• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    NYX
    NYX --- ---
    Pokud se zobrazi varovani, ze minus nebude anonymni, zhruba 80% lidi ho neudeli, tj. viditelne minusy jsou jako kdyby se zrusily uplne. Z meho pohledu anonymni negativni zpetna vazba lepsi nez zadna, ale nekdo to treba vidi jinak.
    NEON5
    NEON5 --- ---
    ZUULLUU: Tak plusy jsou veřejné vždy.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    NAVARA: to asi žiješ na jiném NYXu nebo si mlčení id vykládáš po svém.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VESPER_INDIGO: v současném semi-anonymním režimu se tak neděje
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    NAVARA: když někomu dá někdo 20 mínusů, tak se o to víc nenechá a bude dál něco chtít řešit. A navíc jednou, dvakrát na to má i právo. Pokud se to opakuje častějš, tak má zakročit správce klubu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Fakt nechci číst v nějaké diskuzi 20x "meleš sračky vořechu" a pak dalších 40+ postů zmíněného vořecha neschopného opustit myšlenku zato s potřebou vyhrávat, jak se všichni mýlí a on má pravdu...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOC256: protože na internetu je to jak psi spuštění ze řetězu a anoymizace svých postojů, nic se dotyčnému za to nestane :) ?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VESPER_INDIGO:
    pokud je nekdo jen pozitivní, tak proc by mu nekdo jen tak dával mínus (a takových lidí by muselo být hodně). Ale vzdy tu je moznost sem nechodit. Není to povinnost...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOC256: protože v diskuzi se prosazuje, zanechává dopad, vyhrává a prohrává. To rozhovory jsou bez vítěze, o inspiraci nebo o sdílení.
    ---
    Určitě se nemusí stát šikanátorem. To je jenom jedno ze zel anonymity a ne každý nějakému zlu propadne jen protože je plachý. To by byl samozřejmě nesmysl. Co říkám je, že v anonymním negativním prostředí bude víc podrývajících vlivů na to, aby se člověku nějaké zlo vkradlo do zad.
    ---
    Mně je prostě líto těch lidí, kteří jsou fajn a něco třeba i zajímavého umí, ale dojíždí na posmívání, posměchy a šikanu a bohužel se jimi pak i někdy, zlomení, stávají. A všechno co bylo potřeba je vidět na šikanátory. Ne každej pomůže, ale když budou vidět, rozhodně je alespoň vidět, kde se dá zasáhnout.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VESPER_INDIGO:
    Proč vyhrát? Já psal o sdělení názoru: SOUHLASÍM/NESOUHLASÍM... JSEM PRO/JSEM PROTI...

    VESPER_INDIGO:
    nerozporuji, že by nebylo krásné kdyby se každý uměl a chtěl vyjádřit. Ale hromadě lidí není dáno rétorických a řečnických "umění" a tak raději jen řeknou souhlasím/nesouhlasím. Ale proč by to hned musel být šikanátor?

    ZUULLUU:
    Ja jsem treba rasd za + a -. Ale asi proto, že většinou nechodím do hádacích se auditek, ale do odborněšjších, kde se tím dobře vyjadřuje kvalita příspěvků. A když už se někde s někým chytnu, tak byť se nás tam aktivně baví málo, tak +/- vyjádří většinový postoj. COž je pro mě taky cenná informace o kidyž někdy ty - dostanu od zamindrákovaných lidí... :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Deanonymizace je určitě dobrej krok a byl bych za něj rád.

    A za sebe říám, že bych rád zrušil mínusy vůbec. Argumenty o závislostech na plusu a sluníčkovosti jsou ad absurdum.

    a) Je to jen další forma propagace a manipulace spotřebitelů. Můžete ji prostě odmítnout. Věci kolem vůle na to potřebné se řídí stejnými pravidly jako alkohol, televize, čokoláda, přejídání se, potřeba vyhledávat a odsuzovat přílišnou blbost nebo přílišnou inteligenci a další.
    Šikanu nebo zasednutí si někoho neznámého odmítnout nelze. Či lze, ale nic moc to nezmůže.

    b) Ani jeden tady teď nejste dobrodinci a zachránci internetových junkies (závislých na FIS), svými postoji zde dáváte jasně najevo, že je důležité pracovat sami se sebou a ne měnit situaci. Takže jaképak copak...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ZUULLUU: ale vždyť o tom mluvím. Tam uvidíš konkrétního člověka a tvář a navíc si to nedovolí jen tak. Na netu je ring volný, anonymita a kvete shazování a šikana. Chcete někdo řít, že to neni pravda?

    No a diskuzní server NYX by přece nemusel bejt až *takovej* tady se to da moderovat. Dají se tu dělat projekty a studie a konkrétní podmínky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    NEON5: tak nehádat se je lepší asi vždycky. A taky souhlasim s tím, že větší množství mínusů už má smysl. Ale jenom když bude vidět, kdo nesouhlasil. Ne se záplavou typu Tomáš pomluvil za zády Petra Janě, tak to řekla Marii a ta o tom mluvila s Karlem. Petr pak na pracovišti čelil najednou jiný náladě a nevěděl proč (a ve skutečnosti za to ani nemohl).
    NEON5
    NEON5 --- ---
    VESPER_INDIGO: "To win internet debate is like win paraolympics. You won, but you are still disabled." To jen jako důvod, proč je lepší se nehádat.

    Důvod proč některé socíálnís tránky mají jen plusíky je hlavně proto, že zisk plusu vyplavuje endorfiny. Vzniká rychlá "reward" smyčka, podněcující závislost na platformě. Existence mínusků by to narušila.

    Smysl mínusků je hlavně v massovém měřítku. Když nějaký post skončí s mínus 30 palcema, nebývá to proto, že by se 30 lidí zbaběle dohodlo, že ho anonymně potopí. Když se zběžně podíváš, zjistíš, že se často jedná o offtopic, nebo jinak nekvalitní kousek.

    Proti deanonymizaci nic nemám.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    KEJML: Ted se citim trapne, ale tohle mi nedoslo, funguje to!:) Diky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Navíc, pokud se bavíme o nějakém dopadu na emoce, málokdo je tu jako kámen a málokdo má doopravdy nadhled (ne Honzo, ty ho nemáš, ty se ho teprve učíš, ale dobrá práce)...

    Někdy fakt stačí pár mínusů nebo plusů a rozdíl je jiný. Dát mínus něčí snaze něco vytvořit nebo si tu odložit emoce, to je prostě zlo. Říct mu za jasnou ikonkou svůj postoj, aspoň je jasný, od koho to šlo a jestli je dotyčnej další internetovej šikanátor a štěkající pes, jakejch je na netu víc než irl a nebo má co říct konstruktivní kritikou.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    NE7RA: jo, třeba i tak.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    (děkuji všem komunistickým škarohlídům, co mě tu učí svou apologetickou mínus-rákoskou, můžu vám slíbit, že se z vašeho názoru poučím a nikdy nebudu jako vy :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    minusku na Nyxu jsou vlastni dalsi forma stalkingu? :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOC256: neřekl bych, že je to to samé. Protože anonymita a záporné emoce vytváří špatný sociální podhoubí dané skupiny. V uzavřené skupině, jakou NYX pořád ještě je (bavíme se o konkrétních klubech), je to o to markantnější. Díky tomhle kvete víc nenávisti, jízlivosti a zesměšňování. V irl tohle existuje o dost míň, prostě právě protože za vyjádřením vidíš jasnej danej obličej a člověka, kterej si dvakrát rozmyslí, než se po někom sveze. Ostatní to tak nemusí nechat být. Tady, v anonymitě, ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam