• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, mám mozzilu, monitor 16:10, 1980x1200pix

    Děje se mi tohle:



    Nevíte co stím?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    PANPOSPA: stastny to clovek... ja to mam furt vedle sebe na sirsim monitoru a vubec me to nebavi ))
    taky se moc primlouvam za zachovani pod sebou..
    NYX
    NYX --- ---
    TINA_SALO: no mas chrome, takze zmackni na klavesnici ctrl+shift+i (vsechna tri tlacitka najednou, to treti je I jako Ivana), ukaze se ti dole v prohlizeci takovy panel, kde si najdi takovy modry kruhovy obrazek (rika se tomu ikonka) s sedym kruhem uvnitr a v nem neco cerneho, vedle toho bude napsano Network nebo Sit nebo tak neco. na to klikni levym tlacitkem. pak na nyxu v tom samem tabu na neco klikni, aby se nacetla nova stranka. naskace ti tam hromada zaznamu, kazdy pro jeden soubor, ktery se stahuje. tam mezi tim najdi ty ikonky, ktere by se mely zobrazit ale nezobrazuji. tj. treba v tomhle klubu tam budes mit TORI.gif a dalsi ikonky lidi co sem pisi. vedle nich budou nejake udaje ohledne toho jak se stahovaly a co se stalo spatne. pokud se neukazuji, tak ty radky budou asi cervene a bude tam (cancelled) nebo tak neco, tak klikni na jeden z takovych radku, pak si to prepni na Response/Odpoved nebo co tam budes mit a tam snad zjistis co ti misto toho prislo. Pripadne kdyz v tom poli Status bude nejake cislo jine nez 200, tak ho sem napis.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    NYX: a teď pro lamy :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    NYX: staci :) Jen sem nepochopil ze to je checkbox na vypnuti mobilni verze :-D Ted je vse ok :)
    NYX
    NYX --- ---
    DWAY: je tam checkbox, nestaci? ja vim, ze nevypada jako checkbox, ale... :)

    kazdopadne mobilni verze se bude komplet predelavat, takze tohle bude resene uplne jinak.
    DWAY
    DWAY --- ---
    slo by udelat na mobilni hompeage tlacitko pro desktop verzi?
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    já už mám záhlaví zase zpátky nad oknem pro psaní textu, který je uprostřed, čili jsem spokojen a děkuji za toto navrácení do původního stavu, velmi se přikláním k jeho zachování

    jediný můj návrh je připsání slovíčka "hledat" k tý lupě, jelikož sem si všimnul, že někteří jedinci tuto funkci přehlížejí ještě víc, než předtim
    NYX
    NYX --- ---
    TINA_SALO: ctrl+shift+i, network tab a koukni jestli se ty obrazky nacitaji a pripadne proc ne
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    moc by mě zajímalo, proč nevidím tak 90 procent obrázků a ikonek, přestože prolížeč mám tentýž, nastavení totéž, chodím sem z toho samého kompu. nějaká chyba tady? nebo moje?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    VECTOR: potvrzuju, firefox
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    a nezobrazuji se pluginy v zahlavi (v tomto klubu napriklad takova ta tabulka "5 poslednich veci v kudlance"), pokud uz clovek zahlavi videl (imho ergo pokud ma zahlavi tridu old)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    v systemovym tmavym skinu v premiovce nefunguje to odpovidaci okno na prispevky. a nefunguje ani ve forestu, btw. cloveka to hodi do zahlavi a pak naprosto absurdne posune tf-textarea o kus niz do stylu a la popup pri zascrollovani nahoru se samozrejme absurdni rozlozeni nezmeni. v systemovem dark skinu je to navic cely barevny ala forest.

    prikladam screenshot z forestu.

    AETHER
    AETHER --- ---
    NYX: stačilo by ukládat ty zdroje a každý by si udělal diff k datu své poslední verze, ne?
    QUIP
    QUIP --- ---
    NYX: nevim jaky release deployment model a jaky VCS pouzivas, ale urcite by slo na commit navesit nejaky hook, at uz pro SVN / HG / Git... a proste z toho tu zmenu nc.css exportovat a idealne linkovat do klubu o skinech. Tam se o tom pak jednoduse dozvi jak uzivatele, tak autori skinu. (a muzes to z VCS exportovat vcetne komentare k changesetu, takze budes mit i ten "lidskej" changeLog, ktery vzdy strucne vysvetli, co ty zmeny v nc.css znamenaji.

    A kdyz uz nic jineho, tak holt jednou denne z cronu spustit jednoduchy script na kontrolu zmen nc.css a diff nekam publikovat... pak uz jen k tomu budes muset rucne dopisovat nejake vysvetleni tech zmen (coz dost pomuze).

    Samozrejme si takovy script z cronu muze udelat skoro kazdy autor skinu, ale jde prave o to, aby k tem zmenam od tebe bylo i vysvetleni, co / proc ta zmena dela / opravuje.
    NYX
    NYX --- ---
    JACOB: vetsina zmen projde bugtrackerem, kde se to da sledovat a komentovat.
    na sledovani zmen tu je treba
    https://chrome.google.com/webstore/detail/page-monitor/pemhgklkefakciniebenbfclihhmmfcd?hl=en
    Follow That Page - web monitor: we send you an email when your favorite page has changed.
    http://www.followthatpage.com/
    apod...

    ja se zkusim podivat, jestli by se nedaly diffy generovat a uploadovat nejak automaticky pri kazde zmene.
    JACOB
    JACOB --- ---
    Zda se, ze se zde opakuje porad ty same pripominky:
    a) chybejici roadmapa, ktera by treba mohla reflektovat zmeny drive, nez tyden predem (idealne s moznosti se k tem zmenam treba i vyjadrit)
    b) chybejici changelog ve forme, ktery by znacne usnadnil lidem, co delaji skiny jejich praci

    Bud tyto dve, nebo - coz prijde nejsmysluplnejsi me - zavest devel.nyx.cz, kde by se kumulovaly zmeny, uzivatele by mohli mit komentare, developeri zase moznost pripravit si skiny. Jednou za pul roku by se to pak proste preplaclo.

    Co rikas, Nyxi ?:) Musis uznat, ze presto, ze jsi zrejme sikovny programator, tak ten live deployment ti opravdu moc nejde.
    QUIP
    QUIP --- ---
    AETHER: taky se to tak snazim resit, ale prave to "vetsinou nevzpomenu" v tom hraje docela zasadni roli
    Plus to, ze o nekterych zmenach NYX ani neinformuje a kdyz na ne prijdu se zpozdenim, tak pripadny diff obsahuje i spoustu dalsich zmen a spatne se dohledava, co presne stalo za "rozbitim" nejake konkretni veci.
    Nemluve o tom, ze nektere casti nyxu (jako treba trziste a udalosti) vubec nepouzivam a tak se zmen v techto castech vubec nevsimnu, dokud me na to neupozorni nekdo jiny, kdo muj Orbit pouziva.

    Kdyby kazda publikovana zmena (changeset) v nc.css byla nekde publikovana, nejlepe treba i formou RSS kanalu, tak o tech zmenach budou aspon autori skinu vedet hned a uvidi i co se kdy zmenilo - nemusel bych pak resit opravu skinu cca 5 hodin casu, jako po te posledni velke zmene a naslednych drobnych neohlasenych upravach.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    AETHER: ja viem, že nie je, ale pripadá ti okej rozjebať funkcionalitu užívateľských úprav systému (ktoré sú nutné, lebo default funkcie v príslušnom smere neboli aktualizované, like, EVER) nechcenými, nepotrebnými a redundantnými funkciami a potom napísať "chalani však sa naučte programovať, nie je to zase taká veda"?

    (generalizujem, ja viem, že úpravy v CSS a programovanie sú dve úplne rozdielne veci, ale princíp prístupu k userom je rovnaký).
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUIP: já když si vzpomenu, tak si ke dni přepisu svého skinu uložím forest, diff se pak udělá snadno (akorát si většinou nevzpomenu:)

    CLAVEN: hele ale ono to CSSko není zas tak strašně těžké...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam