QWWERTY: Já to nevymýšlím... taky mi to přijde jako kravina. Ale až to do ČR přijde, tak s tím stejně nic nenaděláme a Nyx bude muset hledat řešení. Každopádně internet šel do hajlu už před 15ti lety kdy se na něj vrhla masa "pozdních uživatelů". Myslím, že ti co zažili Nyx v první dekádě své existence mi dají za pravdu. Nicméně to proč jsem to zmínil je fakt, že pokud bude legislativní povinnost, tak to bude už implementované a dá se to použít. Pokud by se třeba uživatelé rozhodli, že to dobrovolně používat nechtějí.
Apropo MojeID je vlastně docela fajn služba s letitou historií, která konkuruje jiným službám, které nejsou zdaleka tak friendly. Jako identita občana nebo BankID. Nyx nebude vědět vaší realnou identitu. Vy vydíte co sdílíte. Pokud požádá pouze o identifikátor (což je náhodný kód), tak nebude vědět nic o tom jak se jmenujete, kde bydlíte a jak velké máte bačkory. Prostě se pouze někdo (MojeID) zaručí, že vás zná a že existujete, případně že jste dospělí (pokud taková povinnost někdy nastane).
Neposledně napsal jsem kouzelné slovo "doborovolné". Je to prostě jen další možnost jak zduvěryhodnit komunikaci a nešikanovat. Vídám i paranoidní příspěvky kdy jsou noví uživatelé vnímaní jako duplicitní účty pokud se nešťastně přimotají do nějaké diskuse kde se motal nějaký profláklý multiuser.