• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: to povi jen nyx :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: nevim co za perlovy reseni fyzaduje fyzickou pritomnost zeleza. ja se bavim o pronajmu virtualniho pocitace, ne hostingu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    navíc myslím že to php na kterym to jede není úplně poslední :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: mě teda přišlo nevim proč, že část nyxu má pod sebou perlovou chytristiku která by na php hostingu nešla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Má to výhody - na AWS mi nejspíše odchází disk, tak udělám snapshot celé instance, nastartuju z něj, přehodím IP a původní zahodím. Trocha klikání a je pořešeno - žádné tickety někam, čekání na technika, kopírování dat,…
    Na druhou stranu ty náklady jsou také někde zcela jinde…
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: priznam se, ze jsem jednomu svymu melouchari provozoval skoro 20 let server. probehly za tu doby 3 vymeny zeleza, on si na tom honil klasickou kombinaci LAMP + postfix+dovecot, taky jsem duchodce, ale po prechodu na virtualizovanou platformu se mi dost ulevilo.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ovsem tu zapominame na problemy starcu. Dobre zabydlenej system na zeleze muze byt problem provozovat z trivialnich duvodu jako pohodlnost na nejaky VPS.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MVEK: dnesni vykon virtualizacnich reseni je dostatecny, abys utahl i webik v phpku.... navic ti to usnadni spoustu veci, jako zalohovani a tak.
    MVEK
    MVEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Pokud tím fyzickým železem je server v racku v server housingu, tak to asi dává smysl. Byl jsem vždy poučen, že s nárůstem zátěže webu bývá potřeba jít z VPS na fyzický server, aby byl výkon víc pod kontrolou.
    NYX
    NYX --- ---
    ROMANICAK: Vlastnim skinem leda
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Da se nejak v premiovce vypnout to zobrazovani linku na automaticky filtrovani? Me to tam graficky strasne rusi.

Da se nejak zaridit, aby pocet novych prispevku byl zarovnan uplne vpravo? Na mobilu to tak je. Takhle je to pro me velmi neprehledny.

KOC256
    KOC256 --- ---
    LUCIEN: Ze existuje twitter i kdyz ho nepouzivam jsem vedel z nejakych chyb co obcas vyskakovaly.

Ale zeptam se blbe. Ty sluzby funguji na nejakem principu reverzni proxy? Tedy kdyz nenajdou dostupny server, tak neco zobrazi, nebo je treba si pamatovat dalsi stranku?

Protoze v pripade velkeho vypadku presmerovat DNS je prace na par minut a pak jen srani nez se to vypropaguje a zase zpatky no...
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    FRDK: To nebyly dva dny??? Tyve ... musim se jit lecit
    FRDK
    FRDK --- ---
    Tak jo. Do své sbírky závislostí si připisuju jednu, kterou jsem si doteď tak ňák neuvědomoval.
    TOOMIX: Jenom den a šest hodin ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Za ty 2 dny jsem asi 40x ze zvyku zapnul nyxdroid a 30x kliknul na záložku v prohlížeči...ani jednou to nefungovalo
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NYX: zeptam se blbe, ale ty to porad provozujes na fyzickym zeleze? nemel bys jednodusi si zaplatit virtualni stroj?
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Uz to prosim nedopustme .... na tak dlouho uz ne ... nikdy prosim!!!! PROSIIIM !!

:)) ja jsme strasny nyxavislak
    NYX
    NYX --- ---
    LUCIEN: Uptime robota pouzivam. Nevim, ze nabizi status page. Mrknu, jestli se tam da neco napsat a jestli se tam da presmerovat domena pri delsim vypadku.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    NYX: Dlouho chci zkusit Upptime, jinak mam zkusenosti s Freshping (nahled) a Uptime robot (nahled).
    JOPS
    JOPS --- ---
    LUCIEN: a twitter je jaky ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam