novinkách, které jsou dnes běžnou věcí, nejvíc si pamatuju silikonový proužky na samodrzicich punčochách a video-on-demand, jedno znělo jako naprostá blbost a druhé jako totální scifi:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Doteď mám pár čísel VTM schovaných, taky jsem ho odebíral místo ABC. Sice až těsně po revoluci, ale o to to bylo lepší, protože jedna ta obálka tehdy vypadala takhle. Mé já v sedmé třídě (jak je napsáno tužkou na obálce) nemohlo potkat nic lepšího :-D

    MADCAT
    MADCAT --- ---
    CROSS: VTM byl super časopis, palec nahoru za připomenutí, úplně jsem na něj už zapomněl.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Pokud si pamatuju dobře, tak Pif se dal koupit u nějakýho posledního okýnka na hlavní poště. Mívali to vystavený za sklem, ačkoliv byl většinou vyprodanej. A k předplatnýmu ABC jsme se dostali tak, že někdo jednoduše vypadnul a protože máma mýho spolužáka byla pošťačka, tak to našim sama nabídla. Dodneška si pamatuju, že to byl vlastně suprovej časopis a starejma číslama zalistuju rád dodneška. Pořadník byl samozřejmě po socialisticku na hovno. Čekali jsme řádově roky a pak naštěstí přišla tahle možnost. Btw. o tom že se to kradlo ze schránek netřeba mluvit. Socik no.
    CROSS
    CROSS --- ---
    S Pifem jsem to měl podobně, kupoval to otec v níže zmíněný prodejně zahraničního tisku, ačkoli doma nikdo francouzštinu neovládal. Stran ABC pamatuju z osmdesátek, že na základce nabízeli předplatný, ale bylo toho tak málo, že prakticky nikdo neměl nárok. (Skončil jsem u VTM a upřímně jsem toho nikdy nelitoval.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam