• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    L4MA
    L4MA --- ---
    CAIDEL: nac cekat? rovnou vyhodit vsechny co maj plnej DI ted. vyreseno jednou provzdy.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...Mňo... nebo povolit oboustranný ignore neomezeně... půl roku počkat a pak úplně vyhodit všechny kdo tam budou mít nastrkaných víc než (plácnu) třeba 20 lidí :) Bral bych to jako přiznání že někdo není schopen normálně fungovat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEI: mno, začal bych tím, že si sednu do tichýho kouta, a popřemejšlím, jestli je nutný, aby mě v hospodě s 1.000 lidma každej znal, a jestli to není třeba tím, že kam vejdu, tak je mě všude plno a zákonitě se to někomu nemusí uplně líbit a pak brblá ze svýho rohu, a proč 11 lidí mě z "nějakého iracionálního osobního důvodu" nenávidí... jestli si se třeba někde nechovala jako dylina, a teď se ti za to neschytává opožděnýho vysměchu. Tak tu buď jako dospělej běloch překousnu, že sem se choval jako kokot nebo když mám pocit, že sem čistej jak lilium, tak si halt dotyčnýho do ignoru dám sám, a nekňučím na veřejnosti, že nemám dost místa na pernaban každýho, kdo mě za poslední dvě pětiletky urazil.
    Pak je v každým třetím auditku akorát diskuze, kdo koho nevidí, a proč mu teda jako píše a co píše a vyřiďte mu, že to tak tenkrát rozhodně nebylo a já tu jesenku nevysál! Půlka nyxu tu má vlastní dospělý děti, ale furt budeme požadovat, ať nás učitelka rozsadí, jak v mateřský školce, když se fakani servou nad posledním pribiňáčkem ke svačině.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEI: ahoj Nei, už je nám tu dávno všem 30+, mnohým spíš +-50. Pokud ani za tuhle dobu není někdo schopnej koexistence s náhodnejma ID ani v jednoduchým ignore, tak asi není formát internetový diskuze uplně pro něj...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... pokud tohle projde, tak to bude dobrá protekce, protože tahle žádost už tu byla zamítnuta snad deseti jedinečným ID (některým i opakovaně).
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: Myslim, ze neda
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dá se udělat link na poštu - https://nyx.cz/mail/with/Nyx - dá se tam nějak dodat i předvyplněný text zprávy?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    NYX: super, funguje to
    NYX
    NYX --- ---
    VON_GILOTINE: Melo by se to snad ted chovat lip.
    NYX
    NYX --- ---
    KOMPAS: Tak naïve uz to najde :) Doplnil jsem ty mapovane znaky o pomerne slusne mnozstvi veci.
    NYX
    NYX --- ---
    MATT: Nejde nejak rozumne, straslive by to zvetsilo ten fulltextovy index
    MATT
    MATT --- ---
    slo by v diskuzich vyhledavat jen casti (konce) slov? napr. kdyz budu hledat "ouzove", tak aby to vyplivlo prispevek nize s "nouzove". zkousel jsem i wildcarty (*, ?) a taky nic. prosim a dekujuju
    NYX
    NYX --- ---
    VON_GILOTINE: Mrknu na to co se s tim bude dat udelat. Nouzove muzes asi otocit telefon.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Da se neco delat s tou nemoznosti odklidnout zpet policko u prispevku pri koukani na nyx na mobilu skrze chrome? Tuknu abych dal treba a uz to nejde odklinout zpet, nove vystoupivsi dialog prekryje ten predchozi a nejde se vratit unless reload stranky = ztrata distinkce neprecetenych
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    NYX: případně negaci ve vyhledávání omezit tak, že jako negaci bereš jen pokud před - není jiny znak?

    příklad:
    -slovo // podminka negace
    část-slova // běžný výraz na které se nevztahuje podmínka vyhledaváví
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    NYX: a neudelal bys rovnou i ten presny vyraz, prestoze obsahuje pomlcku? (treba v uvozovkach)
    NYX
    NYX --- ---
    KOMPAS: Vim co s tim, jen bude opruz to nakonfigurovat a preindexovat. Poznamenam si.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Teď jsem narazil na takovou nepříjemnost ve vyhledávání – písmena s přehláskou ë, ï, ö, ü nebo ÿ se hledají doslovně, na rozdíl od české diakritiky.

    Například pokud hledám moglich, najde se opravdu jen "moglich" nikoliv také "möglich", což je dost neintuitivní. Ne každý, kdo hledá, používá diakritiku, natož přehlásky, které se píšou dost obtížně.
    Naopak, při hledání möglich se opět najde jen přesný tvar a ve výsledcích chybí "moglich", což hledajícího nutí zadat postupně oba tvary, protože pokaždé dostane jeno polovinu výsledků.

    Překvapivě se to netýká písmene ä, tam funguje hledání stejně jako v češtině.

    Z různých pozorování mám pocit, že je tam ještě nějaká chyba v parseru, protože některá kratší slova nejdou vyhledat vůbec, kupřikladu krásné anglické naïve.
    Schválně, zkuste vyhledat naïve, mělo by to vrátit minimálně tenhle příspěvek, ale zatím to nenajde nic. A když zkusíte hledat bez přehlásky, nenajde se to kvůli chování popsanému výše. Tohle slovo je prostě nevyhledatelné. :D

    Měl jsem pocit, že se na té přehlásce nějak rozdělí tokeny a vzniknou kousky, které jsou kratší než tři znaky a tedy nejdou hledat, ale to by hledání vrátilo chybu 400, což se nestává. Plus se mi nedaří hledat ani Louÿs, ale jen Nyx ví, jak to vlastně uvnitř funguje. :)

    Perlička na závěr: Když dám hledat třeba =tür, celé hledání spadne s vykřičníkem a hláškou "Unable to load posts". (Stejně tak fungují už méně obvyklá hledání typu äöü apod.)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    NYX: Lepší testovat přes tohle https://developers.facebook.com/tools/debug/?q=https%3A%2F%2Fnyx.cz%2Fdiscussion%2F280701

    Divný, na desktopu mi to už funguje, v mobilu ne... Asi to nech být, vždycky je s tím testováním meta tagů hroznej voser...
    NYX
    NYX --- ---
    LUCIEN: Jsem tam nejake pridal, https://www.opengraph.xyz/ mi ukazuje nahledy ale whatsapp nic :-/
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    NYX: Bude to tohle https://ogp.me/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam