• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    LOOK
    LOOK --- ---
    FIDEL: Jungianska zbabelost, to zni slibne! V jake praci tohle rozebira (nejak se mi to nedari najit)?
    LOOK
    LOOK --- ---
    Zizka az tak moc neznam, ale me obecne vadi, kdyz kdokoli filozofuje a evidentne nema poznani hlubsich urovni reality (psychologicke, nebo treba 'duchovni'). pak zustava [pro me] na povrchu, i kdyz z dostupnych informaci postavi zajimave teorie.

    kdyztak nahodte link na video nebo text, ktery je podle vas od Zizka z kategorie 'nej', mozna se pletu (rad bych) :)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    darjeel: ted jsme o nem delali cislo A2, tak ja ti trochu zamorim postu, ale az po uzaverce;)zajimavej rozhodne je, je to takovy filosoficky showman a provokater(kam se hrabe Stern;)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: luxus! tobudeš hodnej----
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: ja je stahnul u kamose via torrent, ja su fcil v praci, ze bych ti ten torrent poslal, nemam tu svoje data... ale zkusim na tebe myslet a vzit to sebou. nevim z hlavy, jak se ty bychle menujou...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: ....slavoj je opravdu zajimavej! nemohl bys mi prosim dat odkaz na ty e-booky (jsou-li teda v češtině), moc rád bych si je přečetl. předem dík .)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FIDEL: Slavoj Zizek??? nahod mi o nem plz par slov, stahnul sem naky jeho e-booky, tak esi ma cenu to cist, jen prolistovat, nebo jak??? =)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    LOOK:slibil sem na ni recenzi, je dobra, ale zda se mi (jsem tak v pulce) byt horsi nez Media , psychoanalyza a jine perverze, jakoby po vzoru Slavoje Zizka videl skrze analyticky ramec uplne vse a to co se mu do kramu nehodilo pro zmenu prehledl, i tak je to ale to nej(z ranku esejistiky) co zde vychazi...strasne se mi libil ten jeho vyklad Totemu a naprosto brilantni vysvetleni Jungianske zbabelosti(ve srovnani s Freudovou odvahou) co se archetypu tyce, skoro bych rekl, ze ac o rozchodu Junga a Freuda byly napsany tisice stranek, tak ty Sternovy jsou jedny z nejlepsich;)vubec jeho odstup od Junga je vice nez zdravy(coz ovsem tak uplne neplati o jeho vyslovene otcovskem sepeti s Freudem!) trochu skoda, ze sam nema zkusenost s psychoanalyzou a tak se venuje jen te kulturni, ale bravurne tedy..knihu mam uz ted opoznamkovanou takrka na kazde prectene strance, obcas me ty jeho provokace(nikoliv ty levicacke;) serou, ale on by si ho asi jinak nikdo nevsiml a uz je to takova jeho image(vetsina recenzi se nese ve stylu je to blazen a provokater, ale je dobre ho cist;) a tak trochu asi nejaka narcistni porucha(to jeho vyrovnavani s recenzenty knihy minule na strankach knihy soucasne je mirne receno usmevne, ale spise trapne)
    LOOK
    LOOK --- ---
    Ctete nekdo novou Sternovu knizku? Zatim jsem dal cca 4 nahodne kapitoly a vsechny excelentni. Muj znamy jungian ma na Sterna nazor, ze to zbytecne okecava a casto rozviji myslenkove vyhonky nesouvisejici s tematem (a nedokoncuje je), misto aby sel primo k veci. Me to prijde jako velice ctiva postmoderni psychoanalyza :)
    ENTER
    ENTER --- ---
    SPIELMANN: skvele
    LOOK
    LOOK --- ---
    SPIELMANN: super, umisteno na nastenku
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    kdysi jsem cetla v nejake knize od Junga o tom, proc egocentricti lide maji stastny zivot a ze nekteri lide zivi "ve svem vlastnim stinu", nic se jim nedari atd. nemate k tomu nekdo neco?
    uznavam, ze muj popis neni zrovna nejpresnejsi, ale ona vzpominka na tu knizku je na tom podobne ;)
    predem diky
    LOOK
    LOOK --- ---
    LOL :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOITA: mě se děje spousta synchronicit, ale nikdo mi v tom necvičil... mám to sám od sebe, resp. asi z toho že jsem moc let hulil...
    NOITA
    NOITA --- ---
    Má tady někdo jungiánský výcvik? Pošta prosím.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    Ten strom je kolorovanej nebo co? .-
    LOOK
    LOOK --- ---
    mlady Jung :)

    KASTA
    KASTA --- ---
    Tak jsem zacal cist ty "Vzpominky" a je to fakt dobry, otevrelo se mi takovejch veci, ani k tomu ted nemuzu nic napsat, pac bych popsal nevimkolik obrazovek..... proste v tuhle chvili jsem presne takovouhle knizku potreboval - podle me uzasne prozitej zivot, hooodne inspirativni, no casem k tomu urcite neco napisu......
    ADANEDHEL
    ADANEDHEL --- ---
    No, osobně si myslím, že nezaškodí číst díla spolupracovníků Junga.. Určitě můžu doporučit M-Lous von Franz - "Sen a smrt", "Mýtus a psychologie" a Anielu Jafféovou - "Přízraky a zjevení". A "Akademický slovní cizích slov", co to člověku dá, než se prokouše byť jen jednou kapitolou, aniž by v něm nezalistoval.;) Jung osobně je pro mě stále trochu moc silná káva, to co tu zanechal, je podnět ke studiu na celý život (a všichni víme, že je to pořád málo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam