• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    MARURA
    MARURA --- ---
    celkem ulet jsou o tom dokumenty..tak z pulky 90let.. (bohuzel si nepamatuju jmena, ani jmena lidi co tam mluvili)kde vsichni do jednoho s nadsenim v ocich, povidaj takovyhle cybermystic uvahy a ocividne to myslej naprosto vazne ...a k tomu jeste styl nataceni..mandelbrot set na zdi v pozadi...ajajaj:))
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    ouu, klub extáze je imho hrozná kniha :/ celá tady ta learyovská estetika je mi protivná
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MARURA: a taky rave culture v UK a USA, dost o tom psal Rushkoff, třeba Klub Extáze - jinak docela nudná kniha - popisuje celé to nadšení: založíme si vlastní klub, natáhneme tam kabely a počítače a budeme splývat s kyberprostorem ;) no prostě mystika... :)
    MARURA
    MARURA --- ---
    XFLARE: ja jsem se u toho nasmala ohromne,proto sem to sem dala...myslim ze v tyhle dobe(90ty)vladlo ohledne vseho "cyber" velky nadseni..mela jsem treba v ruce knihu od T. Learyhox, z roku 1994, ulet....being in cyberspace= better transcendental experience than LSD.a tak :)).
    i to porovnavani Zenu a sneni mi pripada ulitly
    .....pokud vim tak Zen ja o naprostem byti v pritomnosti a ne o sneni..:)..ale to uz je OT
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    LOPIN: no docela me tam rozesmal ten zenovej mistr.
    "you have become one with with the virtual universe" tohle muze byt pravda, ale clovek je porad stejne zmatenej a bude stale porad stejne tekat z jedne myslenky na druhou, driv sis lehl pod jablon a bloudil jsi ve sve predstavivosti a snil jsi, dnes k tomu mas akorat zvuky a obrazky. chm. tady v tom ohledu jsem docela skeptik, tedy v tom, ze by melo prijit neco noveho ;-) fascinujiciho /*ja jsem si zase vzpomnela na postriziny a nadseni z tele-grafu
    MARURA
    MARURA --- ---
    KHALAVERA: :DDDDD

    IWAN: hezky odkaz
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ORX_QX: mít v těchle věcech jasno znamená roky a roky studia, šmudlo... ale jak chceš...

    médium = zprostředkovatel
    počítač = počítací stroj
    internet = hypermédium
    www = internetová služba
    kyberprostor tady již byl rozebírán ikskrát
    médiem může být spousta dalších věcí
    jsou to různé názvy pro různé věci (médium je formální charakteristika, počítač, internet a www jsou ve svých primárních významech technologie, kyberprostor definuje Gibson, přečti si předcházející diskusi)

    máš v tom teď jasno?
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    hele co myslite ze je medium, pocitac, internet, www, cyberspace nebo jeste neco jineho?
    sou to ruzne nazvy pro jedno medium, nebo jsou to technologie, nebo jsou to ruzna media?
    potrebuju v tom mit jasno
    MARURA
    MARURA --- ---
    LOPIN: ty jo..to je ulet..diky
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MARURA: to je takovy uvod, ale mysli to vazne, o prazdninach jsem byl v usa a ve filadelfii jsem u takovydleho audiofila i byl doma. pak to pokracuje v dalsi kapitole odhalenim a kritikou totalizacnich tendenci v bellove konceptu postindustrialni spolecnosti a dalsi kapitola je baudrillard a televizni reklamy, to je teprve peklo na preklad, ale jako supr kniha. hodne inspirativni
    MARURA
    MARURA --- ---
    LOPIN: to se mysli vazne nebo je to sci-fi?:)..a obdiv..tohle prekladat no brr...

    XFLARE: no on to tam pak trochu zmirnuje : "OK... This is not the typical, everyday scenario for the computer user. Most of the time we just hack away at the keyboard to get something done, without slipping into transcendent consciousness. But many experienced computer users can recall moments like this. Cyberspace is indeed an extension of the mind, which means it can extend all facets of mental life - including hypnotic reveries and other altered states of awareness. Under the right conditions, cyberspace becomes a dream world, not unlike the world which emerges when we sink into sleep. "
    a taky je to deset let stary
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    XFLARE: me neprijde ani
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    MARURA: no tak to je moc.. moc velky nadseni
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MARURA: to me pripomelo toto, to zrovna prekladam do skoly. Mark Poster: Mode of Information

    ...To, co začalo jako pouhé pátrání po hudebním požitku v domácnosti, se stalo pro mnoho audiofilů obsáhlým a rozmanitým hledáním dokonalého stereo systému. Do zprostředkování zvukové reprodukce se investuje čím dál více času, péče a peněz. Na kontrolu poslechového prostředí se vynakládá stále větší úsilí. Dokonce elektřina proudící do domu je považována za možný zdroj rušení: k „dekontaminaci“ elektrického proudu a regulaci napětí s přesností větší, než firma dodávající proud považuje za nutné, je třeba nainstalovat linkový kondicionér. Poslechová místnost je co nejvíce izolována od vnějšího světa, aby redukovala decibely šumu ulice. V některých případech jsou k dosažení perfektních zvukových vlastností zesíleny základy místnosti a zdi jsou upraveny instalací reflexivních a pohlcujících materiálů. Tělo audiofila, sedícího ve stejné vzdálenosti od dvou reproduktorů, se stává součástí ideálního mikrosvěta, sluchové Utopie, ve které subjekt a objekt, posluchač a místnost, splývají v identitu blaženého zvuku.

    MARURA
    MARURA --- ---
    :))))
    "You sit almost motionless, relaxed, your eyes focused on a glowing screen - the only source of light in an otherwise dark room. Your fingers tap lightly as your mind converges on the words and images that float before you. At times it seems like there is no difference between your thoughts and those images. At times it seems the distinction between inner and outer worlds almost disappears. At times, time itself evaporates. You are a computer user immersed in cyberspace. All melts into a new reality that transcends the rules of conventional reality. Like a Zen master in meditation, you have become one with with the virtual universe.
    " z http://www.rider.edu/suler/psycyber/psycyber.html
    MARURA
    MARURA --- ---
    ehm no ..ted jsem mi doslo ze Carnivore Webcam Sniffing( ten druhej odkaz co jsem sem dala) te vlastne monitoruje jak ve fyzickem tak virtualnim prostredi...ale pocitac musis mi stejne zaplej:)
    MARURA
    MARURA --- ---
    ADAMM:
    no to jo...ale monitoruje tvuj pohyb kde?..ja bych rekla po internetu.(ale mozna sem to pochopila blbe?)no minimalne tvuj pohyb v kyberprostoru,ze ano:).....kdyz vypnes pocitac a pujdes parit tak te to snad monitorovat nebude:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KHALAVERA: vsak ja se k tomu tehdy dostal taky nikoliv pres original, ale pres praystation - http://ps3.praystation.com/pound/assets/2001/11-20-2001/index.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam