z dílničky recezentovy...
tak jsem viděl (a především slyšel) simon & garfunkel revival band (sami si pracovně říkají "groovey"). ačkoliv jsem se toho z počátku trochu bál, protože simonovy písničky s inteligentními a poetickými texty jednoduše jen vypadají a ve skutečnosti jsou poměrně náročné (což už zjistil kdejaký vrzal, který v důsledku zplodil paskvil) a garfunkelův skvostný hlas je na mužský hlas dost vysoký, byl jsem velmi, ale velmi spokojen. a když říkám velmi, tak doufám, že mým známým právě docvaklo, že jsem na hudbu spíš náročnější než ne. o novém provedení starých dobrých pecek ani nemluvím - imho 90 % přehrávačů plodí sračky. tihle ne. dlouho jsem včera sháněl někoho, kdo zajde, ale nakonec jsem našel a vyplatilo se - vcelku o hodně přišel každý, kdo tyto písničky má rád a čas si neudělal...
technické údaje: jsou to dva brňáci, adam kubát a pavel křivák, hrají na dvě akustické kytary, 75 % repertoáru simon & garfunkel (a kromě profláklých pecek i ty méně známé - super!), jinak pár vlastních a vůbec ne špatných písniček a několik beatlesovek.
takže až je někde zahlédnete, neváhejte...
a malé shrnutí: z revival bandů, které jsem prozatím viděl a které se nám potulují po pražských klubech a hospodách, bych doporučil následující:
janis joplin revival band
the doors revival band (možná jich bude víc, v tom, který já myslím, hraje klávesy Pavel Turza)
(carlos) santana revival band (viděl jsem je v rock café v obsazení basa, 2x kytara a 3x(!) bicí všeho druhu, dost nářez - i když nevím, jestli tak hrajou vždycky)
no a nově simon & garfunkel revival band