• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKGramatyka a stilystyka – krasna a spisovna cestina nejen na netu
    MUFF
    MUFF --- ---
    kff: huh, ten se s tim nemaze ;o
    LAAVENDER
    LAAVENDER --- ---
    KFF: tohle by mi mohlo klidne zpusobit infarkt.)))
    KFF
    KFF --- ---
    Toto je taky z jednoho mistniho auditka:

"vim nejmíň vo t¨řech barmanech který jsou zaprví dredatý i když na tom vůbec nezáleží, ale aspoň se vyznaj v reggae atd, jsou příjemný vysmátý atd......nabýzel jsem mu je jelikož jeden z nich jsem já, ale von to ví tohle jsou mí známí a nemaj kde makat výš co, když je tam šéf tak tam vždycky hraje regečko, vypadne a ty slečny si tam hned pouštěj píčovinky co fakt zhulenej poslouchat nejde. No ale když už jsem slišel tolik názorů tak si snim pokecam, jinak rychle skrachuje!!!"
    NAILER
    NAILER --- ---
    DECIN!

V Crystalu vždy nebylo nikdy zapomenuto...
    NAILER
    NAILER --- ---
    PLZEEEEEEEEEEEN!

hned tu mám jeden technicsovo gramec SL1200 MK2 za 17tisíc bez přenosek (jehel) a za 18tis. se dvěmy jehlamy Ortofon "Concorde"
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    :o))))))
    STANDIMIR
    STANDIMIR --- ---
    mno myslim že na nyxu se najdou lepčččí perly:
    "hustě jeden favoryt to tam napral do druhího favorytu"
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Myslela jsem "zapomels" :o)
    KOSTEJ
    KOSTEJ --- ---
    Jestli myslite to fff, tak si zkuste tam dat misto toho vvv. To uz tak nevyzni ;o) Ale jestli myslite to zapomels, tak to souhlasim...
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Ja vim, ze to neni umyslny :o)) O to hur :o))
    LAAVENDER
    LAAVENDER --- ---
    SVETLO: mno, tady to neni umyslne.) vsadila bych se ze tady to je nevedomosti.)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Ted jsem prave klikla do nejmenovaneho auditka a tahle veta me celkem prizdila...
    "******, ty zmrdana defffko nevdecna, zapomels ktera uzasna a jedinecna bytost te nominovala???? to si vypijes!!! ses mrtva deffka a desne zmrzacena!!!"

Asi uz starnu nebo co... :o)))))))
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    Ja tou spisovnou cestinou nemyslela, ze rikas "modrý" misto "modrej" a pod. Ja to myslela spis tak, ze je to gramaticky spravne, tohle jsem myslela jako automatiku, ze clovek proste bez premejsleni napise: zapomnel, nedorozumeni, polykat, nazyvat, vyzivanej, toť, atd. Shoda prisudku s podmetem dela vetsine lidi taky problem, pochopit spravny pouzivani mně/mě...
    "Ty wole, taxem zbalil buchtu" ...no to bych vrazdila, kdyz to ctu...a je mi jedno, ze na chatu se "odvaze", tohle podle me neni projev inteligentniho cloveka...at si pise nespisovne, ale at je to gramaticky spravne :o)))
    LAAVENDER
    LAAVENDER --- ---
    KOSTEJ + KFF: presne to sem myslela.)
    KOSTEJ
    KOSTEJ --- ---
    Souhlasim, ze pokud clovek vylozene citi, ze by pouzivanim striktne spisovne reci pusobil tak, jak pusobit nechce, tak by si nemel delat nasili. Druha vec ale je vytvareni podminek pro to citeni, tam by se na nich mel imho clovek snazit pracovat tak, aby to tihlo ke zvyhodnovani spisovne reci, napr. nepokouset se mluvit nespisovne tam, kde to necitim jako nutnost.
    KFF
    KFF --- ---
    Taky nemam nic proti prizbusobovani jazyka netovy kominukaci...nektery novotvary jsou docela vtipny:)) Ale pouzivat ji si muze dovolit jenom ten, kdo zvlada v pripade potreby spisovnou cestinu:))
    LAAVENDER
    LAAVENDER --- ---
    mno, ja teda mam gramatiku na dost vysoky urovni, ale na netu pisHu tak jaXE mi chce.))) neni to imho tim ze bych to neumela, ale tim ze nemam potrebu ukazovat v bezny (hovorovy = chat, nyx, icq atp) jak umim hezky cesky.) jde myslim o to, ze kdyz je potreba (pri vyrizovani, jednani, obhajobe praci atp.) ukazat, ze jazyk zvladam a ne kazdymu cpat spisovnou cestinu.) zkousela sem jednim casem mluvit spisovne, ne ze by to neslo, ale ostatni to neprijimali zrovna s nadsenim..clovek se tim tak nak distancuje od ostatnich:) takze spisovny jazyk ano, ale v prilezitostech k tomu urcenych..pokud se budu bavit s kamoshkou tak rozhodne nebudu mluvit jak ucebnice cestiny.))))

omlouvam se pokud sem nekomu zpusobila ujmu na zdravi svym gramaticky prisernym textem, ale sme na nyxu, ne?:)))
    KOSTEJ
    KOSTEJ --- ---
    Po vsech moznostech to bylo v poradku.
    STANDIMIR
    STANDIMIR --- ---
    svetlo nevim jakej člověk ale já automaticky spisovně nepíšu. na netu a sms se odchyluju jednak tim, že píšu efektivnějc - jsem/sem, jednak tim, že píšu tak jak mluvim, no a jednak tim že se občas snažim bejt fffftipnej.
    sou to prostě dva jazykový módy, sem schopnej používat oba - jeden tady, druhej v redakci a ve škole :o))
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    MODREJ: prece nezastrelis pulku internetovy komunity :))

a jeste ste zapomneli na "ty sesh" apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam