• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYBERWOLFOn-line WebBased hry kreativně - udělejte si vlastní webovku!
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    tak uz brzy ;)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Když na webové hry, tak s gamepadem | Zdroják
    http://www.zdrojak.cz/clanky/na-webove-hry-s-gamepadem/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    hmm... tohle už vypadá lépe
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    CYBERWOLF: na kongregate.com maj nejaky podobny reseni... na bigpointu taky, ale tam te jen tak nepustej
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Až na to, že libovolný cloud mi nedá žádné řešení pro přijímání plateb, přelévání bonusů z jedné hry do druhé, práci s virtuálním zbožím... zkrátka neušetří ten kýbl práce okolo :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    CYBERWOLF: no tak to muzes pouzivat vcelku libovolnej cloud ne?
    GABRIEL
    GABRIEL --- ---
    SIRLOON: super, ten mě nenapadl. Něco tam je, tak snad z troho dostanu co potřebuji.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    GABRIEL: webarchive to nema?
    GABRIEL
    GABRIEL --- ---
    CYBERWOLF: díky, před chvílí jsem to také našel ve starých záložkách. Přesně jak píšeš, bohužel je ten web mimo hru. Bylo tam pár věci, které jsem si chtěl přečíst.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    GABRIEL: http://on-game.cz/ ale zdá se, že původní katalog zmizel a je tam prázdnej wordpress. Koukám, že doména má registraci na konci října, tak to možná expirovalo a nějaký filuta skočil po příležitosti. Což je pech, protože jiný katalog na webovky neznám. Na druhou stranu, co se týká té tvorby, celkem nic zajímavého se tam nenacházelo.

TRANCEWARP: Neříkal jsem, že by to muselo být zadarmo. Jde spíš o to mít možnost hru jednoduše plácnout na web a nemuset moc řešit ty věci okolo.

Pokud jde o distribuci zdrojů, tak si myslím, že to je technicky řešitelné - třeba Googlí App Engine funguje. Jen holt neřeší ty věci kolem a člověk naopak musí řešit spoustu blbostí okolo App Engine.
    GABRIEL
    GABRIEL --- ---
    zdarec, někde na internetu byl kdysi web, který se "zabýval" webovými hrami a jejich tvorbou - bylo to hodně jednoduché, nic, co by extra přilákalo, ale teď to nemůžu nikde najít? Dokážete prosím poradit? myslím, že se to jmenovalo něco jako "on game .cz".
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    CYBERWOLF: no kdyz bezis v cloudu, tak platis provoz... nejaky piskoviste zadarmo je dost nerealna vec, jelikoz kdyz nekdo napise svuj kod spatne, neoptimalne a zacne zrat systemovy zdroje, zacne je brat ostatnim... takze jak rozhodnes, co muze bezet a co ne? maximalne muzes udelat nejakej free cloud, kde je vsechno hrozne omezeny... a je to sice zadarmo, ale nahovno... takovej pisecek, co se sesype, kdyz tam prijde 10 uzivatelu najednou....

a lidi pisou spatnej kod, vetsinou... takze i kdyz vedej, jak to zoptimalizovat, tak stejne to nejakou dobu jede fakt na prd...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRANCEWARP: Nějak ti nerozumím...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    to mi pride dost nerealny, jelikoz kdyz to napises blbe, tak to zabije vykonove celej ten cloud... takze bud te to prijde hrozne draho, nebo to cely tim znicis...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Kdyby to byla použitelná platforma, tak pak částečně ano. Facebook však mou touhu nenaplní ani z části :)
    CYBERWOLF: naprosto rozumim. Ja ten jejich cloud zkousel jen chvili, ale moc rychle to nebylo. Ale splnuje to (alespon castecne) tvy parametry ;)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Hmm, když jsem na facebooku dělal něco naposled, musel si to každý hostovat u sebe. A už mají nějaké použitelné a nemutující API, potažmo klienta?

Ikdyž tedy musím říct, že po předchozích zkušenostech bych si asi radši uhryzal nohu, než dělal hru na facebook...
    CYBERWOLF: jakto? Maji cloud, na ktery muzes aplikaci nasadit, daji ti domenu a nemusis resit platby. Co si do toho iframeu budes strkat za zbozi je na tobe.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    CYBERWOLF: dropbox public folder :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Facebook neřeší ani jeden z těchto problémů... když nepočítáš, že ti přikáže používat FB kredity a zakáže reklamy, ale to si jako řešení příjmů nepředstavuju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam