• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus

    jlbjlt     NoD     ciant     Institut intermédií     multiplace.sk     Lemurie

    rozbalit záhlaví
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MARURA: to je takovy uvod, ale mysli to vazne, o prazdninach jsem byl v usa a ve filadelfii jsem u takovydleho audiofila i byl doma. pak to pokracuje v dalsi kapitole odhalenim a kritikou totalizacnich tendenci v bellove konceptu postindustrialni spolecnosti a dalsi kapitola je baudrillard a televizni reklamy, to je teprve peklo na preklad, ale jako supr kniha. hodne inspirativni
    MARURA
    MARURA --- ---
    LOPIN: to se mysli vazne nebo je to sci-fi?:)..a obdiv..tohle prekladat no brr...

    XFLARE: no on to tam pak trochu zmirnuje : "OK... This is not the typical, everyday scenario for the computer user. Most of the time we just hack away at the keyboard to get something done, without slipping into transcendent consciousness. But many experienced computer users can recall moments like this. Cyberspace is indeed an extension of the mind, which means it can extend all facets of mental life - including hypnotic reveries and other altered states of awareness. Under the right conditions, cyberspace becomes a dream world, not unlike the world which emerges when we sink into sleep. "
    a taky je to deset let stary
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    XFLARE: me neprijde ani
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    MARURA: no tak to je moc.. moc velky nadseni
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MARURA: to me pripomelo toto, to zrovna prekladam do skoly. Mark Poster: Mode of Information

    ...To, co začalo jako pouhé pátrání po hudebním požitku v domácnosti, se stalo pro mnoho audiofilů obsáhlým a rozmanitým hledáním dokonalého stereo systému. Do zprostředkování zvukové reprodukce se investuje čím dál více času, péče a peněz. Na kontrolu poslechového prostředí se vynakládá stále větší úsilí. Dokonce elektřina proudící do domu je považována za možný zdroj rušení: k „dekontaminaci“ elektrického proudu a regulaci napětí s přesností větší, než firma dodávající proud považuje za nutné, je třeba nainstalovat linkový kondicionér. Poslechová místnost je co nejvíce izolována od vnějšího světa, aby redukovala decibely šumu ulice. V některých případech jsou k dosažení perfektních zvukových vlastností zesíleny základy místnosti a zdi jsou upraveny instalací reflexivních a pohlcujících materiálů. Tělo audiofila, sedícího ve stejné vzdálenosti od dvou reproduktorů, se stává součástí ideálního mikrosvěta, sluchové Utopie, ve které subjekt a objekt, posluchač a místnost, splývají v identitu blaženého zvuku.

    MARURA
    MARURA --- ---
    :))))
    "You sit almost motionless, relaxed, your eyes focused on a glowing screen - the only source of light in an otherwise dark room. Your fingers tap lightly as your mind converges on the words and images that float before you. At times it seems like there is no difference between your thoughts and those images. At times it seems the distinction between inner and outer worlds almost disappears. At times, time itself evaporates. You are a computer user immersed in cyberspace. All melts into a new reality that transcends the rules of conventional reality. Like a Zen master in meditation, you have become one with with the virtual universe.
    " z http://www.rider.edu/suler/psycyber/psycyber.html
    MARURA
    MARURA --- ---
    ehm no ..ted jsem mi doslo ze Carnivore Webcam Sniffing( ten druhej odkaz co jsem sem dala) te vlastne monitoruje jak ve fyzickem tak virtualnim prostredi...ale pocitac musis mi stejne zaplej:)
    MARURA
    MARURA --- ---
    ADAMM:
    no to jo...ale monitoruje tvuj pohyb kde?..ja bych rekla po internetu.(ale mozna sem to pochopila blbe?)no minimalne tvuj pohyb v kyberprostoru,ze ano:).....kdyz vypnes pocitac a pujdes parit tak te to snad monitorovat nebude:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KHALAVERA: vsak ja se k tomu tehdy dostal taky nikoliv pres original, ale pres praystation - http://ps3.praystation.com/pound/assets/2001/11-20-2001/index.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no ted jsem se dival na tu druhou vec - a to jako ano... vsak je to open source, a vyuziti jiz hotove API je cesta pokroku :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ADAMM: sice stará věc, ale vždy fungovala jako jádro pro klienty, které už vytvářel někdo jiný a podle toho druhého odkazu to vypadá, že se v tom pokračuje
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MARURA: carnivore je stara vec, ale neni to pohyb po internetu, je to "tvuj" pohyb - monitoruje to vsechno, co delas, ponevadz i nazvem se to odvolava na jeden monitorovaci program, pouzivany FBI.

    What data does Carnivore monitor?
    Your data. Whatever network you are plugged into. If your computer is at work, then Carnivore will "hear" the web traffic from your co-workers. If you take Carnivore home, then it will "hear" the data at your home... and so on.

    CarnivorePE is inspired by DCS1000, a piece of software used by the FBI to perform electronic wiretaps. (Until recently, DCS1000 was known by its nickname "Carnivore.") Improving on the FBI software, CarnivorePE features new functionality including: artist-made diagnosic clients, remote access, full subject targetting, full data targetting, volume buffering, transport protocol filtering, and an open source software license. Carnivore is created by RSG.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    M0RF: pravda, ten tady trochu vybočuje :)
    MARURA
    MARURA --- ---
    no ja myslim ze vic realtime by to mohlo byt jedine ze by se to "updatovalo" rychleji nez kazdou sekundu...ale co vic?..to jak to vypada nehraje moc roli, autori proste zvolili takovouhle formu...
    tohle treba taky pracuje s realtime visualizaci pohybu po internetu((?)Internet traffic) http://r-s-g.org/carnivore/ a toto je podle me opravdu zajimavy
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    M0RF: vsak jasny, ja sem te nechtel nejak osocovat nebo tak. jen ze to co jsi napsal nedava moc smysl. teda mne ne
    M0RF
    M0RF --- ---
    KHALAVERA: ano respektuju... ale prece jenom transhumanismus je dost o budoucnosti a svetlych zitrcich.
    LOPIN: na todle neni lehke odpovedet... mozna nekdy jindy nechci vas tady moc prudit ;) a navic asi nemam na to abych to ted z fleku popsal, fakt to neni jednoduchy :/
    MARURA
    MARURA --- ---
    ano...zde je to tezky Buddhismus->byti v pritomnosti:D
    ten web je odsud http://www.visualcomplexity.com/ ...to tady nekdo dal tenhle odkaz,nekdy pred tydnem...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    M0RF: tak me to teda vysvetli prosim. jak si predstavujes realtime mod graficke reprezentace jez by byl pribliznou projekci kyberspace? Pokud todle jsou stripky tak by jsi na to chtel nonstop cucet na nejakym plazma panelu? to je asi stejny jako koukat v televizi na to jak tece reka. hrozne prinosny
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    M0RF: tak to sis spletl klub, tady žijeme přítomností ;)
    MARURA: hmm, zajímavý web
    M0RF
    M0RF --- ---
    LOPIN: Pro nekoho kecy, pro nekoho budoucnost...
    MARURA: Chtel bych zit v budoucnosti ;) ale obavam se, ze by to bylo stejne jako zit v pritomnosti, nebot bych se furt tesil co prijde dal. Ano swarm je tomu tak trochu podobny... mozna jeden z prvnich kroku.
    MARURA
    MARURA --- ---
    M0RF: se mas..uz zijes v budoucnosti:)...treba swarm...i kdyz mozna neni uplne realtime ,ale"It updates itself every second":)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam