JONKA3: diky za reakci:]
Ja bych zrovna moc nechtel kopirovat svet dooma, spis bych cerpal jen z toho nametu. O boji na ruznych planetach (a v pekle) jsem taky uvazoval (zatimco Mars by byla vyslovene prvni linie, Zeme by byla v klidu - alespon nejaky cas). Pokud jde o doomovou literaturu, tak jsem videl i jeden cesky preklad a zjistil jsem ze to cist nemuzu (kdyz jsem nahledl na nekolik mist tak jsem si po precteni pul odstavce rikal, jestli si ze me nedelaj srandu a uplne me uzemnila zadni strana, kde psali ze chteji vytvorit novy epicky vesmir :D ). RPG prvky bych omezil - je to dost narocne - a boje bych pojal ve vetsim meritku, obdobne jak je to u vetsiny webovek zvykem (ale zase ne tak ze se na kazde strane stretne 100 000 vojaku - rekneme par stovek).
Dungeonove mise nejsou tak spatny napad, ale otazka je jestli by se tim zas nepohrbil prvek multiplayeru... spis jako takovy doplnek.
S cim si docela lamu hlavu je, jak zajistit pohyby. Abstraktni prostor se mi nelibi, ale udelat mapu zeme, marsu (a pripadne dalsi hroudy, kdyby se to rozrostlo) mi prijde zbytecne narocne...