• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CHA1NDLER: tak kdo se za sociku nebal udelat si kontakty, tak mel ledasco. i abicko nebo barak. nicmene ten system protisluzeb byl silenej...
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    VYHULENY_UFO:
    v ČSR byla bytová krize už před válkou a po ní se ještě prohloubila. A to i přes to, že se vyhnalo 3M němců, protože do Sudet pro změnu nikdo nechtěl. "Panelák" byl na svojí dobu velmi solidní řešení a pro většinu lidí měl úplně stejný efekt, jako pro tvojí mámu. Moje babička za první republiky bydlela v Karlíně v činžáku 1+1 (4lidi), jedna zásuvka, jedno světlo, záchod a voda na chodbě, kamna na uhlí a to bylo ještě docela kvalitní bydlení.

    Bohužel soudruzi nebyli schopný za 40 let většinu těch starejch domů ani opravit/modernizovat, takže ještě v 80. letech nebylo vyjimecné domovní napětí 120V, ty kamna, voda na chodbě a podobný relikty první republiky.

    Na druhou stranu, kdo chtěl, a nebyl línej a neschopnej, tak si dokázal zařídit i za toho socíku úplně všechno. Děda pracoval ve stavebním podníku a jeden dům po němcích si opravil a druhej postavil .))
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    XMEDA: Přesně tohle jsem chtěl napsat. Dělňasové co překračovali prej dostávali deku, protože kvůli nim se pak nayvšovala všem. Tak se to hlídalo aby to vycházelo jen tak tak. I za cenu že se jednoduše flákali. Aspoň co mám info z tehdejšího ČKD Polovodiče.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KEB: tak maj pred vojnou, kuci sou este mlady, musej se zaucit..:))
    KEB
    KEB --- ---
    HAR4NT: na větru v kapse mě fascinuje, jak tam dělají úplný hovno a nikoho to nesere :-D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A k tem bytum..


    Košické sídliská
    https://www.youtube.com/watch?v=slIjWd4K5OE
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DEEFHA: tje jasny, do dolu se vejde nekonecne mnozstvi imperialistickych saboteru a revansistu!:)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A tady je soudruh Burkhar :D

    Košice - Závod Sovietskej armády (VSS) plní plán
    https://www.youtube.com/watch?v=6sTaG0mqXVc
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HAR4NT: To mas jak kdyz jsem za studentskych let byl na praxobrigade v hellu a skladaly se tam ruzny ventily. Tak ty baby, co to tam otupele delaji kazdej den jich za hodinu slozily treba ctyricet. No me to bavilo a slo to celkem rychle, tak jsem jich mel za tu samou dobu dve bedny.. a pak dosla vedouci, ze to takhle nejde, ze by jim pak posunuli normu. No a tyhle vyrobni normy jsou obecne brany jako dlouhodoby minimalni nutny pocet hotovych vyrobku, ktery by mel udrzitelne zvladat i nejakej priblbej jouda. Logicky to pak nekdo zrucnejsi snadno prekona. A pokud jeste prijde na to, jak si modifikovat pracovni prostredi tak, aby toho stihl jeste vic, tak muze vzniknout i to plneni na 1800%.. asi jako kdyby byla norma obrousit deset obrobku smirglem za hodinu a typek by si tam poskladal brusku.


    A vubec...

    Soudruh Kudlička plní normu na 1052 %
    https://www.youtube.com/watch?v=3y0ozOjPAI4
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HAR4NT: Tak jasně, jsou to jen čísla... Ale teda nutno říct, že v padesátejch letech se to bralo trochu jinak, než pak za normalizace. V padesátejch když jsi díky zlepšováku "přišel o práci", tak jsi plynule přestoupil třeba mezi horníky do dolů, tam bylo vždycky místa dost. I když jsi nechtěl :-P
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    THE_BALROG: dtto:)))) norma pocitana na nakej protosoustruh, s. Kmec ho osadil nakejma pripravkama, zvetsil pocet najednou obrabenych kusu a zrychlil vymenu..lol
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    THE_BALROG: dobry, dik!:) no a pak koukas na Vitr v kapse, vim ze je to jenom film, ale je tam scena, kdy tam nakej panemistr rika, "...ze se koukali na ten zlepsovak, jako dobry, ale myslel jsi na vsecky ty lidi v lakovne, co by prisli o bez praci?" nebo tak neco..takze ono drtit normy ocad pocad:))
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Našel jsem i Kmeče, tady je o něm celý článek, Úderníkův stroj: http://kramerius.cbvk.cz:8080/search/i.jsp?pid=uuid:ce5b3440-3e12-11dd-8804-000d606f5dc6&q=kme%C4%8D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    HAR4NT: našel jsem ti to

    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    RSZ: lol. by me zajimal obor, tam celej ten stipe naky podlozky, aby z nich byly perovy podlozky:)))
    CROSS
    CROSS --- ---
    VYHULENY_UFO: kotel na dřevo jsme před přestěhováním do paneláku někdy v roce 1985 měli taky, a to v jinak solidně vypadajícím (jestli se to s lokalitou nevylučuje) činžáku v Holešovicích. Třetí patro bez výtahu. Ovšem záchod splachovací, akorát na něm byla v zimě poněkud kosa. Když o tom tak přemýšlím, docela srandovní kombinace vybavení koupelny, vedle sebe automatická tatramatka a ten kotel.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    RSZ: tak makaju aj kapitalisti, trebars musk tiez spava vo fabrike :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jó, tihle stachanovci. Ty měla každá parta moooooc ráda :-P
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    už vím kde je problém se současnou produktivitou práce, třeba proti německu, prostě nemakáte na 1900%

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam