• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    BARD
    BARD --- ---
    urcite, ja bych te taky rad videl, mel bych nastoupit na Informacni vedu jako doktorand, tak budu davat dohromady spousty veci
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    BARD: teď jsi mě dostal! :D no škoda, opravdu bych rád zašel, snad se zas někdy naskytne příležitost
    BARD
    BARD --- ---
    podam, prednasim to
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    kdybych nešel na tohle: http://jlbjlt.net/index.php?id=show&event=1296 tak jdu, podej pak pls nějaký report
    BARD
    BARD --- ---
    jdete nekdo zitra do CIANTu na prednasku?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    aby bylo jasno: nemyslim si, ze by khalavera byl sebestredny a/nebo povyseny, ale nikomu neberu, co si mysli - klidne se tady navzajem pohadejte do krve, ale prosim k veci a kultivovane. tot vse.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ORX_QX: mozna je to styl komunikace, ktery me provokuje - nebo ti prijde logicke reagovat stylem "jestlize me neco prijde jako agresivita / hulvatstvi - budu reagovat nadavanim"? nehlede na to, ze tvoje nazory jsou prinejmensim velmi konfrontacni tak jako tak.
    muzes khalaverovi vytykat sebestrednost nebo povysenost, klidne i nedostatek erudice, to ti nikdo nebere, ale neslo by to delat nejak kultivovaneji? pak se nediv, ze z toho mam (a nejspis nejen ja) dojem povysenosti z tve strany. co se tyce meho osobniho nazoru, tak kdyz uz jsem nejake motivace prisoudil tobe, tak o khalaverovi bych napsal, ze mu leze na mozek prestup z informatiky na fakultu socialnich studii, coz z nej dela "ultra-akademika". taky jsem mu to rikal. stal se holt mladistvym intelektualem!

    k tomu popisovani predhazovanych projektu (at uz je tu praskne kdokoliv), privitam to taky - protoze pokud vidim pet odkazu bez niceho, nekliknu na zadny. aspon tagy a nejaky popisek, to by bylo fajn. coz me vede jeste k jednomu napadu - a k tomu bys asi mel co rict: snad se shodneme, ze by nebylo na skodu, kdyby se veci zde prezentovane uchovavaly v nejake rozumnejsi podobe. co udelat nejaky formular, do ktereho by se ty veci mohly hazet (nadpis, popisek, url, tagy) a tady by se na nastenku proste hodil feed?

    co vy na to?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    CABOWITZ: tož vítej a prozraď, který z místních kódeřských hrdinů dlí v archivech Shulgina a Goriunové...
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    KHALAVERA: jo to je presno ono - book a diky moc...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    CABOWITZ: asi nemyslíš http://www.runme.org/ co?
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    nema nekdo ze zde pritomnych nahodou v povedomi web, na kterem bylo krdel zajimavych hw-sw-art projektu a mel v nazvu "run to go" - nebo tak nejak? zkousel jsem googlit, ale bezuspesne... pamatuju si ze nejaky cech tam mel umisteny skript, ktery po spusteni smazal sam sebe... hep...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    každopádně by mě zajímalo, jestli si někdo udělal názor na tohle
    [ KHALAVERA @ Nová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus ]
    připravuju o tom kritiku pro Furtherfield, takže diskuse by mohla být přínosná
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    EZECHIELL: jenomže pokud bych měl ke každému odkazu opravdu psát nějaký pokec větší než pouhý popisek, tak TEPRVE PAK bych SI tady z toho dělal blog; za dosavadních podmínek lze zcela bez problému mluvit o kurátorském gestu "ukazování prstem" na věci, které podle mého vkusu stojí za pozornost, tzn. nedávám sem všechno, vybírám jen to, co mě samotného osloví

    tohle je diskusní web, každý vložený přispěvek je námětem k diskusi, do které se rád zapojím, abych konfrontoval svoje rozhodnutí to sem dávat (čti "prosazovat svůj vkus"); a v neposlední řadě... musel bych si asi osvojit kus sebestřednosti, abych tady bez skrupulí vedl poučné monology ;)
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    ORX_QX: k tve pripomince o nejakem (klidne Khalaverovne subjektivnim) systemu a kontextu odkazovanych veci se priklanim - ja jako zmateny amater a fascinovany konzument bych docela rad ocenil nejaky kritcky postoj (a jeho zduvodneni) k ruznym "novomedialnim aktum", popripade duvod jejich zarazeni do tohoto diskurzu, nez pouze odkaz s predhozenim "nazor si udelej sam".
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    LabforCulture
    http://www.labforculture.org/en/
    The essential tool for everyone in arts and culture who creates, collaborates, shares and produces across borders in Europe.
    MASSERATTI
    MASSERATTI --- ---
    KHALAVERA: Manu Luksch bude mit prednasku na Ars, a pote mozna prijede i do Prahy na promitani. FACELESS se jeste do srpna dodelava...
    MARURA
    MARURA --- ---
    Khalavero tvou pamet bych chtela mit (a neni to mysleno ironicky!:))
    tady neco zajimaveho (pokud uz to tu xx bylo tak pardoonn:)
    jtnimoy
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    MARURA: ja sem to sledoval online a bylo to fakt velice hrozne, jen diky tomu ze sem pritom delal neco jineho sem to nevypnul

    zajimavjejsi veci sou treba tady *napriklad* http://www.pactac.net/pactacweb/web-content/video44.html
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    ADAMM: nojo, ten clanek z Mute je dobry, velice dobre reflektuje jak to je, i kdyz sem precetl z neho asi 20% a stejne jako u predchozich me to uz dal nebavi - tak radsi reknu ze sem je necetl. Vis, kdyz pises diplomku bo co tak bys mel byt schopny najit informace na netu a taky premyslet. Ze web 2.0 je buzzword je napsane v kazdem druhem clanku na toto tema a ze tu Wikipedia byla uz pred nim to bysis mohl pamatovat.

    A JESTLIZE NEKDO BUDE PROPAGOVAT A DAVAT ZA PRIKLAD STADNI JEDNANI LIDI A POTLACOVANI JEJICH DIVERZITY, KREATIVITY A INDIVIDUALITY BUDU VZDYCKY OSOCOVAT, NADAVAT A DALSI NEHEZKE VECI PROTOZE TO JA POVAZUJU ZA NEZVLADNUTOU AGRESIVITU A HULVATSTVI KTERE V DISKURZU O NOVYCH MEDIICH NEMA CO DELAT nemusis mi prisuzovat ruzne motivace ktere se sice trochu dotykaji stylu jakym prezentuju svuj postoj ale vetsinu z nich si domyslis podle sablon do kterych nepatrim a mas pravdu blog jako doplneni jinych aktivit se strukturalne vyssi slozitosti komunikace je ok sam mam 2 blogy

    A zase debata s tebou, coz je prinosne a khalavera zustava u stylu kdy nepripousti diskusi a po postu nejakeho odkazu nebo prohlaseni se uz nadale odmita o tom bavit dela si svuj osobni blog tady z toho auditka coz je zneuzivani protoze na svuj blog clovek musi pritahnout lidi. Za prinosny bych povazoval kdyby ty tuny odkazu a textu usporadal do nejakyho systemu s popisky aby v tom clovek mohl treba nalezat souvislosti na svym webu nebo konvergence.info je tomu otevrena, kdyz uz me prisuzujes motivace typu "... ale reknu vam, jak to je... a net.art umrel v roce 1999, vsichni, kdo prisli na web pozdeji nez ja jsou a) otroky korporaci b) ovce c) hloupejsi nez ja... omg!" tak khalaverovi bys musel analogicky napsat "... tu mate hlupaci, zerte stejne tomu nerozumite (jejda ja sice taky ne ale mam metody jak to zasklit)".

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam