• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUCKERČESKOSLOVENSKÁ SOCIALISTICKÁ REPUBLIKA V OBRAZECH, ODKAZECH A VE VERŠÍCH
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jaká vlastně byla myšlenka té průchozí koupelny?
    GIANT
    GIANT --- ---
    PREDSEDA: Jo, z druhy strany jsme meli v kuchyni lednici. Takze ta fotka je presna, akorat jsme meli odsroubovanou kliku, aby ta lednice sla co nejbliz ke dverim.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYHULENY_UFO: njn, investicni kamna!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HAR4NT: jj, ja treba obdivuju lidi, kteri se dobrovolne vraci do stredoveku. jako treba jeden muj kolega. loni propadl panice, ze ho cena plynu privede na mizinu, koupil do baraku kamna, na kterejch se da i varit a pect, aby zjistil, ze behani kolem kamen manzelku nebavi, deti uz vubec ne, ze cela udrzba padla na nej a ze neni uplne jednoduchy upyct v troube kamen babovku. takze stara pece v elektricky troube a vari na elekrice. ted navic mu vratili preplatek na plynu a on rikal, ze se mel na kamna vysrat, ze s tim plynem to nebylo az tak tragicky.

    a to nevynecham perlicku, ze loni byla nejaka silena hysterie, kdy cena kamen letela na horu a strasne dlouho se na necekalo. jako neuveritelnej bizar :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYHULENY_UFO: jo tomu rozumim, at jsou panelaky jaky chtej, tak to urcite byl velkej skok v kvalite bydleni jak pro jednotlivce, tak i obecne v "narodohospodarskym" hledisku;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HAR4NT: no jasne, akorat ze dvere z kuchyne sme meli v koupelne zadelany automatickou prackou, takze do koupelny sme chodili ze vstupni chodby pres zachod. dodneska kdyz prijedu do jakyhokoliv panelaku na malomeste, zaziju navrat do sedmdesatek a osmdesatek.

    jako moje matka rika, ze panelak pro ni znamenal prechod ze stredoveku do novoveku, proste si otocil kohoutkem, tekla tepla voda, nemusela srat do suchyho zachodu, ale stacilo splachnout a hovno slo do trubky, nemusela chodit do sklepa pro uhli a kazdy rano v zime cistit kamna od popela a pripravovat k zatopeni. napriklad moje matka ma dodnes odpor ke kamnum a uz je v baraku nechtela, rika, ze si pokazdy vzpomene na tu praci a srani, kdyz napriklad privezli haldu uhli...
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    N_I: DZODZO: NJAL: Stejne obdobi, Pankrac. 4 studaci jsme se rozhodli odejit z koleje. Jedny dvere na chodbu, druhe do kuchyne. Ale blokovala je linka, takze pro pracku idealni misto...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYHULENY_UFO: pruchozi wc????
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VYHULENY_UFO:
    PREDSEDA:

    Bytové jádro B10 - dvě varianty:
    Konstrukční soustavaOP 1.11 | PANELAKY.INFO
    https://panelaky.info/op1-11/#BJ
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    OPERAHYPNO: Takhle to bylo i v mém prvním bytě na pražském sídlišti zkolaudovaném v roce 1994. Jen pračka se vešla vlevo vedle umyvadla.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: vetsina panelaku to mela stejne, pruchozi koupelnicka a pruchozi wc, z druhy strany vany kuchyně. proste bolsevicka uniformita.
    NJAL
    NJAL --- ---
    OPERAHYPNO: Takhle to vypadalo na Petrinach, ale to je velmi stare sidliste, podobne Hliny I v Ziline, take sidliste ala Petriny, ale take ve Zdare nS, v sidlisti snad z 1980s.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    OPERAHYPNO:
    přesně tahle orientace
    DUKON
    DUKON --- ---
    N_I: presne, kamos v tom bydlel a jako decka jsme tam behali dokola, not bad concept at all
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    NJAL: přesně takhle si to pamatuju na sídlišti libuš
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Kamos v Kohoutovicich to ma taky takto, a za tou umakartovou stenou za vanou je kuchynska linka.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    NJAL: Jo, úplně přesně jako kdybych se koukal do koupelny mojí babičky. Vlastně i ta pračka je stejná jako na fotce
    NJAL
    NJAL --- ---
    PREDSEDA: I dvere byly stejne? Pokud jsem videl umakartova jadra nepruchozi, tak clovek prichazel do koupelny a vanu videl pred sebou na sirku, ne na delku, jako u pruchozich jader.
    ENDER
    ENDER --- ---
    DZODZO: tak brno, tam to maji dodnes! :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    NJAL: Ne nutně, v Praze na sílišti Budějovická byly přesně, ale úplně přesně tyhle koupelny (vč. tý odsávací mřížky a vlastně úplně všeho). Druhý dveře vedly do chodbičky, ke které byl vstup na hajzl - na téhle fotce by byl za vanou za stěnou vpravo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam