• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NOP
    NOP --- ---
    ANARCHY: S tim souhlasim, já dokonce souhlasim i s tim, aby tu ten double ignore byl, jelikož si sem může nyx zavádět cokoliv se mu zachce, má na to právo, o tom žádná. A jak jsem říkal níže, DI má smysl, ale jen v extrémních případech. Řešíme to tu v rámci připomínek uživatelů a tohle je jen má připomínka, nic víc. Nedovolávám se žádného práva, nemam tu na to nárok (možná malej, jelikož jsem platící uživatel..). Toť vše.

    Ostatně, spousta auditek je veřejně přístupných i bez registrace, takže si jdu číst blondýnku a ostatní, kteří mě mají v DI, jen tak. Absurdní, není-liž pravda?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ANARCHY: Ale to co pises by znamenalo, ze zaplacenim Premiovky, protoze DI je soucasti premiovky, se uzivatel stava spoluvlastnikem NYXu s pravem zasahovat do jeho obsahu a tak tomu neni.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ANARCHY: Svevolne, jednostrane omezeni cteni ve ramci komunity verejnych auditkach povazuji za hrube omezeni druheho uzivatele, kdyz se tak urputne branis slovu pravo, muzem pouzit slovo svobada?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NOP: Neni verejny, je pristupny vetsine internetove verejnosti, ale neni verejny. Ale at uz je takovy nebo jiny, tak stale je to soukrome vlastneny a provozovany server ktery nema charakter verejnopravniho media, a tedy pristup k nemu neni nici pravo, a neni ani nicim pravem moznost mit pristup ke vsemu, co se na nyxu vyskytuje.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VYHULENY_UFO: ty to myslis vazne vid, tenhle argument.
    NOP
    NOP --- ---
    ANARCHY: S timhle se ale nedá souhlasit. Od dob pozvánek je nyx v podstatě veřejnej server. Že se někomu nelíbí, že mu dávám palec dolů a dá si mě do DI, čímž mi zkurví hromadu auditek, jelikož pak přestanou dávat diskuse v nich smysl, je docela nahlavu postavený..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANARCHY: vis co sem zjistil, ze jsou na nyxech dokonce privatni auditka, do kterych nemam pristup a nevim, jestli se muzu ohanet pravem do nich mit pristup take.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TRAGED: Promin, ale tim, ze si nekoho das do DI, tak nijak do jeho prav nezasahujes - nikde neni a ani nebylo receno, ze nekdo ma pravo na nyxu videt prispevky vsech ostatnich uzivatelu - prosim, neprekrucuj to a nedelej ze sveho osobniho prani obecny status quo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    A kdyby popsane "vylepsene DI" bylo vzdy jen pro jedno konkretni auditko a tim padem spadalo pod schavalovani majitelu/adminu diskuzi, tak by to bylo uplne "nejlepsejsejsi", protoze jak vime z praxe, jsou ID, ktera se zcela nekonzistente chovaji auditko od auditka uplne, ale uplne jinak.
    NOP
    NOP --- ---
    KOUDY: Jop, vim, mam to ve sledovanejch a koukám na to. Respektive jen na půlku diskuse, jelikož mě má Blondýnka v DI. Mně je ta jejich hádka u prdele, rozkliknu auditko, vidim, že pokračujou v hádce, zavřu auditko. Nevidim důvod si někoho z nich dávat do DI. Do normálního ignoru klidně, proč ne, ale jak říkám, mně tim nijak neobtěžujou. A jasně, pokud to sere i správce diskuse, nechť zasáhne (uvítám). Ale neni to důvod pro to, abych si jednoho nebo druhýho dal do double ignoru.

    Každopádně se mi zdá, žes přešel z obhajoby DI na obhajobu klasickýho ignoru, což je zbytečný, jelikož klasickej ignore tu nikoho nesere, co tak koukám.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ... a jak tu bylo velmi trefne receno - NYX je jako konferenece a DI je nasilne zakryvani usi nekomu jinemu, coz osobne povazuju za vazne omezeni prav postizeneho a jako takovy by mel IMHO byt minimalne pod kontrolou "vyssi moci adminovi" na schovalovani. Neco jako "soudni prikaz" :-) , nebo byt shvalovan obema stranami, nejlepe kombinaci obeho - tzn. admini by byli usetreni schvalovani v pripadech kdy se obe strany shodnou na tom, ze bude lepsi, kdyz se budou ignorovat a iniciatorovi by se "ten druhy" dal do normalniho Ignore. Myslim ze to by vyresilo velke mnostci zbytecnych DI. A pokud by toto nepomohlo, a jedine pak, by mohl iniciator pozadat o schvaleni DI adminy a na nich, jako nezavislich arbiterech, by bylo posoudit, jak moc je opravdu nutne rozbijet diskuze v kterych se nesnasivci vyskytuji, ci jestli by toto nebylo mozne resit jinou, diskuzi nerozbijejici cestou.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KOUDY: Me asi nikdy neprestane facinovat tve zatvrzele nechapani toho co ti je receno. To mi nerikej, ze tohle nedelas schvalne.

    Tak jeste jednou:

    FB je zalozen na tom, ze si vyberes kazdeho jednoho jednotlivce, ketereho chces sledovat, cimz si vyrvoris svou socialni bublinu, ktera ti vyhovuje a nikomu tim nijak nezasahujes do oblasti jeho prav.

    Zatim co* na Nyxu, si vybiras z povetsinou ne-tak-uplne-verejnych-diskuzi-protoze-jsme-na-soukromem-serveru, kterych se muze v podstate, ucastnit kazdy clen komunity NYX.cz. To znamena, ze i ti se kterymi si nevyhovujete a pokud je cist nechces, tak je naopak ze sve socialni bubliny vylucujes - vidis, uplny opak toho jak se pouziva FB!. A proto na NYXu jakmile aplikujes DI, tak zasahujes do prav nekoho jineho...

    ______________________________________________________________________________________________________________
    * Zatim co - cili naopak, jako ze je to uplne, ale uplne obracene.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KOUDY: Jen jsem se pozastavil nad tou změnou argumentace - od osobní motivace po blaho uživatelů. Spoustu lidí třeba ty flejmy baví, a jiná spousta jich třeba ten jednostranný ignor používá. A jugi už je imo docela v klidu (tedy tam, kde to sleduji) :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NOP: Jinak treba tady probiha hadka/flame..kdy melda neco vysvetluje..blondynka je sprosta apod...Nejde tedy jen o moji osobu a ze jen ja bych mel nejaky nutkani..nektery diskuze proste do flamu prerostou..to je nezavisle na id koudy..Stacil by pritom zasah sprave diskuze..promazani jejich prispevku a nejake to RO a byl by klid...ale treba to zas lidi jako je Mikefinder bavi a nechteji aby blondynka s meldou prestali...Je to na kazdem jak se s tim vyrovna prece...proto jsou normalni a DI ignore tak dobre a efektivni

    [ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni ]
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MIKEFINDER: Ne ale beru to ze sveho pohledu...kdyz vidim jak se jugi a jeho pritelkyne digitalis neustale hadaji a pak usmiruji ve 20ti klubech..v kazdem napisou 30 prispevku neceho od ceho tu je posta..tak si je dam do ignore protoze do tech klubu chodim taky a tyhle kecy cist nechci...Jestli to nekoho bavi, tak to samozrejme cist muze ne?..Ja nic nikomu nezakazuju..
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KOUDY: Pán je mluvčí "stovek uživatelů"? Hmmm.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NOP: Ja taky nerozumim tomu proc ma moje prispevky nekdo furt potrebu napadat nebo urazlive komentova...ale sme na diskuznim serveru prece..tak se s temi hatery nejdriv pokousim diskutovat a kdyz to nikam nevede, tak pouziji jeden ze dvou ignoru.
    NOP
    NOP --- ---
    KOUDY: Já stále nerozumim tomu tvýmu nutkání se s někym hádat, případně jim vysvětlovat, jak jsi to myslel. To to fakt neumíš přejít?
    NOP
    NOP --- ---
    SWT: Přesně tak - flejmy by měli řešit správci diskusí. Případně admini (při vážnějším provinění). Ale to je bohužel nereálné, a proto se zavedl DI, aby si to každý řešil sám.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SWT: Mas naprostou pravdu. To by bylo skvele, brilantni a naprosto genialni..Vlezes do nejakeho klubu..napises tam prispevek k tematu a prijdou tri trollove a zacnou tvuj prispevek napadat/zesmesnovat...admin klubu zasahne..Prispevky jim treba smaze, nebo jim da RO ci ban..Ty mas klid a nemusis si nikoho davat do ignore...Kdyz to admin v klubu nedela z toho duvodu ze treba nechce zasahovat do diskuze, nebo uz v tom klubu pet let nebyl, prestoze je jeho "vlastnikem"..tak je lepsi tu funkci DI na tri trolly pouzit..nez se tam s nimi hadat a tim tu diskuzi "kurvit" dalsim stovkam uzivatelu, kteri maji klub booknuty a hadka ctyrech lidi je fakt nezajima.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam