• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYBERWOLFOn-line WebBased hry kreativně - udělejte si vlastní webovku!
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TENCOKACISTROMY: no, me prijde predevsim zcestne placat takhle v obecne rovine konkretni cisla:) (a taky v jedne vete mluvit o dobrem investorovi a o hotovosti) To je jako rict, ze kdyz si chces koupit auto, potrebujes 200 000. Urcite za to auto koupis, ale stejne dobre ho muzes poridit desetrat levneji i desetkrat draz.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Jinak jsem se regnul na pana hradu a musim teda rict, ze jsem to cekal mnohem lepsi :/. Uvidime, jaky to bude az se tam pujde delat neco zabavnyho ... zatim jsem prisel o vsechny jednotky pri uvodnim ukolu "zachranit frantu obklicenyho skretama".
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    TOMAS3333: Tak pokud chces ten projekt delat naplno a ne po vecerech, tak necim ty lidi co na tom pracujou (minimalne programator, grafik, game designer) musis platit. Pak je taky poterba mit nejakej HW na kterym to budes vyvijet, protoze pustit ven webovku, kde jsi nezkousel zadny zatizeni, to neni dobrej napad.

A 2 miliony neni tak moc penez, jak se na prvni pohled zda.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Koukam zrovna na pana hradu a co nevidim v novinkach:

"Zatím ještě není hotové zapamatování přihlašovacího jména a hesla.
    Proto zde máte možnost si do "linků" (záložek) prohlížeče přidat automatické přihlášení.

Adresa je:

http://www.panhradu.cz/login.aspx?name=JMENO&password=HESLO

(jmeno a heslo si vyplňte samozřejmě své)"

To je tak hrozne HROZNE moc spatnej napad...
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    CYBERWOLF: nj, ten zvuk a 2 miliony zarazili aj mna :)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TOMAS3333: prave bol spusteny pan hradu, ktoreho v tom clanku spominaju.

http://panhradu.cz
    http://www.herniweb.cz/news/1204-nova-ceska-quot-webovka-quot
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TOMAS3333: Pekny clanek. Porazit Nemce - nova motivace, pro dalsi vyvoj :)

Akorat mi prijde, ze pan Pletka to trochu plete. Naklady na technologie a dnesni standardy na zvuk (?!) mi pripadaji trochu mimo misu a veta "Chce to mít dobrého investora a tým „profíků“ - a alespoň 2 miliony korun" mi pripada jako kandidat na blabol mesice.

Jedine, s cim mu musim dat za pravdu, je ze soudobe naroky na grafiku jsou docela vysoke uz i u webovych her, ale nemyslim si, ze by to byla nejaka neprekonatelna prekazka.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    Poslední přání českých online her – před definitivní popravou? - LUPA
    http://www.lupa.cz/clanky/posledni-prani-ceskych-online-her/
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    TRANCEWARP: Dalsi vec je ta, ze nemusis vymyslet herni mechanismy a systemy (soubojovy, vyvojovy, atd...) na zeleny louce, ale muzes si vybrrat z hotovejch, vyzkousenejch systemu - (A)D&D, Gurps, Shadowrun, atd...

Rozhodne je ale s RPG hodne prace, minimalne s vytvorenim sveta, postav, itemu, questu, atd...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRANCEWARP: Dokazu si predstavit spoustu problemu s RPG, kdyz se dela jako multiplayer (rozdilne levely hracu, potreba vyvazit classy tak, aby byly nejen stejne silne ale i meli stejnou moznost zapojit se do hry...), ale v skoro-singleplayeru si moc problemu predstavit neumim.

Muzes trochu rozvest, jake problemy mas na mysli?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    CYBERWOLF:
    TENCOKACISTROMY:

to je ale defakto browserovy WoWko nebo podobna 3d MMOG... jen prevedena do 2d, nicmene resis ty samy miliardy problemu...

ja ted ctu tohle bibli MMOG vyvojaru http://www.amazon.com/Designing-Virtual-Worlds-Richard-Bartle/dp/0131018167
    a RPG gamesy sou fakt peklo... RPG vidim az tak jako level 5, ted sem na level 1, strategie je prochazka ruzovym sadem proti vyvazenymu web RPG...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Predelat to na web by nebylo spatne uz z toho duvodu, ze by clovek nemusel stahovat nejakeho jejich klienta, aby si mohl zahrat :)

MUDy jsou ale neco trochu jineho - ovladas jedinou postavu, pises si s hraci co jsou online a hlavne ti lide musi byt online (tedy alespon co vim) - to bych nazval spis predchudcem MMORPG.

To co mam na mysli by bylo ponekud mene multiplater. Hrac by v podstate prochazel dejovou linii sam, akorat by v jeho skupine byly postavy kamaradu (a treba by za to dostavaly nejake bonusy). Prubeh by se zaznamenaval do deniku a pak by si treba mohli honit triko kdo to udelal lip. Kdyby se to dobre udelalo, mohli by hraci vytvaret i svoje vlastni dungeony - coz znam par lidi, kteri by to ocenili.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    take nieco viac ci menej uspesne funguje, nie? akurat to nie je na webe ale ako normalny program. http://www.topmudsites.com/
    oplatilo by sa to vobec prerabat na web?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOC256: no, vic lidi v jedne hre...oni jsou tam tak spis jenom jejich postavy, podobne jako treba sousedi na FarmVille, nebo mafiani v MafiaWars. Na tom, co jejich hrac dela je jejich pusobeni v tvoji skupine celkem nezavisle.

TENCOKACISTROMY: Gamebook jsem zkousel uz asi trikrat - posledne dokonce jako API umoznujici lidem delat si vlastni - ale nikdy jsem to nedotahl moc daleko :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CYBERWOLF:
    namet dobry ale bojim se toho vice lidi v jedne hre... staci mi jak jsme se nebyli schopni schazet na D2... natoz byt nekde zavisly na dalsich postavach. pokud nejak bez zavislosti ala webove WOW tak to asi OK
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    CYBERWOLF: mam na to stejnej nazor. kdybych nedelal tedka jinou, tak bych delal hybrid mezi klasickym dungeonem a gamebookem.

dalsi vyhoda je ta, ze to je vykonovej nenarocny a ze se to da hrat i na smart devices, aniz by jsi sebral nejakej klicovej herni aspekt.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Vylihl se mi v hlave takovy napad...

Zavzpominal jsem si na stare casy a hry jako Stiny nad Rivou, Brany Skeldalu a jim podobne (tj. kecaci RPG kde hrac ovlada skupinu nekolika postav). Napadlo me, ze tenhle typ her by se dal docela jednoduse prevest na web, zejmena pro jejich z velke casti textovou podstatu. Kdyby si navic mohl clovek do party pridavat svoje kamarady, mohlo by se to hezky zaintegrovat do socialnich siti a urcite by se dalo najit i par dalsich zpusobu interakce mezi hraci.

Dalo by se namitnout, ze z toho spis bude takovy multi-singleplayer, ale to je vetsina veleuspesnych her korporaci jako Zynga, Bigpoint nebo Redmoon studios vlastne take.

Co si o tom myslite?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nahodou neznate nejaky pekny portal o webovych hrach, idealne s hodnocenim jednotlivych her?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CYBERWOLF:
    nekdy je levnejsi koupit HW nez platit programatorsky cas... jinak jako u vseho je treba najit rovnovahu mezi dostatecnym HW a zaplatitelnou optimalizaci SW
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Co jsem koukala, tak bezne naprogramovane veci a lehce zoptimalizovane udelaji i treba 300% narust vykonu. Kdyz vidim co za monstra treba delame v praci, kde se na optimalizaci mirne kasle a jen jednou za cas se sef zdesi, kdyz vidi tu spoustu sekvencnich scanu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam