• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    V3S
    V3S --- ---
    KEJML: diky za odpoved, trochu jsem si to myslel, ze to bude obtizne az nemozne, ale chtel jsem si to nechat potvrdit od nekoho, kdo tomu rozumi
    KEJML
    KEJML --- ---
    V3S: Přímo to vysledovat nejde. Pokud je autor robota chytrej, tak není vůbec žádný rozdíl mezi požadavkem, který pošle tvůj prohlížeč po té, co vyplníš políčko s textem a požadavkem, který vyšle bot. Můžeš se opírat jen o nepřímé důkazy, typu že se se přihlašuje každý den vždy v sudou hodinu nebo tím, že každý den ve 4:44:44 napíše příspěvek, případně tím, že vždycky 1 minutu po vydání komiksu ho dá do klubu. Ale jak říkám, důkazy jen nepřímé.
    V3S
    V3S --- ---
    ano, poznali jste spravne, ze mluvim o ctyrkach a o dilbertovi, ale ten dotaz smeroval obecne, protoze se to casem muze dostat i nekam uplne jinam, boti pak muzou nenapadne sirit reklamu, propagandu nebo proste stvat lidi, kteri rucne vyhledavaji zajimavy obsah tim, ze to bude nahodne generovano

    kdyz uz jste to zminili, tak o tarmaqove banu nevim, auditko jsme pred buhvikolika uherakama zakladali pro zabavu a tohle tu zabavu kazi, proto se vytvorilo pravidlo, z me neznameho duvodu se ke spravcovani dostalo prave to id, ktere je nejvic podezirano ze skriptovani a banuje lidi, kteri ho za to kritizujou ... jeden ban jsem mu vymluvil, ale od ty doby zas jede obvineni ze skriptovani a je tam trochu neprijemny dusno ... ale jak rikam, muj prispevek o tom nebyl, byl to jenom priklad ... zajimavosti je, ze se tam rucne delala tabulka vitezu, kterou ted take zpracovava nejaky skript, takze primarne proti tomu v urcitych pripadech taky nejsem ... ono kdyby byl opravdu tak chytrej, tak si da do skriptu urcitej nahodnej element prohry a nemame se o cem bavit, protoze na to opravdu nikdo neprijde

    zajimavy mi prijde i prispevek do debaty od TARMAQ: ze to nejde vysledovat ... jsem spis pokrocily uzivatel nez nejakej programator, tak me to prekvapuje ... je opravdu jedina obrana captcha a podobny veci?

    co me asi nikdy neprestane prekvapovat je fakt, ze prestoze je to odborna diskuze a tema mi neprijde zas takovej nesmysl, tak vetsina prispevku jsou naky radobyvtipny rejpance nebo jiny pokusy shodit bud tazajiciho nebo cele tema ... obcas si rikam, jestli by mi s robotama nebylo lip nez s takovejma zahorklejma individuama, ktery jsou ochotny diskutovat jenom timhle zpusobem (asi mi na to nemusite odpovidat stejnym stylem, jen se zamyslete, co do sveta poustíte a proc ... znam nekolik lidi, kteri by mohli prispivat k odbornym tematum, ale presne kvuli tomuhle hnidopiskymu nastaveni lidi na nyxu sem nechteji chodit)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    opravdu je nutné řešit pravidla pro boty (vím jenom o jednom pravidlu), protože se někdo nudil v klubu pro ty, co se nudí?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    TARMAQ: díky; té diskusi nerozumím. jsem smířen s tím, že je to protože nejsem odborník, ta diskuse je koneckonců označena jako odborná. zřejmě slušnej tým, no..
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    PJOTRIK: ano, boti urcite maji smysl.. nicmene kdyz je nekde zakazes, nemas sanci overit ze nekdo bot neni/bota nepouziva..
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    TARMAQ: Tam to dava smysl zakazat...
    Naopak Dilberty pridava urcite automat a ve Filmovem kvizu je myslim taky bot na vyhodnocovani a nevidim proc to nepovolit, pokud nespamuje nebo jinak neporusuje pravidla
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    MATHEZ: IMHO mysli [ 4:44:44 # KDO BUDE DŘÍV? # ╔╦╬╦╗ (cti hrabe) # PICHACKY NYXU ] . Mam tam ban, protoze jsem sveho casu chtel zkonstruovat co nejpresnejsiho bota a v pravidlech to jeste zakazano nebylo. To ze to tak delaji jini a nepriznaji to, je jina vec.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    V3S: nevyškrabuju, vážně by mě to zajímalo, přijde mi to kuriozní.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    V3S: Taky jsem se svym vtipnym prispevkem pockal, az odpovi nekdo, kdo realne vi, jaky ty pravidla jsou, pac ja to nevedel :)
    V3S
    V3S --- ---
    MATHEZ: admix mel aspon trochu potencial, ty uz vyskrabujes dno slabsiho soudku, vid?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    V3S: mě by zajímala ta soutěž. mám pocit, že jsem narazil na tajnou organizaci zodpovědnou za všechny první komenty pod každým youtube videem.
    V3S
    V3S --- ---
    IDLE: ja tomu rozumim, proto jsem poslal dva uplne odlisne priklady, aby to bylo zrejme ... zajimalo me spis, jestli nad tim taky nekdo premysli a jestli jsou nastavena nejaka pravidla, kdy to je v pohode a kdy ne
    IDLE
    IDLE --- ---
    V3S: Popravdě řečeno i na diskusním fóru můžou mít automatické příspěvky svoje uplatnění a být užitečné, když se použijí vhodně. A třeba to pravidelné posílání komiksu mi přijde fajn, pokud to ladí s duchem auditka. Podvádění v soutěži je samozřejmě věc druhá, ale to je věc pravidel té soutěže, ne diskusáku jako takového.
    V3S
    V3S --- ---
    ADMIX: nekdy si rikam, jestli mi stoji za to odpovidat na tenhle specifickej druh odpovedi, kterej nema jinej informacni potencial nez delat z cloveka debila ... je mi jasny, ze se to na internetu deje, sleduju to uz 20 let, ale taky vim, ze jsou ruzny mechanismy jak to odhalit a pripadne tomu branit ... proto me zajimala obecna politika nyxu ohledne toho, protoze povazuju diskusni forum za misto, kde spolu diskutuji lide a ne automaty na prispevky ... prislo by mi fer to aspon sledovat a pripadne na takove jednani upozornit ... svou odpoved jsem dockal, ty ses dockal svyho palecku za vtipnost, tak popojedem, ne?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    V3S: Kdyby nic, tak bych si seriozne upravil svoje guidelines ohledne ocekavani, ktery mam od internetu :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    V3S: Neni to nijak zakazane, pokud takto vygenerovane prispevky neporusuji pravidla nyxu.
    V3S
    V3S --- ---
    zdravim ... mel bych dotaz ohledne automatickeho odesilani prispevku pomoci skriptu ... jaka je obecna politika nyxu? je to v pohode nebo ne? resi to nekdo? ... premyslel jsem nad tim u dvou prikladu auditek, v jednom, kde se jedna o soutez, kdo odesle prispevek v urcity cas, je jeden z ucastniku dlouhodobe podeziran, ze timto zpusobem podvadi ... druhe je komiksove, kde specialne vytvoreny ucet pravidelne posila nove prispevky, pokud se objevi na strance zdroje ... neresim technickou vec (kdo a jak to dela, tomu vubec nerozumim), spis etickou, ze jsem doted videl za kazdym prispevkem videl realny otisk opravdoveho cloveka, coz asi tak uplne neplati

    predem diky za nazory a odpovedi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LUCIEN:
    zkusil jsem odstavit defender a zadna zmena. nic jineho nepouzivam...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: Uf, tobe se to deje i v Chromu? Nemuze to pak prznit nejakej antivir/firewall - ty taky obcas chroupu HTML...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TARMAQ:
    LUCIEN:
    tak diky za test ale jiny OS... :(

    zkousel jsem co jste tu psali:
    - doplnky nepouzivam
    - vypnuty pozirac reklam
    - anonymni okno
    - testovano i na DEV (44), BETA, chrome 56 a opera neon (spatne)
    - bez prihlaseni k synchronizaci
    - v opera://flags vsechno v default
    - EDGE ok
    - IE ok

    Nevim proste.
    Pravdou je, ze na NTB (firemni) to spise nenastava a mozna jsem si to jen vsugeroval. Doma me to trapi porad(ne).

    Nemuze hrat nejak vliv rozliseni (2500+)? Asi jen placam do vody...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam