• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    ELDA
    ELDA --- ---
    byla asi zima, modra se hodi...
    CAJA
    CAJA --- ---
    tady par naladovek z vcerejsiho hrbitovniho promitani - http://cajacaja.rajce.idnes.cz/hrbitovni_promitani/#album

CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: ja jsem take mela pocit, ze mam sve urcite limity..vim o sobe ze nejsem vysinuty umelec, a ze nemam super talent. ale zase svet potrebuje i prumerne umelce ne :))
    usili je velike, ale bavi me to, a dokud jsem mlada a muzu si to dovolit tak proc ne zejo :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    No, ve studijní kresbě jsi prostě na začátku, ale jak bys nebyla, když jsi tím neprošla dřív.
    Je dobré se trochu lámat a trápit; jasně, že budou jiní třeba mladší a mnohem lepší, a navíc to uslyšíš od autorit, což je pěkně fuj - nu, jsou to zatracený kapky, ale buď se zlomíš a nebo to dáš :)

Já jsem nedostávala ani tak sodu od profesorky v lidušce nebo pak na střední, ale od vrstevníků. Sama jsem se nad tím vztekala. Dva kluci, dvojčata, co se mnou chodili do výtvarky, měli setsakra talent. Oni to vyšvihli za půl hodiny a ještě se spoustou blbnutí kolem - a já jsem se s tím mrnila a výsledek byla prostě taková "hodná upachtěná holčičkovská kresbička". Do dneška mě výtvarno bere, ale znám svoje limity. Prostě jsem v určité chvíli přesedla na to, co mi šlo líp a s menším úsilím. Ale stejně si pořád čmářu - a nejvíc mě nadchlo, když jsem tamty dva potkala v práci, když pro nás kreslili :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Parada, uz se na komiks tesim:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: dik :*
    CAJA
    CAJA --- ---
    a mam velikou radost z komixu ! ikdyz je to malickost, prece me to zahralo :)
    konecne jsem se totiz ve skole sesla s clovekem , co nas to uci, komu jsem posilala prvni tri stranky ukazky. a az na postavicky, ktere jsou hruza, tak ale jako komix, vizualne, graficky, okynka, rikal, ze z toho co do ted videl ve tride, to mam nejzajimavejsi a nejlepe zvladnuty, moc se mu to libilo.
    a to me nadchlo, fakt :) takze jsem si nacrtla posledni tri strany, celkem to bude mit 6 stran, a pak prekreslim a ukaazu :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: dávej to všecko sem, od toho ten klub je;) a ráda pozoruju tvůj vývoj, myšlenek i kreseb..

CAJA: good!
    CAJA
    CAJA --- ---
    doufam, ze tu moc netrpite, ze jsem davam kazdou blbost co ted delam. myslim, ze pro me je to dobre, naucim se ukazovat svoje veci a mluvit o tom, premyslet nad tim
    takze to ted holt budete muset nejakou dobu snazet, nez se nekam dohrabu :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    takze jsem ve skole samozrejme dostala hroznou sprchu za skicak :) myslim uz docela lezu na nervy te nasi profesorce.

na druhou stranu jsem dostala mensi pochvalu za figuru, moje druha malba vubec, mi Jirku dal 8-9 bodu ! :)

tady ji mate
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: dekuji ti prevelice ! Pani umelkyne ! :)
    moc si toho vazim , ze mi sem pises, kdyz sama nemas casu nazbyt :) a rady jsou super, vazne mas pravdu. ja jsem se toho abstraktniho trochu bala, ze jako to bude moc takove "esotericke" ale zkusim to urcite, nejake ty siluety, anebo jak pises.
    uz vidim jak si nase vedouci atelieru ofrnuje nos :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    teda neber to moc vážně , ty moje rady..ale kdykoliv donesu něco podobnýho jako jsi nakreslila zatím, tak mě sprdnou, že to je moc prvoplánový a středoškolský a nevím co...
    prostě to tam chce hodit víc svobody a méně popisnejch detailů,)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: je to pěkný, ale dopodručuju zkusit i nějaký uvolněnější věci, ne tolik ilustrativní a konkrétní...
    třeba kombinaci čistých ploch+něcjakýho organickýho vlnění vycházejícího z růstu mořské řasy či nějkého větvení..
    prostě i něco čistě abstraktního, kombinaci přísně geometr.řádu a řádu živočišného,)

třeba něco jako http://i.pbase.com/o4/90/534990/1/57667717.OrganicVs.Geometric2.jpg
    http://creativeinfluences.blogspot.com/2007/09/organic-touches-in-modern-decor.html
    http://farm1.static.flickr.com/9/14590568_df9359135b.jpg
    http://vintageindie.typepad.com/photos/uncategorized/2008/05/16/geometric_bird_lg.jpeg
    http://i164.photobucket.com/albums/u16/tikibird27/Blog/geometric.jpg
    ...

CAJA: a velbloudy klidně rozveď, ale též bych se pokusila osvbodit od konkrétnosti/poisnosti... třeba opakováním siluet vytvořit nějakej rastr či zajímavé linie, nějak zajímavě nakombinované s přísně geometrickou statičností...
    CAJA
    CAJA --- ---
    jo jeste poznamka mam stejne jako Jamina uchylku na velbloudy :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ale abych tady jenom nezvanila, tak tu mate vysledek vikendoveho snazeni :)
    dala jsem to tak, jak jsem to postupnema malovala, tedy dole je nejcerstvejsi posledni obrazek. mame ve skole takove debilni tema " prunik organickeho a geometrickeho" jsem se trochu inspirovala.

neco se mi libi, ale nechavam to za sebou a jdu dal. snazim se nad tim moc nepremyslet jestli se mi to libi nebo ne. zkousim..
    berte to tedy, ze to jsem davam jen tak, proste nic extra. spise takjako ze maluju :)

CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: diky mistre! :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    dobry ze bojujes, jen tak dal... pokud chces neco delat dobre, ver ze jina cesta k tomu nevede...
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: oho :) myslim, ze zatim zustanu u toho hazet obrazky sem :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Takovym myslenkam a pochybnostem uplne rozumim, ale stejne te to drzi a nevzdas to, deti to daj. Az naplnis svuj skicak dostatecne, pojd si udelat vystavu do 3+1, pokud budes mit odhodlani a chut:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: to ti verim :) . nabizi se otazka, proc vlastne tolik "srani" se vsim, citama, kritika, vyrovnavani sam se sebou, nasledne fnukani. proc proste clovek jen nezije, kona dobro a basta fidli :)
    ze si mi tady z nudy vymyslime kdejake problemy. misto toho, abych si nasla praci, starala se o deti a v klidu dozila stari, tak jdu na skolu, kde budeu strasne trpet citove. sice to asi bude mit nejaky vysledek, ale jaky v porovnani s necim jinym, co bych mohla udelat. protoze nebudu zastirat, ze ta skola mi bude brat hodne casu na ukor deti, na ukor prace, abych vydelala a doprala detem urcity komfort.

asi to je v povaze cloveka, ze je svobodny, a chce delat veci pro sebe. sice sobecky to je, ale ja verim , ze v konecnem dusledku to bude dobre i pro moje okoli a deti :)

pilne plnim svuj skicak. (ja, ktera namaluju jeden obrazek za tyden, jsem dostala za ukol udelat 50 obrazku do pristi stredy :) az bude neco zajimaveho, tak to sem soupnu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam