• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: dekuji ti prevelice ! Pani umelkyne ! :)
    moc si toho vazim , ze mi sem pises, kdyz sama nemas casu nazbyt :) a rady jsou super, vazne mas pravdu. ja jsem se toho abstraktniho trochu bala, ze jako to bude moc takove "esotericke" ale zkusim to urcite, nejake ty siluety, anebo jak pises.
    uz vidim jak si nase vedouci atelieru ofrnuje nos :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    teda neber to moc vážně , ty moje rady..ale kdykoliv donesu něco podobnýho jako jsi nakreslila zatím, tak mě sprdnou, že to je moc prvoplánový a středoškolský a nevím co...
    prostě to tam chce hodit víc svobody a méně popisnejch detailů,)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: je to pěkný, ale dopodručuju zkusit i nějaký uvolněnější věci, ne tolik ilustrativní a konkrétní...
    třeba kombinaci čistých ploch+něcjakýho organickýho vlnění vycházejícího z růstu mořské řasy či nějkého větvení..
    prostě i něco čistě abstraktního, kombinaci přísně geometr.řádu a řádu živočišného,)

třeba něco jako http://i.pbase.com/o4/90/534990/1/57667717.OrganicVs.Geometric2.jpg
    http://creativeinfluences.blogspot.com/2007/09/organic-touches-in-modern-decor.html
    http://farm1.static.flickr.com/9/14590568_df9359135b.jpg
    http://vintageindie.typepad.com/photos/uncategorized/2008/05/16/geometric_bird_lg.jpeg
    http://i164.photobucket.com/albums/u16/tikibird27/Blog/geometric.jpg
    ...

CAJA: a velbloudy klidně rozveď, ale též bych se pokusila osvbodit od konkrétnosti/poisnosti... třeba opakováním siluet vytvořit nějakej rastr či zajímavé linie, nějak zajímavě nakombinované s přísně geometrickou statičností...
    CAJA
    CAJA --- ---
    jo jeste poznamka mam stejne jako Jamina uchylku na velbloudy :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ale abych tady jenom nezvanila, tak tu mate vysledek vikendoveho snazeni :)
    dala jsem to tak, jak jsem to postupnema malovala, tedy dole je nejcerstvejsi posledni obrazek. mame ve skole takove debilni tema " prunik organickeho a geometrickeho" jsem se trochu inspirovala.

neco se mi libi, ale nechavam to za sebou a jdu dal. snazim se nad tim moc nepremyslet jestli se mi to libi nebo ne. zkousim..
    berte to tedy, ze to jsem davam jen tak, proste nic extra. spise takjako ze maluju :)

CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: diky mistre! :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    dobry ze bojujes, jen tak dal... pokud chces neco delat dobre, ver ze jina cesta k tomu nevede...
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: oho :) myslim, ze zatim zustanu u toho hazet obrazky sem :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Takovym myslenkam a pochybnostem uplne rozumim, ale stejne te to drzi a nevzdas to, deti to daj. Az naplnis svuj skicak dostatecne, pojd si udelat vystavu do 3+1, pokud budes mit odhodlani a chut:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: to ti verim :) . nabizi se otazka, proc vlastne tolik "srani" se vsim, citama, kritika, vyrovnavani sam se sebou, nasledne fnukani. proc proste clovek jen nezije, kona dobro a basta fidli :)
    ze si mi tady z nudy vymyslime kdejake problemy. misto toho, abych si nasla praci, starala se o deti a v klidu dozila stari, tak jdu na skolu, kde budeu strasne trpet citove. sice to asi bude mit nejaky vysledek, ale jaky v porovnani s necim jinym, co bych mohla udelat. protoze nebudu zastirat, ze ta skola mi bude brat hodne casu na ukor deti, na ukor prace, abych vydelala a doprala detem urcity komfort.

asi to je v povaze cloveka, ze je svobodny, a chce delat veci pro sebe. sice sobecky to je, ale ja verim , ze v konecnem dusledku to bude dobre i pro moje okoli a deti :)

pilne plnim svuj skicak. (ja, ktera namaluju jeden obrazek za tyden, jsem dostala za ukol udelat 50 obrazku do pristi stredy :) az bude neco zajimaveho, tak to sem soupnu :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Vim, ze to bude znit az zvlastne, ale vlastne bych takovou kritiku taky rada slysela, i kdyz bych pak fnukala uplne stejne jako ty, tes se na nejake oceneni, ktere zakonite po takove sprse prijde:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    vsem dikec :) chapu, ze to takhle je na umelecek skole, a v podstate jsem asi uz ted za to rada, vdecna, jenom jsem si tu potrebovala trochu ufnuknout :) protoze je to fakt tezky, clovek musi jit do sebe, umet mluvit sam se sebou, odkryvat, rejpat, no proste neco, co se mi do tedka uspesne darilo "neresit". navic ja jsem strasna citlivka, takze kazdy obrazek prozivam jako kus sebe, a kdyz se mi obrazek nelibi, anebo je s nim neco spate, tak jelikoz je to kus ze mne, tak vidim, ze je neco spatne ve me, jako zrcadlo. tohle schovavam za krasny ornament, a tim si kompenzuju spatny pocit, a vlastne z krasneho ornamentu ziju, cerpam energii. to me naplnuje. ale je to fales, a jsem si toho vedoma.

ale jsem rozhodnuta, ze to zkusim, aspon tomu dat sanci. ikdyz je to velike trapeni.
    takze odkladam vsechny ornamenty, za ktere se schovavam a zacinam malovat cokoliv jineho, nejlepe lidi. uvidim co z toho vzejde :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Drz se, i necitliva kritika muze byt stimulujici!
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: mně se moc líbí ty velbloudi:) já mám holt na veškerý podoby CAMEL úchylku:)
    a tydle se fakt povedli!!

CAJA: tohle je docela běžnej postup umělecký vejšce... s odstupem času za to budeš vděčná, i když teď je z toho člověk zdrblej.
    Voni by profáci nás rozevlátý duše asi jinak nedonutili na sobě makat,) a přemýšlet do hloubky.
    My bysme si jentak totiž ten život prolítli co nejpohodlněji, ale zas by z nás nic pořádnýho nebylo... A voni když už nás učej, tak chtěj aby to v našich dílech a myšlení holt bylo poznat;)
    a v prváku holt strašej a popichujou nejvíc...
    je to náročný otužování, ale stojí to zato vydržet!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ta postavicka se me osobne moc nelibi - jak provedenim, ale spis asi tim stylem. Ale vlk mi prijde vazne super! :)

a nenech se odradit rozhodne a bojuj.
    CAJA
    CAJA --- ---
    dostala jsem ted ve skole dost kapky, strasne me to vzalo, tak s kreslenim bojuju a neni mi z toho uplne nejlip. neslo ani tak o kritiku, ale o smyslu kresleni. si me podala nase vedouci atelieru a hustila do me, proc vlastne kreslim a tak. ve spousta vecech mela dost pravdu, uhodila na citlive misto. byla to teda konfrontace uf... z jeji strany ne uplne citlivy pristup, ale zase to myslela dobre.
    ale je to tezke , zvlaste v takoevm rozervanem obdobi jako je podzim, kdy chmury prichazeji uz tak sami od sebe.
    CAJA
    CAJA --- ---
    nejake to ctivo. dalsi dil Talismanu. pise r. Sidon, ilu moje.

CAJA
    CAJA --- ---
    velike dusickove davy dneska na hrbitove, tedy tu mate par aktualnich fotek z urnoveho haje :)

CAJA
    CAJA --- ---
    me u te pismenkove vadi ta barevnost. ale to muzu poladit zejo. no kazdopadne vybirat budou stejnak sponsori, ktery to cely zahluujou.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Já si taky myslím, že písmenková je nej, ovšem já jsem na písmenka vysazená - ale tady tím víc, když to sedí i k okolí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam