• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    XMEDA: Přesně tohle jsem chtěl napsat. Dělňasové co překračovali prej dostávali deku, protože kvůli nim se pak nayvšovala všem. Tak se to hlídalo aby to vycházelo jen tak tak. I za cenu že se jednoduše flákali. Aspoň co mám info z tehdejšího ČKD Polovodiče.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KEB: tak maj pred vojnou, kuci sou este mlady, musej se zaucit..:))
    KEB
    KEB --- ---
    HAR4NT: na větru v kapse mě fascinuje, jak tam dělají úplný hovno a nikoho to nesere :-D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A k tem bytum..


    Košické sídliská
    https://www.youtube.com/watch?v=slIjWd4K5OE
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DEEFHA: tje jasny, do dolu se vejde nekonecne mnozstvi imperialistickych saboteru a revansistu!:)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A tady je soudruh Burkhar :D

    Košice - Závod Sovietskej armády (VSS) plní plán
    https://www.youtube.com/watch?v=6sTaG0mqXVc
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HAR4NT: To mas jak kdyz jsem za studentskych let byl na praxobrigade v hellu a skladaly se tam ruzny ventily. Tak ty baby, co to tam otupele delaji kazdej den jich za hodinu slozily treba ctyricet. No me to bavilo a slo to celkem rychle, tak jsem jich mel za tu samou dobu dve bedny.. a pak dosla vedouci, ze to takhle nejde, ze by jim pak posunuli normu. No a tyhle vyrobni normy jsou obecne brany jako dlouhodoby minimalni nutny pocet hotovych vyrobku, ktery by mel udrzitelne zvladat i nejakej priblbej jouda. Logicky to pak nekdo zrucnejsi snadno prekona. A pokud jeste prijde na to, jak si modifikovat pracovni prostredi tak, aby toho stihl jeste vic, tak muze vzniknout i to plneni na 1800%.. asi jako kdyby byla norma obrousit deset obrobku smirglem za hodinu a typek by si tam poskladal brusku.


    A vubec...

    Soudruh Kudlička plní normu na 1052 %
    https://www.youtube.com/watch?v=3y0ozOjPAI4
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HAR4NT: Tak jasně, jsou to jen čísla... Ale teda nutno říct, že v padesátejch letech se to bralo trochu jinak, než pak za normalizace. V padesátejch když jsi díky zlepšováku "přišel o práci", tak jsi plynule přestoupil třeba mezi horníky do dolů, tam bylo vždycky místa dost. I když jsi nechtěl :-P
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    THE_BALROG: dtto:)))) norma pocitana na nakej protosoustruh, s. Kmec ho osadil nakejma pripravkama, zvetsil pocet najednou obrabenych kusu a zrychlil vymenu..lol
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    THE_BALROG: dobry, dik!:) no a pak koukas na Vitr v kapse, vim ze je to jenom film, ale je tam scena, kdy tam nakej panemistr rika, "...ze se koukali na ten zlepsovak, jako dobry, ale myslel jsi na vsecky ty lidi v lakovne, co by prisli o bez praci?" nebo tak neco..takze ono drtit normy ocad pocad:))
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Našel jsem i Kmeče, tady je o něm celý článek, Úderníkův stroj: http://kramerius.cbvk.cz:8080/search/i.jsp?pid=uuid:ce5b3440-3e12-11dd-8804-000d606f5dc6&q=kme%C4%8D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    HAR4NT: našel jsem ti to

    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    RSZ: lol. by me zajimal obor, tam celej ten stipe naky podlozky, aby z nich byly perovy podlozky:)))
    CROSS
    CROSS --- ---
    VYHULENY_UFO: kotel na dřevo jsme před přestěhováním do paneláku někdy v roce 1985 měli taky, a to v jinak solidně vypadajícím (jestli se to s lokalitou nevylučuje) činžáku v Holešovicích. Třetí patro bez výtahu. Ovšem záchod splachovací, akorát na něm byla v zimě poněkud kosa. Když o tom tak přemýšlím, docela srandovní kombinace vybavení koupelny, vedle sebe automatická tatramatka a ten kotel.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    RSZ: tak makaju aj kapitalisti, trebars musk tiez spava vo fabrike :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jó, tihle stachanovci. Ty měla každá parta moooooc ráda :-P
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    už vím kde je problém se současnou produktivitou práce, třeba proti německu, prostě nemakáte na 1900%

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FJERTIL: z dnesniho pohledu bylo bydleni za socialismu strasliva bida, svechno na poradnik, od bytu, pres auta az po blbou barevnou televizi nebo kolo. mlady rodiny si nemohly prilis vybirat, kde budou bydlet a pracovat, moji rodice dostali praci s bytem pridelenou a rozhodne to nebylo v miste jejich narozeni a uz vubec ne v praze.
    nicmene mama rika, ze tehda panelak byl luxus, protoze do panelovyho bytu prisla z domu, kde se kadilo do suchyho zachoda a umejt se mohla v plechovy vane az pote, co si v kotli ohrala teplou vodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam