• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    AETHER
    AETHER --- ---
    LIBORO: 70% lidi nebude vedet, na co se v te ankete ptame (ano, me takove otazky taky prijdou jako dostatecny popis, ale proste jsou lidi, pro ktere je feature cizi slovo, nevi rozdil mezi operacnim systemem a prohlizecem atd.) nebo jim to bude jedno - a na zaklade toho bude v ankete tak velike zkresleni (kterym tu ti nespokojeni z nas budou kolem sebe pak stejne mavat), ze to nema smysl
    NIGHTHUNTER: Nyx ho odstranil v dobe, kdy se lidi vytahovali na zaklade svych uzivatelskych cisel a dat registraci a pouzivali to ve flamech, vetsine lidi to jako rozumne neprijde, ale byl to asi tak hlavni duvod
    HASH: ja si opravdu nevedu podrobny log, ale treba takhle nekdo navrhl oddeleni poslednich zalozenych klubu na lastu po dnech, nekdo druhy rekl, ze to je super napad a do vecera to tam bylo...
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: problemy anket:
    1) jsou hned po loginu, tj. ptam se lidi na neco, co jeste nemeli sanci vyzkouset
    2) eliminuje nazory, ktere me pri tvorbe ankety nenapadnou
    3) pokud se to po nasazeni objevi jak v novinkach, tak v ankete, muze to pusobit jako ze se to lidem snazim nacpat kudy to jen jde :)

    stejne tak dobre si proste muzu precist prispevky, kteryma to lide okomentuji...at uz tady nebo jinde, coz jsem psal, ze delam.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: zde LIBORO. Stručně: nelze dělat prospěšné změny bez feedbacku většiny (pokud se na tomto neshodneme, je celá debata vážně zbytečná), proto navrhuji dělat změny postupně a o jejich prospěšnosti nechat hlasovat v anketě na úvodní stránce. Nemyslím si, že tato diskuze je pro to dostatečná.
    Konkrétně tedy opět příklad č. 1 - již jsem uváděl: na úvodní stránce anketa: hodiny vlevo nahoře a) chci, b) nechci, c) chci možnost si to nastavit.. a tak lze postupovat i zpětně (uděláš změnu a zjistíš si responsi). Přijde mi to jako jednoduché řešení a efektivní řešení a ku prospěchu všech.
    Příklad č. 2 - anketa na úvodní stránce - zobrazování počtu u odpovědí mi přijde a) super feature, b) není to pro mě důležité, c) štve mě to..
    Nevšiml jsem si, že by zde tímto způsobem něco někdy bylo. Ankety typu jestli pracuji v oboru, který jsem vystudoval jsou sice fajn, ale neřeší nic jiného.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    NIGHTHUNTER: mas-li na mysli rozumny duvod, tak ne
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NYX: super, pomohlo - klasika ;-)
    toho datumu registrace jsem si teda dlouho nevšiml - našel bych někde důvod?
    NYX
    NYX --- ---
    NIGHTHUNTER: zkus reload skinu, melo by to ted vypadat uplne stejne. datum registrace u ostatnich uz neni videt nejaky ten rok.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Jsem jediný, komu se vrácené hodiny zdají vrácené jinak než byly předtím? Používám dark skin, ale zkusil jsem teď i foresta a stejně mám čas hned přímo za nickem (=mezi nickem a hodinami není ani mezera), mám takový pocit, že tam bývala aspoň dvojtečka nebo dvě? Bylo by to trošku přehlednější, ale díky zpátky za ně ;-). Mám prémiovku.

    A datum registrace se tu také moc neprobíral, ale u ostatních už ho nevidím - je to požadovaná změna? (nebo vedlejší efekt něčeho jiného?)
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: prosel jsem si tu vsechny tvoje prispevky tady za posledni dva dny a nenasel jsem zadne vysvetleni, v cem se to lisi. v poste taky nic. nikde jinde na nyxu taky nic. muzes mi dat prosim link aspon na jeden prispevek, kde to najdu?

    naopak ja jsem zminoval, ze to takhle delam. viz treba [ NYX @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: Ne, takto to nefunguje. Mám pocit, že si ze mě děláš legraci a už mě nebaví ti to pořád dokola vysvětlovat. Bazinga.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    a ja zase jako GREATDRAKE
    DONALD
    DONALD --- ---
    ja to tam teda mam stejne jak nyx
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX:
    nevím jak Tobě, ale mně filtrovat prostě nejde...

    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: ten jeden byl vlozeny dneska v noci, ne?

    a kategorie mi filtrovat jde.

    bugy zaviram jednou za cas vzdy hromadne, co nezavru ma stale sanci, ale zatim nevim, jestli jo nebo ne. tak k tem bugum poskytujte zpetnou vazbu a diskutujte, at mam lepsi predstavu o tom, co je zadano, ne? ja z takovych reportu bez jedineho naznaku kdo vsechno by to ocenil apod. taky nemuzu nic vycist, tak to nehazej jen na me :)

    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NYX: Nezlob se, ale ze seřazených bugů (neb filtr neumožňuje vybrat jinou kategorii, než libovolné/general) určit, co tam je dlouho, protože na to kašleš, či proto, žes to byl jen líný zavřít či proto, že to možná časem uděláš jen na to nemáš čas, dost dobře vyčíst nelze.

    Na příkladu -- není možné rozpoznat jak s těmito wishlist bugy bude naloženo
    http://nyx.arachne.cz/mantis/view.php?id=756
    http://nyx.arachne.cz/mantis/view.php?id=1151
    možná tak podle délky hnití.
    NYX
    NYX --- ---
    LIBORO: No udelat zmenu a pak zjistit reakce, tak to funguje, ne?
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: evidentně reaguješ jen na vybrané věci, debata pak vyznívá do prázdna. dělej, jak myslíš.
    NYX
    NYX --- ---
    GREATDRAKE: navrzene a zavrzene nebo stagnujici veci zustavaji v kudlance...ale kdo ji kontroluje (a mit krome ni jeste nejake dalsi misto na to same, to uz by se nikdo nenamahal sledovat)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    AETHER: To nebyla jistota.. já zadoufal, že jestli někdo, pak Ty bys vědět mohla :)

    Nyx tu o něco níže psal celkem hezky některé své plány a tu a tam se zmíní co zavhrl sám už kdysi, nad čím váhá apod. (a hlavně proč se tak rozhodl)

    Tohle vše za pár dní zmizí v propadlišti dějin a krom Nyxe a pár dotčených na to všichni zapomenou a za nějaký ten pátek si zde někdo jiný dá své kolečko ukřivděnosti a přesvědčování.

    Někam sepsat bodově ty tři kategorie (v plánu, zváženo a zavrženo, zváženo a nevím) a dát někam, kde to nevezme čas (a updatovat :) ) by byl hodně pozitivní krok.
    totiž -- věcně diskutovat bez možnosti zhodnotit výsledky, či výhled na možnost úspechu jde obtížně, takhle by se šance na věcné diskutování docela vylepšila.
    LIBORO
    LIBORO --- ---
    NYX: beru to stále vážně. za sebe mě nyx vyhovuje tak, jak je, jsem s tím naprosto ok. nechápu ale proč máš touho ho neustále měnit. pokud ho chceš ale někam posouvat, proč ne. nicméně bych ty úpravy dělal postupně a zjišťoval si reakce veřejnosti. příklad: týden bude na úvodní stránce anketa: hodiny vlevo nahoře a) chci, b) nechci, c) chci možnost si to nastavit.. a tak lze postupovat i zpětně (uděláš změnu a zjistíš si responsi). Přijde mi to jako jednoduché řešení a efektivní řešení a ku prospěchu všech.
    AETHER
    AETHER --- ---
    GREATDRAKE: musim se pousmat, kde beres jistotu, ze vim na tuhle otazku odpoved;) Nevim.

    Berte to tak, ze Nyx je, co se komunikace s uzivateli tyce, obcas ponekud strohy, on vi (nebo ma za to), ze to ma promyslene (a pokud se ukaze, ze ne, je ochoten ustoupit, to jsme taky videli - ale tohle se btw. nestane na zaklade flamu a teatralnich vylevu), holt to neni komunikativni slunickovy clovicek... bylo by super, kdyby byl, ale to by pak asi nekde komunikoval v hospode nebo kde a nepsal nyx. Takze se musime spokojit s nekolika eventualitami: bud tise trpet, nebo vecne diskutovat a nepokouset se hnat argumenty ad absurdum (to nefunguje nikde, na to nepotrebuju byt psycholog, abych to vedela;)... no a pak je tu jeste znama moznost s mulatkami a slehackou:)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    AETHER: Nu, navrhni co má uživatel v situaci níže popsané (která tu v některých variacích párkrát nastala) dělat:

    -- má rád jistou feature nyxu
    -- užívá ji
    -- je mu prospěšná
    -- je náhle / s krátkým varováním dopředu zrušena
    -- odůvodněno něčím, co s daným uživatelem nemá nic společného (znepřehledňovalo to kód, málokdo to užívá, nepatří to tam)

    Protože základní reakcí je frustrace a hořkost. Obojí často podpořeno ne-zrovna šťastnými Nyxovo reakcemi (byť z nich je znát že on své kroky promyšlené mívá).

    Nemáme moc (přímou, transparentní s vymezenými pravidly) šanci ovlivnit změny. Máme jen docela náročnou a upachtěnou šanci (posuzováno z externího pohledu) přiohnout je občas, aby se zmírnil (námi vnímaný) negativní dopad. (Což je možná pro nyx.cz dobře, ale uživatelům to moc nepomáhá)

    Tedy máme dost malou šanci vybít případnou frustraci nějakým konstruktivním směrem. A ano.. zjevně to jde - ovlivnit, co se zde změní. Ale je to vždy sázka naslepo, bez viditelného zhodnocení jestli se to (po)daří, a jestli se trefíme - či jestli je naše snaha zbytečná
    Což logicky, po několika iteracích, mnohé unaví a zbyde jen ta frustrace.

    Tož poraď. Co s tím? Protože je zjevně velkým problémem pro mnohé (mne nevyjímaje) trpně čekat a říkat si "Ejhle další změna... vot těchnika".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam