• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    DWAY: ja mel za to ze by mohl kde kdo klepnout na vejce kde ho klepe a mohla by z toho vzejit zajimava heatmapa

DWAY
    DWAY --- ---
    FATBOZZ: tady to mas aji s popisem uchopu :-D A myslim ze to bude stejne jako tady zminovany postup KOC256: :-D

http://i.nyx.cz/files/00/00/11/10/1110022_368d40f76bd3e646270b.jpg?name=brown-egg.jpg
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    KOC256:
    Zakresli do obrázku :)

KOC256
    KOC256 --- ---
    KID_MCHUTT:
    z boku nozem nebo vyjiámecne jen o talir/misku...

Jake si predstavujes moznosti?
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    KID_MCHUTT: z te horni..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ...z které strany rozbíjíte vajíčko?
    DNF
    DNF --- ---
    NAVARA: rika google ze pro Safari se to jmenuje LinkThing ... tak spatne na tom zase jabka nejsou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DNF: má apple - tedy je jediný možný způsob, žádné změny nejsou možné, uživatel se musí přizpůsobit a pak si to zpětně racionalizovat jako Nejlepší řešení ;)
    DNF
    DNF --- ---
    BUCCI: jestli pouzivas prohlizec ktery podporuje rozsireni, staci jednoduchy google dotaz, nainstalovat, a prohlizec tobe osobne bude vsechny stranky ktere jsou mimo parent domenu otevirat v novem tabu. na vsech webech. Kdyz to tebe osobne stve, tak to muzes osobne vyresit! A to se vyplati!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BUCCI: "pokud link směřuje mimo portál (mimo nyx) tak nový okno je standard na většině stránek" - [citation-needed]. Lepší? A přečti si poslední odstavec tohoto.
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: Samozřejmě naprostý ideál je možnost parametrizace chování per [user+koncové_zařízení].
    SWT
    SWT --- ---
    BUCCI: Otázka je, jestli většina=správně ;) Budu se opakovat, ale proč mít pevně dané chování systému, když může být chování řízené uživatelem? Kdo ví líp, co chce a potřebuje, než koncový uživatel? Rozhodně bych byl radši, kdyby to všude bylo jako na NYXu, protože podle mě je jen málo koncových zařízení, kde nejde použít ekvivalent MMB, a principielně nemám rád, když mi někdo vnucuje, jak se mám chovat, když je možnost výběru.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PISKVOR: když to vytrhneš z kontextu, kde bylo ještě uvedeno "ale pokud link směřuje mimo portál,..."
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BUCCI: "nový okno je standard na většině stránek" - [citation-needed], méně kulantněji "tuhle statistiku sis právě teď vytáhl...z palce."
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PISKVOR:
    ALONSY: koukám, že jsem spustil lavinu jednim dotazem, fakt nechci rejpat, linky v rámci portálu ve stejném okně jsou OK, ale pokud link směřuje mimo portál (mimo nyx) tak nový okno je standard na většině stránek, a protože tady je to jinak, tak jsem se zeptal jestli to je schválně nebo ne, že mě osobně to štve...

rozhodně jsem nechtěl vyvolávat flame a předhánění se v počtu důvodů proč to tak neudělat...
    KEJML
    KEJML --- ---
    ALONSY: To je právě, ono, já nechci při kliku přemýšlet. Proto klik levým tlačítkem - otevření ve stejném tabu, klik prostředním - otevření v novém. Je jedno, jestli je je to link v rámci nyxu, nebo vedoucí mimo nyx, funguje to to stále a vždy si můžu vybrat co se stane.

Ovšem v situaci, kdy linky mimo nyx otevírají nový tab a linky uvnitř nyxu nový tab neotevírají musím pořád přemýšlet, co se vlastně stane. Navíc pokud se link ve výchozím stavu otevírá do nového okna, ale já ho chci z nějakého důvodu otevřít ve stejném, tak mám problém (který za současného stavu nemám).

A mínusy v notifikaích nevidíš, aby jsi ihned nepsal tomu debilovi do pošty, co že si to dovolil dát ti mínus :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PISKVOR: Jak jsem psala, jááááááá po té změně tolike netoužím, jen jsem si přihřála polívčičku a fakt mě zaujalo, že by tahle změna pro někoho mohla být problém. Vůbec mě to nenapadlo, ale očividně to tak je.

Na FB ani Twitteru nejsem, a opravdu ať otevírám link u jakéhokoliv článku co čtu, otevře se to v okně novém, jen na Nyxu o tom musím furt přemýšlet, ale tak naštěstí máme i to kouzelné tlačítko zpět:)

Ale když už tu jsem, tak by mě zajímalo, proč se vpravo dole, kde jsou vidět všechna upozornění zobrazuje každej novej plus, ale mínusy ne :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALONSY: Pokud mas za to, ze web uz je jenom Facebook, Twitter a nyx, pak ano, nyx je opravdu posledni misto na webu, kde to takhle funguje. Mam pro tebe sokujici odhaleni: web neni jenom Facebook, Twitter a nyx. Na vetsine webu porad jeste plati "kliknuti levym = prechod ve stejnym okne," a ne kazdy ma styl prohlizeni, kdy chce mit tri sta tabu, za kazdy kliknuti jeden. Navic, vetsina prohlizecu mladsich deseti let ma defaultni chovani (leve kliknuti - otevrit v tomto tabu) a alternativni chovani (prostredni kliknuti/click-and-hold - otevrit v novem tabu). Co se tyce zvyku, stary _dobry_ zvyk neni treba menit (vsimni si durazu na slovo "dobry") a predstavu "nove = nezbytne lepsi" nesdilim (pro neznale zakladu logiky a demagogy: z toho jeste zdaleka neplyne "stare, tedy dobre", ani "nove, tedy spatne"; to jen na okraj, abych se vzapeti nedozvedel, ze neco takoveho tvrdim).

No a zejmena se mi nelibi zpusob, jakym to podavas: "jaaaaaaa chci, tim je to Jediny Spravny A Pokrokovy Zpusob, vsichni ostatni uz taky skocili z mostu a tady to jenom bezduvodne brzdi banda notorickych kverulantu;" pocitam-li spravne, to jsou minimalne tri argumentacni fauly v jednom prispevku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALONSY: mně to tak např. vyhovuje - až půjde "otevřít ve stejném tabu" pomocí prostředního tlačítka, tak se můžeme bavit o změně ;) btw. na mobilech/tabletech s mizerným 1GB RAM je každý tab dost znát
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak klidně na mě hrňte důvody, v čem je tohle řešení pro koho lepší. Nyx je snad to poslední místo na webu, které takto funguje a mě vážně nenapadá nic jiného než prostě starý dobrý zvyk.

Ještě možná kdyby měl někdo fakt prastarej počítač, kterej dva tabe nezvládne, ale to si nějak moc nedovedu představit. Vzhledem k tolika mínusům hádám, že musím přehlížet nějakou sakra velkou výhodu tohoto systému.

SWT: Možná by to za ten čas i stálo... Vážně zajímavé téma, vůbec mě nenapadlo, že by to někomu takhle mohlo vyloženě vyhovovat, jen jsem předpokládala, že to tak funguje 10 let a nikdo do toho ze zvyku nereje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam