• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    Ta zvejka v tubě u nás byla v esu, takových těch luxus potravinách, kde ale člověk nepotřeboval bony (jen musel vystát frontu jako debil). Takže já ač z klacikova, měl jsem ji celkem pravidelně.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZETOR_13: Tak on to nebyl primo spray, jenom mechanicka pumpa a dno se pohybovalo dovnitr valce, jak ubyvala napln.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    NJAL: no tu zvykacku sam nejsem schopny uplne presne urcit. Spis jsem sdeloval celkovy dojem z detstvi, ale je mozne, ze jsem se s tim potkal uz tehdy. Pasta ve spreji, je bizar i dnes. :-D
    NOIK
    NOIK --- ---
    doporučuju tuhle novou knihu, tam jsou tyhle věci taky slušně popsaný

    Marky, bony, digitálky | Albatrosmedia.cz
    https://www.albatrosmedia.cz/tituly/69116449/marky-bony-digitalky/

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SALVATOR: Mafie typu Kockovi.. tam asi nebyl problem nakoupit neceho plny auto :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NJAL: Nejvic zapadniho zbozi, chipsy, zvykacky, video, vhs atd. mel spoluzak z panelaku naproti. Jeho tata delal taxikare, takze probihaly session u nej doma po skole, kdy jsme koukali na Airwolfa a cpali se novinkou Pombears z Nemecka a to byl nejakej rok 87. Taaaakze vekslaci, taxikari, svetsky a spol. meli evidentne slusny zdroje.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kolotocari objizdeli radu zemi kolem a uz i v tom vychodnim nemecku, CCCP a Njalem zminene Jugosce byl trochu jinej sortiment vcetne ruznych cinskych kopii vseho moznyho. A samozrejme meli taky vykseftovany bony a kupovali v Tuzexech ruzny veci jako treba ty zvykacky apod.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Jeste me napada pomerne bezpecny a oficialni import treba z Jugosky.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SALVATOR: Jo, po tom jsem jako klucik v jednocifernem veku fakt nepatral. Ale verim tomu, ze se spravnymi konexemi a uplatky sem slo dostat veci, co alespon nebyly zavadny - tj Solzenicyn nic, ale bedna zvejkacek za baksis, kdyz treba bracha byl celnik... A tak, si myslim.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Btw a ty světský tyhle věci brali odkud? Chápal bych, že jednotlivosti se sem mohly dostat díky konexím na západě, ale v takovým množstvím, aby to šlo prodávat na pouti?
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZETOR_13: Prvni zvejkacky v tube se sem dostaly s pifem. Pripadne se nejaky takovy veci sem dostavaly s kolotocari, ti meli ruzne zapadni veci na prodej. Treba ja jsem slovo "bazooka" videl prvne na zvejkacce.

    Pic so it could happen:
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    Teprve ted zjistuji, o co vse jsem byl neprejicimi rodici ochuzen. Zvykacka v tube jsou spis az 90ky ne? Po kapesnem BaJo, pred nim Pedro... Zubni pasta s pumpickou? Pics or it didn't happen. Za me zubni pasta Perlicka, to je proste jednicka! Pripadne Tuti fruti (sic!) s tim komiksem astronauta. Co mi ale chybi, je klicek na pastu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NAGASAWA: Jojo, tahle. Tyhle veci vubec tehda vypadaly jako zjeveni, treba zubni pasty v pevne nadobe s pumpickou nahore "ala spray".
    OSIP
    OSIP --- ---
    Myslim že jednou byla i v Pifu, protoze nevim, jak bych k ni jinak prisel.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NAGASAWA: V devadesátkách sem si jednou buď koupil nebo dostal podobnou. Ono to jako žvejkačka moc nefungovalo. Nebylo totiž moc do čeho kousnout, jak to muselo bejt měkký, aby se to z tý tuby vůbec dalo vymáčknout.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAGASAWA: jj, pamatuju si ze to bylo drahy :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DRAGON: Cesky vubec. Byl to import. Ja ji nikdy nemel. Vzdycky jsem na ni koukal akorat na pouti, kdyz prijela ve Stodulkach na velky parkoviste. Ta tuba byla tehdy celkem draha a nikdy mi na ni nevystacilo kapesny a kdyz jsem ji chtel, tak mi nasi odsekli, ze mi musi stacit Bajo. Sere me to jeste ted.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAGASAWA: prcka v ksiltovce si nevybavuju, ale cca takhle nejak to vypadalo, jen sem myslel ze to melo cesky popisy, asi ne, dik.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DRAGON: Tahle?

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pls, vzpomenete si na tu zvejkacku, ktera se vysavala z takove tuby podobne zubni paste? cca 1985 :)
    dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam