• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAATHAPostmoderni Filosofie
    Ma postmoderna koule? (c) Zdenek Vasicek :)
    Anzenbacherova definice: filozofie zkoumá neempirické předpoklady empirického.
    postmodernism: a term coined by jean-francois lyotard to label certain features of contemporary western society 'after modernity'; as a successor to modernism in the arts; and finally, as a philosophy which shares much common philosophical ground with poststructuralism;

    Tento klub by mel slouzit k diskuzim o postmoderni filosofii obecne, autorech, nazorech, myslenkach, a kritice postmoderny (to predevsim :)
    Vice info na home.

    flamy se toleruji :)) uplny offtopicy nikoliv..

    Osobni inzultace a vubec vyjadrovani mimo ramec rozumne diskuse vedene mezi inteligentnimi bytostmi NEJSOU tolerovany, po jednom napomenuti ktere se mine ucinkem bude takovemu ID pravdepodobne omezen pristup do tohoto klubu
    Pokud bude mit nekdo pocit, ze byl takto inzultovan a ja nestihnu zareagovat, at se ozve do posty :)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOBR: a není to třeba tak, že to naopak někdo vyzkoušel udělat podle něj, a ono se to ujalo ? a nevymyslel třeba reality show spíše Orwell ? :-) a nebudou díky novým médiím reality show za chvíli pasé ? nebo myslíš, že se neblíží den, kdy zapneš svojí starou dobrou one-way TV a neuvidíš na ní jen zrnění ? Teď používáš CO, když píšeš SEM ? :-)

    Tvoje analýza reklamy je mimo, protože chybně předpokládáš, že reklama je cílená na spotřebitele, a ne na zadavatele. Ale hlavním smyslem reklamy je daňový únik - pokud firma vykazuje zisk, je třeba ten zisk převést z dobře kontrolovatelné firmy s konkrétním hmatatelným kapitálem do hůře kontrolovaného reklamního startupu, který se skládá v podstatě jen z pár Maců které se povalují někde v garáži. A dát si reklamu do nákladů. Efekt toho, že by reklama skutečně zvýšila prodej něčeho, je minimální - samozřejmě, když už do ní tečou peníze, je dobré vykázat nějakou činnost - ale podstatné je, že zhulení reklamní pracovníci jsou daleko neškodnější, než drsné báby na berňáku, postrach všech podnikatelů, takže rozumný kapitalista dá prachy raději jim, než aby podporoval bujení státu. Ergo nepochopení reklamy ze strany humanitárních věd je téměř totální - ve skutečnosti jde pouze o svépomocný systém sociálních dávek, který proudí směrem ke zlaté mládeži/dětem elit mimo oficiální státní systém přerozdělování. Smyslem reklamy není zisk dále zvýšit - ale spíše o uchránit před zdaněním. Jde prostě o jeden z mnoha možných systémů parazitujících na disipaci energie (termín z teorie chaosu) - dnes je prostě víc cool pracovat v reklamce a myšovat nějaká loga po obrazovce, než třeba jako nějaký pojišťovací či státní úředník, nebo tak něco - to je celé.

    KHALAVERA: tvůj postoj je mi bližší

    BOBR: pointa je, že všem je v podstatě jedno, že reklama nefunguje - přesto do ní cpou peníze. lidí, které mírně ovlivní, je možná nepatrně víc, než lidí jako my, kteří si z trucu nekoupí to, co reklama propaguje - ale většině je to prostě jedno. ve skutečnosti reklama jednak uspokojuje poptávku po alokaci zisku mimo státní sektor a daňové optimalizaci, jednak uspokojuje poptávku společnosti po pracovních místech, která by měla nepatrně vyšší společenský status než podpora v nezaměstnanosti. stát je struktura, která odumírá - a reklama je jen plíseň, která raší na nadhodnotě (pokud bych tento pojem připustil - což bych neměl, protože nejsem marxista) poté, co se z ní odloupl ztrouchnivělý choroš státu.
    BOBR
    BOBR --- ---
    S odstupem času vidím jako jediného opravdového postmodernistu Jeana Baudrillarda. Nejen, že se mu podařilo radikálně se rozejít se standardní vědou (a filosofií), ale ještě tím zvýšil přesnost svého pohledu na svět. Napříkad reality show předpověděl a pochopil (to hlavně) už hodně let dopředu.
    Pro mne osobně má celkem potenciál jeho úvaha o nadvládě směnné hodnoty nad užitnou. Nebo si snad pamatujete nějakou reklamu z poslední doby, ve které byste se hlavně dozvěděli, co inzorovaná věc dělá, jak funguje atd? Šmelí se čistě se symboly. Chcete být šťastní, vnitřně čistí, vyrovnaní a výkonní - pak jedině Activia, ne?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---

    via BARONFRITZ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych teda klidně plkal dál, kdyby bylo s kým a o čem... ale že jo... jsem jen nadšený amatér... jsem teď dočetl Spook Country od Gibsona. Už to vůbec není cyberpunk. Převážně řeší hudební vkus mladých odchovanců kubánské tajné policie žijících v New Yorku.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    no, doufám že to kaatha aspoň archivovala
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    LOWRIDER: nevim esi to skončilo, to měj být vtip .D

    VIR_KENNY: to je taky možný .DD
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ja jsem si prave myslel, ze je to schvalne - vite co - postmoderni filozofie....


    a nic... ticho
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    wooow
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    takže to skončilo no škoda
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    postmodern is post mortem :)
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    asi to byl flem a OT, takže to KAATHA vymazala .DD
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    nejak se mi tu nic neukazuje vubec žádný příspěvky???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam