• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    VIK
    VIK --- ---
    ADAMM: ad tvůj návrh. mně standardní způsob vkládání zajímavých odkazů přímo do klubu přijde nejvhodnější, ale máš pravdu, na odkaz bez komentáře (případně obrázku), který by mě zaujal, taky neklikám. myslím, že ani nemá cenu to tady svazovat nějakými pravidly. nakonec třeba je tu většina, kterým to nevadí.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    ADAMM: noa ted reknes ze ze sebe delam staryho mastera, proto radsi jen nadavam vetsinou
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    ADAMM: vis, nadavani a styl volim odpovidajici situaci - a charakter diskuze tady kritizuju od zacatku co sem tu vlezl uz nekolikrat, holym lebkam taky nebudu rikat "ale panove, mam za to ze se mylite.."

    Chces nejaky konkretni informace. Tak treba si napsal ze driv byl web elitarsky, to neni pravda. Zhruba od roku 1997 byl dostupny bez problemu pro kohokoliv kdo mel zajem. Mozna nekdy prijdu o pamet, ale ted jeste mozek vymytej nemam a pamatuju si dobre ty CDcka co se davaly k ruznym casopisum (Internet, Chip, kdovico), na kterych bylo napsano Volny, Razdva a ktere si laik strcil do compu a ono mu to nakonfigurovalo pripojeni. Internet byl jako pevne pripojeni bezne ve skolach a firmach. BTW v roce 1998 sem si ulitaval na ColonyCity/Cybertown, coz byl VRML virtualni svet, kde si clovek mohl zabrat nejaky flek, mit tam barak, chodit do mesta do klubu, modni prehlidka avataru... Dostalo to tehdy nejakou cenu. Pak tam zavedli penize, instituce jako radnice a tak, slo to smerem kterej byl o nicem taxem se na to vykaslal a SecondLife me proto dneska ze zidle zrovna nezveda... (http://cybertown.com)
    Ale internet mozna v roce 95 kdy WWW zacinalo byl jen na vysokych skolach, ale do r. 1997 tam toho stejne moc nebylo. Tehdy uz byl rozhodne dostupny pro vsechny kdo si dokazali najit informace a chteli se pripojit. 1993 - 1995 bylo stejne jen ftp, ev. Gopher, internetove umeni byl asi jen ascii-art, zajimavejsi byla asi sit BBS Fidonet, ktere si lidi delali svepomoci na rozdil od infrastruktury internetu, a byla mozna dokonce komunikacne vyzralejsi a taky to delali lidi ktery to zajimalo podobne jako dneska czfree, myslim ze se to rozhodne neda nazvat elitou.
    a Marketa Bankova - nevim jestli ji to prineslo slavu a driv mi to tez prislo slaby, ale to je spis tim ze lidi z umeleckych kruhu a slol jsou automaticky povazovani za umelce a kdyz nekdo jiny dela neco treba i lepsiho, kritici a jejich media ho ignoruji. Tak je to stale i dnes, to sou site znamosti a profesionalni slepota, tak je to i s VJingem treba, to neni problem internetu nebo jeho dostupnosti.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    jee super, tak si dame do drzky v NoDu, nebo az po akci pred roxy? (coz uz se mi jednou stalo)

    KHALAVERA: dik za SAGE publications, stahl sem si tunu clanku ani nevim jestli to nekdy prectu
    BARD
    BARD --- ---
    :-) mne na to pobavilo asi nejvic to celkem programove trvani na antropologii Arnolda Gehlena, ale to spis jen takova moje uchylka
    VANEK
    VANEK --- ---
    BARD: A teď eště tu o globálním neoteplování... A stejně, v 90. letech, když ještě neměl sajt, to byl jinší pašák.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    hm CIANT v podledni dobe celkem jede, nicmene zitra bych to tez videl na NOD...:)
    BARD
    BARD --- ---
    urcite, ja bych te taky rad videl, mel bych nastoupit na Informacni vedu jako doktorand, tak budu davat dohromady spousty veci
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    BARD: teď jsi mě dostal! :D no škoda, opravdu bych rád zašel, snad se zas někdy naskytne příležitost
    BARD
    BARD --- ---
    podam, prednasim to
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    kdybych nešel na tohle: http://jlbjlt.net/index.php?id=show&event=1296 tak jdu, podej pak pls nějaký report
    BARD
    BARD --- ---
    jdete nekdo zitra do CIANTu na prednasku?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    aby bylo jasno: nemyslim si, ze by khalavera byl sebestredny a/nebo povyseny, ale nikomu neberu, co si mysli - klidne se tady navzajem pohadejte do krve, ale prosim k veci a kultivovane. tot vse.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ORX_QX: mozna je to styl komunikace, ktery me provokuje - nebo ti prijde logicke reagovat stylem "jestlize me neco prijde jako agresivita / hulvatstvi - budu reagovat nadavanim"? nehlede na to, ze tvoje nazory jsou prinejmensim velmi konfrontacni tak jako tak.
    muzes khalaverovi vytykat sebestrednost nebo povysenost, klidne i nedostatek erudice, to ti nikdo nebere, ale neslo by to delat nejak kultivovaneji? pak se nediv, ze z toho mam (a nejspis nejen ja) dojem povysenosti z tve strany. co se tyce meho osobniho nazoru, tak kdyz uz jsem nejake motivace prisoudil tobe, tak o khalaverovi bych napsal, ze mu leze na mozek prestup z informatiky na fakultu socialnich studii, coz z nej dela "ultra-akademika". taky jsem mu to rikal. stal se holt mladistvym intelektualem!

    k tomu popisovani predhazovanych projektu (at uz je tu praskne kdokoliv), privitam to taky - protoze pokud vidim pet odkazu bez niceho, nekliknu na zadny. aspon tagy a nejaky popisek, to by bylo fajn. coz me vede jeste k jednomu napadu - a k tomu bys asi mel co rict: snad se shodneme, ze by nebylo na skodu, kdyby se veci zde prezentovane uchovavaly v nejake rozumnejsi podobe. co udelat nejaky formular, do ktereho by se ty veci mohly hazet (nadpis, popisek, url, tagy) a tady by se na nastenku proste hodil feed?

    co vy na to?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    CABOWITZ: tož vítej a prozraď, který z místních kódeřských hrdinů dlí v archivech Shulgina a Goriunové...
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    KHALAVERA: jo to je presno ono - book a diky moc...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    CABOWITZ: asi nemyslíš http://www.runme.org/ co?
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    nema nekdo ze zde pritomnych nahodou v povedomi web, na kterem bylo krdel zajimavych hw-sw-art projektu a mel v nazvu "run to go" - nebo tak nejak? zkousel jsem googlit, ale bezuspesne... pamatuju si ze nejaky cech tam mel umisteny skript, ktery po spusteni smazal sam sebe... hep...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    každopádně by mě zajímalo, jestli si někdo udělal názor na tohle
    [ KHALAVERA @ Nová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus ]
    připravuju o tom kritiku pro Furtherfield, takže diskuse by mohla být přínosná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam