• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus

    jlbjlt     NoD     ciant     Institut intermédií     multiplace.sk     Lemurie

    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KHALAVERA:
    ORX_QX:
    michale, myslim, ze problem je trochu v tom, ze fakt, ze mnoho lidi v tvem okoli na necem dela (a ty jim s tim pomahas, za coz ti patri uznani), neznamena, ze tady mame prehrsle projektu. jiste, mozna je tu par desitek zainteresovanych lidi, ale to porad zas takovy kotel neni, hm? lepsi nez nic, jiste, ale uz ten fakt, ze musis pomahat zadarmo, ze az na par instituci se nic nedeje (viz ten tvuj zruseny mailinglist, ktery jsi spojil s intermedii, protoze tam nikdo nepsal), to, ze se jednotlive skupinky spolu nebavi, nebo obcas naopak narazi na ruzne antipatie...
    to o cele "scene" imho taky neco vypovida. mozna je khalavera prilis kriticky, ale rozhodne bych mu nepodsouval, ze nekoho pomlouva, nebo ze nema prehled. imho.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    KHALAVERA: protoze pises zkreslene sdeleni, proste si myslim, ze napsat treba "Z zivouciho a pestreho podhoubi nasi sceny novych medii vyrostla Babylonska rostlina... " by vice odpovidalo realite, neni to jediny projekt co v posledni dobe ziskal v zahranici cenu a tu vetsinou na festivale neziskava neco co nerezonuje nemyslis?

    Ja nepisu do novin ale delam neco jineho, ver mi, ze travim desitky hodin tim ze pomaham lidem co neco delaji a nic z toho nemam. Da se to snadno zjistit, taky patrim do te kreativni casti takze by bylo divne kdybych o tom psal, jeste bych mohl poradat festivaly a udelovat si ceny ze.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    o kterých z věcí, o nichž jsem psal, už jsi četl na jiném místě českého či slovenského mediálního prostoru?

    proč bych měl obhajovat, že jsem něco nenapsal(?!?!) - to je stejně dementní, jako vidět v mému textu o J.N. pomluvu (ale koho? snad jen těch, kteří tady nejsou!)

    a jak vidíš, píšu docela málo, protože píšu o čem chci a kdy chci - nejsem žádný Úředník pro vyváženou medializaci lokální NM tvorby - nenesu odpovědnost za to, že jsem něco nenapsal; vybírám podle svého uvážení, zájmu a vkusu

    teď mi ale vysvětli něco ty, Michale: proč si radši místo klazení otázek (nad kterými si zjevně moc dlouho nepřemýšlel) nesedneš a nenapíšeš něco sám?
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    KHALAVERA: je hezky ze pises o NM to je dulezite a ocenuju to, ale pises jen o vecech, ktery uz medializovany jsou, pricinenim nekoho jineho, takze by mne zajimalo, jakymi argumentacnimi piruetami bys vysvetlil proc nepises o necem co je zajimavy a co potrebuje pomoct dostat se do infrastruktury kulturnich instituci a medii a pises o tom co uz soucasti infrastruktury je a jenom to prebiras, zbytek toho co se deje si pak asi snazis podvedome bagatelizovat napr. vetou na kterou sem reagoval
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    TIKVIK: vida
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    KHALAVERA: A myslim, ze to taky bezelo ve foajeee Berlinskyho transmediale.
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    NOIK:
    KHALAVERA:
    PASHWAKA:
    díky, zkusím se na to podívat:)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ORX_QX: je mi líto, že v tom vidíš pomluvu, a moc rád bych ti vysvětlil, co tím myslím, ale předem se obávám, že bys odmítl jakékoli argumenty z oblasti sociologie umění a teorie významu kulturních institucí a médií
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně.
    KHALAVERA: asi si dost spatne informovany, nevim proc pomlouvas

    ja kolem sebe vidim spoustu skvelych veci, kterym k zasazeni sirsiho publika a zahranici chybi spis infrastruktura, propagace, sireni informaci a penize, coz nelze davat za vinu umelcum
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    dík, ale nešlo mi o celý výpis... nemluvě o tom, že v TZ byl jen ten veletržák
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    KHALAVERA: jeste ti tam chybi vystava v galerii ,, tjo, jak se menuje Montanelli, nebo tak nejak,, co je na maly strane
    VOP
    VOP --- ---
    KHALAVERA: nj.. ja to osbne nebral.. myslel sem to ze situace je takova jaka je a nema cenu si stezovat.. je to smutny proste no)

    je pruser ze je to navazujici, pulka lidi vidi vsechnu zasadni literaturu poprvy v zivite a po pul roce mrd a premejslej nad diplomkou.. navic strasne sirokej zaber.. neni to specifikovany.. dalsi radoby vseznaly teoretici.. osobne ted lituju ze sem nesel na informacni studia na filde..
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---


    Umění nových médií se objevuje České republice jenom ve skromné míře - místní umělecký provoz jakoby rezonoval se světovým děním v této oblasti jenom velice opatrně. O to víc potěší, když je práce českého autora, zkoumajícího možnosti digitálních médií, „venku“ oceněna.
    Na uměleckém veletrhu Artefiera Arte First, zaujala porotu absolventská práce Jakuba Nepraše, diplomanta ateliéru Nová média AVU, s názvem Babylonská rostlina. Videoinstalace, představující vizuálně fascinující metaforu lidské společnosti strukturující se nevědomě v řádu vyšších organických celků, získala hlavní cenu Premio Euromobil 2007, obnášející odkoupení díla do prestižní sbírky bratrů Luchetti a mnohostrannou podporu a prezentaci oceněného umělce na mnohých mezinárodních akcích po dobu jednoho roku.
    Čeští diváci měli možnost Babylonskou rostlinu shlédnout na loňské výstavě diplomantů ve Veletržním paláci či v rámci festivalu Transgenesis na Akademii věd ČR (LtN 48/06).

    PALO FABUŠ
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    a je to open source!! :D
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KONTRAPHUNKA: Julian Oliver doporučuje http://www.blender.org/ jde v tom animovat i dělat interaktivní věci
    byl jsem na jeho workshopu, je to hodně dobře navržené, docela rychle se člověk zorientuje, navíc na webu jsou step-by-step tutorialy; chytlo mě to tehdy natolik, že se mi vybavovalo nadšení z dob začátků s legem :)

    vznikli v tom takové věci, jako je fijuu2 nebo packet garden
    NOIK
    NOIK --- ---
    KONTRAPHUNKA: udělej nějakou konceptuální záležitost a seš za vodou:)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    měl bych takový amatérský dotaz, nevím jestli je tohle nejvhodnější klub, ale nedaří se mi najít jiný

    potřeboval bych poradit nějakou na čas a schopnosti co nejméně náročnou uměleckou techniku (něco na pc - animace atd.., v podstatě cokoli), kterou bych jako laik zvládl nějak jednoduše vytvořit nějake jakžtakž koukatelné audiovizuální dílo...
    jde o to, že maturuju z výtvarky a teprve dneska jsem se dozvěděl, že kromě dějin umění požadují i prezentaci vlastního díla. no a jelikož kreslit neumím, tak jsem se rozhodl udělat něco interaktivního...a budu vděčný za jakékoli rady:)

    díky moc!
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    VOP: já to taky jako prudu vůči tobě nemyslel, jen mi je líto, že to tam u vás funguje, jak to funguje, sémiotika i el. kultura mě hodně zajímají

    studuju Mediální studia (a žurnalistiku) na FSS MU
    VOP
    VOP --- ---
    SUBTALK: nějaká doporučená literatura k tomu? hlavně k tý samotný sanitární hygieně pls..
    VOP
    VOP --- ---
    KHALAVERA: nj, ad první odstavec - tak sem to taky myslel..

    s mlhavými poznatky z mnoha oblastí máš samozřejmě pravdu)), jak řikám - nejsem specialista.. samo že v důsledku si můžu zvolit jednoznačně určený téma a zbytečně se nesnažit konkretizovat můj nápad z desítek různejch diskurzů.. na to samozřejmě nemám.. napadlo mě že někdo už se mohl nějaké podobné snaze o zkomplexnění/zjednodušení různejch pohledů podobnym směrem věnovat.. thats all.. pokusim se zvolit něco konkrétního uvidíme..

    EKS je kapitola sama pro sebe.. snažej se, ale je to strašně neurčitej, nespecifikovanej obor.. nicméně nemá smysl prudit, je to tak jak to je, zcela sviňsky jdu už jen po mgr. titulu a nazdar) ..co studuješ ty, jestli to neni tajemstvím?
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    mozes napriklad rozoberat aku ulohu hraju nove media v kulturnom vyzname sanitarnej hygieny. Co to vlastne znamena umyt si pravidelne nohy a na kolko je obsah tejto zkusenosti determinovany masovostou starych medii vs. sietovostou novych medii?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam