• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: evidentně reaguješ jen na vybrané věci, debata pak vyznívá do prázdna. dělej, jak myslíš.
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: navrzene a zavrzene nebo stagnujici veci zustavaji v kudlance...ale kdo ji kontroluje (a mit krome ni jeste nejake dalsi misto na to same, to uz by se nikdo nenamahal sledovat)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    AETHER: To nebyla jistota.. já zadoufal, že jestli někdo, pak Ty bys vědět mohla :)

    Nyx tu o něco níže psal celkem hezky některé své plány a tu a tam se zmíní co zavhrl sám už kdysi, nad čím váhá apod. (a hlavně proč se tak rozhodl)

    Tohle vše za pár dní zmizí v propadlišti dějin a krom Nyxe a pár dotčených na to všichni zapomenou a za nějaký ten pátek si zde někdo jiný dá své kolečko ukřivděnosti a přesvědčování.

    Někam sepsat bodově ty tři kategorie (v plánu, zváženo a zavrženo, zváženo a nevím) a dát někam, kde to nevezme čas (a updatovat :) ) by byl hodně pozitivní krok.
    totiž -- věcně diskutovat bez možnosti zhodnotit výsledky, či výhled na možnost úspechu jde obtížně, takhle by se šance na věcné diskutování docela vylepšila.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: beru to stále vážně. za sebe mě nyx vyhovuje tak, jak je, jsem s tím naprosto ok. nechápu ale proč máš touho ho neustále měnit. pokud ho chceš ale někam posouvat, proč ne. nicméně bych ty úpravy dělal postupně a zjišťoval si reakce veřejnosti. příklad: týden bude na úvodní stránce anketa: hodiny vlevo nahoře a) chci, b) nechci, c) chci možnost si to nastavit.. a tak lze postupovat i zpětně (uděláš změnu a zjistíš si responsi). Přijde mi to jako jednoduché řešení a efektivní řešení a ku prospěchu všech.
    AETHER
    AETHER --- ---
    GREATDRAKE: musim se pousmat, kde beres jistotu, ze vim na tuhle otazku odpoved;) Nevim.

    Berte to tak, ze Nyx je, co se komunikace s uzivateli tyce, obcas ponekud strohy, on vi (nebo ma za to), ze to ma promyslene (a pokud se ukaze, ze ne, je ochoten ustoupit, to jsme taky videli - ale tohle se btw. nestane na zaklade flamu a teatralnich vylevu), holt to neni komunikativni slunickovy clovicek... bylo by super, kdyby byl, ale to by pak asi nekde komunikoval v hospode nebo kde a nepsal nyx. Takze se musime spokojit s nekolika eventualitami: bud tise trpet, nebo vecne diskutovat a nepokouset se hnat argumenty ad absurdum (to nefunguje nikde, na to nepotrebuju byt psycholog, abych to vedela;)... no a pak je tu jeste znama moznost s mulatkami a slehackou:)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    AETHER: Nu, navrhni co má uživatel v situaci níže popsané (která tu v některých variacích párkrát nastala) dělat:

    -- má rád jistou feature nyxu
    -- užívá ji
    -- je mu prospěšná
    -- je náhle / s krátkým varováním dopředu zrušena
    -- odůvodněno něčím, co s daným uživatelem nemá nic společného (znepřehledňovalo to kód, málokdo to užívá, nepatří to tam)

    Protože základní reakcí je frustrace a hořkost. Obojí často podpořeno ne-zrovna šťastnými Nyxovo reakcemi (byť z nich je znát že on své kroky promyšlené mívá).

    Nemáme moc (přímou, transparentní s vymezenými pravidly) šanci ovlivnit změny. Máme jen docela náročnou a upachtěnou šanci (posuzováno z externího pohledu) přiohnout je občas, aby se zmírnil (námi vnímaný) negativní dopad. (Což je možná pro nyx.cz dobře, ale uživatelům to moc nepomáhá)

    Tedy máme dost malou šanci vybít případnou frustraci nějakým konstruktivním směrem. A ano.. zjevně to jde - ovlivnit, co se zde změní. Ale je to vždy sázka naslepo, bez viditelného zhodnocení jestli se to (po)daří, a jestli se trefíme - či jestli je naše snaha zbytečná
    Což logicky, po několika iteracích, mnohé unaví a zbyde jen ta frustrace.

    Tož poraď. Co s tím? Protože je zjevně velkým problémem pro mnohé (mne nevyjímaje) trpně čekat a říkat si "Ejhle další změna... vot těchnika".
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: ty bys to snad v tehle fazi jeste bral vazne? kazdopadne obsahove to myslim vazne naprosto, tohle resit nekde v soukromi by byl imho vysmech.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: myslím si, že jde o tvůj tón, kterým reaguješ viz i tato tvoje otázka, na kterou právě odpovídám. rozhodně se mi nezdá, že je vstřícný. k věci: hash v tuto chvíli představuje nějaký tvůj názorový protipól, společnou diskuzí byste mohli přijít na něco přínosného pro všechny a hlavně pro nyx.
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: jestli to chapu spravne, tak prave vylouceni verejnosti z rozhodovani o budoucnosti nyxu je to, co hashovi vadi, tj. resit to s nim u piva by bylo plivnutim do tvare principum demokracie a transparence, za ktere tu bojuje.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem se po dvou dnech dostala do pripominek a precetla vsech 150 novych (nezridka sanodlouhych) prispevku a mam par poznamek:

    - Zajimalo by me, jak by se lidi, kteri to nezazili, tvarili, kdyby se vratily nejake funkce, kvuli kterym tu bylo tolik revu, jako treba refresh nebo d/s mod, nebo naopak odstranily funkce, kvuli kterym se zprvu tolik frfnalo (udalosti, feed atd.). Imho by si tukali na hlavu a bourili by se presne opacnym smerem.

    - Rozcilujete se tady, ze Nyx neni demokraticky, ze vubec nebere ohled na prani uzivatel. No ja to tu pozoruju uz nejaky patek a mam pocit, ze to neni tak uplne pravda. Je fakt, ze Nyx nedela zadna demokraticka hlasovani, ale co mu lidi pisou v tomhle auditku nebo kudlance casto implementuje, az se nekdy divim, ze se mu chce psat funkce, pro ktere se tu zapalili tri lidi.

    LIBORO: ja bych spis nez pridavani obrazku uvitala klikaci odkaz v anketach, tim by se daly vyresit i ty obrazky a hlavne spousta dalsich veci....
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX HASH: myslim, ze byste si to panove meli jit vyrikat nekam na pivo.. tohle evidentne nikam nevede, i kdyz nerikam, ze to ale neni zabavne cist..
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]

    tady te vybizim k diskuzi, tak jaka nechut se o tom bavit? zatim to vypada spis tak, ze se o tom nechces bavit ty a jen neustale hledas vymluvy, proc mi k tomu nic nerict.

    asi se snazis ukazat, jak funguje reseni "sarkozy"...pres deset vyzev se proste nedokazes vymacknout s cimkoliv konkretnim a nakonec direktivne bude rozhodnuto, ze demokraticke reseni je k nicemu :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HASH: sorry, táto tvoja odpoveď je full of fail
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: vsechno co jsi napsal je pravda, ale zvaz sam, jak velkou roli v tomhle rozhovoru hraje tvoje nechut se o tom byt jen bavit - troufam si tvrdit, ze vetsina nedorozumeni prameni odtud

    principy jsou jednoduche, ale ve finale to bude komplexni system - cokoli co ted navrhnu ty vezmes jako muj finalni produkt a smahem to odmitnes s tim, ze presne tohle nechces a dal k tomu budes referovat jako "ten tvuj napad jsme tady uz prece resili"

    ja jsem ti priklad daval, ale bez toho, aniz by jsi mi vyspecifikoval jak ty sam nyx vidis ( furt ta sama otazka, na kterou se tady snazim dostat odpoved uz fakt dloooooouho - dej mi nejakou svou vizi, rozved to a dej to do kontextu se zmenami, ktere tu delas ), to proste kvalitne udelat nejde - viz tvoje namitka s tim, ze premiovy uzivatele by zadne vyhody mit vlastne nemeli

    navic nyx sam o sobe je natolik specificky, ze ho proste k nicemu existujicimu prirovnat nemuzu - uz treba jen diky tem premiovkam, ktere nejsou premiovkami, ale jen balickem dalsich funkci, ktereho na jednu stranu nechces prodat mnoho, ale na druhou zase delas vanocni akce se slevou, pozvankami ktere dostavame jednou za cas omezeny pocet, ale na nyx se jde dostat i bez nich, takze to postrada smysl a takhle by slo pokracovat dal a dal...

    je velmi nejasne, co tim vsim vlastne sledujes a ty nam v tom vyjasneni nepomahas
    kde vidis nyx za 10 let ?



    tobe nevadi, ze se tu po kazde zmene, kterou udelas, strhne plno kriku na tema "co jsi to zase provedl???" ?
    ty temhle situacim nechces nejak predchazet ?

    pokud reknes "ne", tak tady nase diskuze konci a uz k tomu asi nemam co rict
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: ty chces, abych neco zavedl. pak tvrdis, ze nevis o nicem, kde by to fungovalo. pak se zase dozvim, ze s tim mas spoustu zkusenosti a principy jsou strasne jednoduche. a ted najednou by k tomu bylo potreba navrhnout komplexni system.

    ja uz mam vazne pocit, ze si ze me jen delas legraci :)

    tezko ti mohu davat nejake pozadavky, kdyz vubec nemam tuseni, jak si to svoje reseni predstavujes a jestli treba moje pozadavky nebudou kolidovat s tvoji predstavou, s temi jednoduchymi principy, na kterych to stoji apod. dej proste priklad...jakykoliv priklad, ktery ale funguje/fungoval/potencialne by podle tebe mohl fungovat.
    HASH
    HASH --- ---
    NYX: a proc to chces slyset? aby zase probehla diskuze a nic z toho nebylo s odkazem na to, ze jsme si o tom prece tenkrat povidali?

    NYX: ne, ja od tebe chci, aby jsi rekl "dobra, pojdme o tom uvazovat a ty mi navrhni nejaky komplexni system jak by to mohlo fungovat - tady jsou me pozadavky"
    NYX
    NYX --- ---
    a proc to od tebe chci slyset, to je snad jasne, ne? osobne nevim o zadnem projektu, ktery by to uspesne zavedl. a ty rikas, ze vis jak na to, tak me to zajima. nebo si tohle chces nechavat pro sebe a nechat me, at zavedu nejakou tu nefungujici verzi?
    NYX
    NYX --- ---
    HASH: ja bych rad slysel o tom, jak fungovala ta podobna reseni v praxi, co jsi videl. ty jednoduche principy apod, o kterych jsi psal. nezajima me nyx, kde to funguje, staci mi jakykoliv alespon vzdalene porovnatelny projekt (porovnatelny mysleno ne zamerenim, ale treba mnozstvim lidi, kteri do navrhu budou mluvit apod.)
    HASH
    HASH --- ---
    LIBORO: no aspon nejsem sam, kdo tuhle schizofrenii vidi
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    HASH: duležité je to pro to, že to je krok do neznama a když to nyxovi maká jak to maká teď, má alespoň nějakou jistotu.. což je ale v přímém rozporu s tím, že teď nyx upravuje, mnohdy zbytečně... to nyx: nech tomu vyvoj a neřež do živýho, fakt by mě zajímalo tvoje argumentace proč rušíš hodiny.. to je rozhodnutí fakt na úrovni komerční puberty, sorry..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam