• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    VANEK: Chces-li pridat tomu prispevku aspon nejakou hodnotu, zkus uvest konkretni URL, ktera nefunguje.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Už ZAS je rozbitý ten skript na kopírování TITLE odkazovaných stránek.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    NYX: aha ja na nej jeste nikde nenarazil a nevedel sem... dik :-)
    NYX
    NYX --- ---
    MARECEK: jo, vzdyt uz ho lidi normalne pouzivaji :)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    NYX: uz se da ten soundcloud normalne pouzivat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WOODMAKER: nepochopil si tu myšlenku... cílem bylo prostě umožnit definovat témata, které jdou napříč kluby. taky se tomu říká "folksonomy" - lidi si ty tagy vymýšlejí sami, proto to není "taxonomy", klasifikace shora dolů, ale "lidová klasifikace" zdola nahorů.

    nicméně kolik by to bylo režie, to nevím. podle mě ne o tolik víc, než teď, protože ty fulltextový klíče jsou docela rychlý.
    NYX
    NYX --- ---
    v ramci celeho nyxu imho klasicky fulltext bohate staci :)
    NYX
    NYX --- ---
    ono by to imho melo vetsi vyznam pro filtrovani v ramci klubu, kde se lidi mohou domluvit na nejake skupine pouzivanych tagu a dat je treba na nastenku...skrz cely nyx mi to moc nedava smysl.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    treba tady [ MAME RADI DOBRY DESIGN ] nam tagy funguji pekne, ale je to o tom ze prispevatele dodrzuji nejaky nastaveny pravidla a admin si tam drzi poradek, imho klub ve kterem je bordel ani implementace tagu primo do systemu nezachrani
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    XCHAOS: nevím, jestli jsem správně pochopil tvou myšlenku, ale příjde mi to jako hodně režije.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    XCHAOS: jako každá diskuze by byla tag a každý příspěvek by musel mít hlavní tag a mohl mít případně vedlejší tag? (např. pro řešení nastavení panelů v Ubuntu by se jako vedlejší tag použilo Gnome a v diskuzi Gnome by se dělo co?) A když by příspěvek odpovídal na některý příspvěvek, tagy by se dědily? Kdo by mohl tagovat? Který tagy by směl používat? Transparentně? Oboustranně? Jednou za čas by se takhle projelo všechno, co se změnilo? Kdo by mohl odstraňovat lživé tagy?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCHAOS: #nahouby
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XCHAOS: no ale tohle nebude prostredek k vynuceni diskutovat v jednom klubu, ale naopak umozni plynule diskutovat v 4 klubech zaroven.
    statusy z facebooku jsou tady proto, ze nyx je dabelskej psychologickej experiment a Nyx z toho urcite napise nakou studii, imho :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VECTOR: no tak pochopitelně... na twitteru lidi brzí to, že délka příspěvku je brutálně omezena.

    mě osobně témata auditek dost svazují, a často víceméně jednu diskuzi se stejnými lidmi vedu tak ve 3-4 klubech, které se tématicky mírně překrývají, a občas je to matoucí. toto stejnou měrou může "přehodit" diskuzi do správných kolejí (lidi nevědí, že klub existuje), jako to může vést k nerespektování témat.

    jak říkám - určitě by to mělo jít vypnout. jinak samozřejmě příspěvek s milionem nesmyslných tagů můžou lidi zmoderovat palci dolů jako doteď, moderátor ho může smazat jako doteď... prostě úplně všechn způsoby, jak se lidi mohli v diskuzích navzájem nasírat, zůstávají zachovány, a jenom by přibyl jeden další navíc.

    a taky by bylo asi praktické ponechat defaultní nastavení fulltextu v MYSQL, kdy slova s délkou pod 5 znaků jsou ignorována - tzn. tag musí mít min. 4znaky + předponu "#" (což by vyloučilo právě spamování značkami typu #lol a lidi by si to trochu rozmysleli...)

    pokud server NYX tvrdí, že je zaměřený na powerusery, ale současně se tu čas od času objevují featury známé vysloveně z Facebooku (např. zeď statusů, apod.) - tak ty tagy mi nepřijdou jako taková katastrofa. navíc použití tagu ve statusu na úvodní stránce, s možností prokliknutí do klubů... fakt mi to přijde jako vychytávka orientovaná na powerusery - ale současně bez omezení, která jsou u Twitteru daná jeho globální megavelikostí...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XCHAOS: IMHO blbost - lidi boudou davat #lol ke vsemu, stavajici system diskuzi v klubech/kategoriich je dostatecny na prehlednost, a mam pocit, ze by to vedlo k jeste mensimu respektovani tematu auditek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    heleďte, a co byste vlastně na NYXu říkali #tagům, jako má Twitter ? (tedy bez toho hloupého omezení, že Twitter to prohledává jen asi 3 dny nazpět - víc nestíhá...)

    já to nedávno implementoval u sebe - viz třeba http://teckacz.cz/tag/Ubuntu - a překvapilo mi, jak je to strašně jednoduché - stačily mi na to v podstatě tři drobné úpravy kódu, z nichž jedna by na NYXu nebyla potřeba - protože věřím, že tabulka příspěvků už je tak jako tak fulltextově indexována, a hledání v klubech se už dnes řeší pomocí MATCH AGAINST.

    (do sql tabulky by se #tagy určitě neukládaly jako A HREF - překlad tagů na odkazy by probíhal až během vykreslování příspěvku)

    stačilo by přidat do výpisu textu článků jednoduchý regexp, který #tag převede na A HREF (mohlo by být zakázatelné, pokud by to někoho iritovalo, jinak jde o zpracování cca na úrovni "konverze konců řádek na BR") - a to A HREF vede rovnou na fulltextové prohledávání všeho, které je psané tak, aby se hledal i ten křížek. to je vše.

    příklad - když někdo postne něco vtipného, tak příspěvek označí tagem třeba #lol nebo #rotfl - ale automaticky se mi z toho udělá odkaz, který hledá vše, co je taky #rotfl - a pochopitelně chronologicky najde to, co je nejblížší. no a výhodou je, že lidi, co to nebudou chtít používat, to prostě nebudou muset používat (skutečně by asi bylo moudré, kdyby si to uživatelé mohli vypnout/zapnout selektivně)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GREATDRAKE: FYI jsem o tuto vec poprosil NYXE, který by byl ochoten něco takového udělat, kdyby na to bylo ultimátní řešení a odkázal mě sem...jak vidím, bylo to zcela k ničemu...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GLACIER: Nu dobrá tedy, má rada zní: přečti si pořádně tento Haraldův post. [ HARALD @ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    KOKES: proto jsem prisel poprosit o brainstroming sem...bohuzel mi tvoje odpoved nestaci...
    KOKES
    KOKES --- ---
    GLACIER: Já bych se snažil s majitelem dohodnout v poště a pak bych nad tím zlomil hůl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam