• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: me to s uhlem nejde a nebavi. mam to pak cele cerne a umazane.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    bejt tebou vemu cernej uhel a delam to jen v lince. pomuze ti to videt tvar a pomery. stinovani a malba atd jsou az dalsi kroky....
    CAJA
    CAJA --- ---
    a jedna figura. Boris Jirku uz ze mne zacina byt trochu nestastny, pac mi proste nejdou ty proporce a on to bere hrozne osobne, ze tu figuru proste dokaze naucit kazdeho :)

a vidi, ze ja jsem z toho taky nestastna, tak se me snazi uchlacholit, a vzdycky vysdvihuje barvy, malbu, jemnou kresbu, ze to mam fakt prej dobry, zajimavy, a o tehle figure rekl, ze to vubec neni hloupi, ze to je dobre, ale ty proporce a prostor ! :))

CAJA
    CAJA --- ---
    na predmet graficky design pro knizni vazbu. ukol kolaz na basnicku ci knihu+ cernobila kopie

od Kainara basen blues Stary mrtvy vrabec

Jenom trocha sazí a trocha peří,
    na světě mi to nikdo neuvěří,
    že tam ležel na nároží - starý a mrtvý vrabec.

O červnových třešních snad se mu zdálo,
    když jsem nad ním stál, právě poprchalo,
    a on tam ležel na nároží - starý a mrtvý vrabec.

*: Zatím dole v dancingu tři snědí páni v smokingu
    hrají pro cizí vkus,
    stesk jim voči zavírá, když kytarista zazpívá
    svý nejnovější blues.
    CAJA
    CAJA --- ---
    spoluzacka, ktera je hrozne sikovna a dela krasne veci !

CAJA
    CAJA --- ---
    takze jsem nafotila skicy, je to trochu prasacky nafocene, ale nejak se mi s tim nechtelo delat, aby to bylo profi :) kresby jsou dost jemne a svetle, takze jsem to musela poupravit, aby bylo neco videt.
    neni to nic svetoborneho, jen skicy, automaticka kresba, nemyslet a jen kreslit, co te napadne, zkouset si ruzne linky, tahy, silu tuzky apod.

Pro me je to ale objev ameriky !! jsem z toho cela nadsena, hrozne me to bavi, a uplne se vzdycky tesim domu na svuj skicak, ze budu opet kreslit :)

bylo treba abych ke kresleni pristoupila uplne jinak nez dosud. tak jsem vzala tuzku a ted jsem se snazila dat vsechny svoje city a emoce do te tuzky, citit ji, mluvit na ni, coz zpusobilo to, ze jsem tu tuzku sotva drzela, bylo to pro me hrozne citlive, niterne a zvlastni. a kdyz jsem pokladala hrot tuzky na papir, tak jsem sotva dychala :))
    proste uplne euforicky zazitek ! :)
    tuzka mi uz skoro dochazi, a mam k ni uz takovy citovy vztah, ze si ji snad zaramuju a povesim na zed :)

ale hrozne mi to pomohlo, a zaclo me to fakt bavit se snazit vyjadrit tou tuzkou.
    moje vedouci atelieru ze mne byla hrozne nadsena, prej nebe a dudy od tech minulych kreseb. a pak mela takovou peknou poznamku, ze prej kdybych se naucila vyjadrovat kresbou tak, jak se vyjadruju pusou, takze by to byla bomba ! :)) proste ze jsem ukecana, he.

http://cajacaja.rajce.idnes.cz/skicak/
    SAKA
    SAKA --- ---
    no vidis!
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: skvělééé! za tyhle momenty to stojí;)
    na fotky se těším a jsem zvědavec!
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem konecne doma, po dvou intenzivnich dnech v Plzni.
    a vypada to, ze jsem udelala veliky krok a zlomila prokleti skicaku :))
    byla velika spokojenost a usmev na tvari me vedouci atelieru, takze ja mam obrovskou radost ! :)
    zitra kdyztak neco nafotim a hodim to sem.
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: diky ! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: dik za hodnoceni. kompozice je dobra. ale dneska mi jeste vytkl ten nas ucitel, ze mi tam chybi kontrasty v zaberech. skoro vsechno mam z an face.. zadne zkratky, podhledy, nadhledy.
    takze asi neco preci jen prekreslim. rikal taky, ze jsem si mohla najit eifelovku na netu a nakreslit ji dobre, he :) jsem mu rekla, ze nejsem tak dusledna a precizni.
    ale jinak jsem si prosadila svuj divoky styl. takze vlastne cajk. ikdyz kdybych to cele preci jen prekreslila pecliveji asi by to bylo o stupen lepsi.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: ha, takze i ja neco napisu. je to opravdu mozna malinko detinske (ci pateticke), ale i tak to na me opravdu dobre funguje. moc se mi libi, ze si hrajes s kompozici jednotlivych policek a nerezignujes na standardni deleni. navic bez tech slov jsi opravdu odkazana jenom na vyjadreni zkrs ilustraci a opravdu to funguje. super!
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    tak nejaky minusy:
    sukne celkem zla draperie na prvnim
    cena za obejv. na poslednim

a plusy:
    jednoznacne kompozice stranek
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    jo to uz je holt moje role na tomhle svete, nekoho ovlivnit, nasmerovat...
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: ja vim vim, ze jsem to chvalila, mam z komiksu radost.
    ale jestli se to zda i tobe dobre, tak to me teda tesi o dost vice :)

a je to pochopitelne ? maka to ?

vidis, jaky mas zasluhy, zes mi vnucoval svoje komiksy :))
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    jsem taky prekvapen jak povedeny to je, i kdyz to predem caja chvalila az do nebes tak jsem tomu moc neveril...ale jo, dobry :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: jaja, maruska byla prvni zena na univerzite oboru fyziky a matematiky :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Mne se fakt nejvic libi to prvni emanacipovany policko, z toho udelej stickerku!:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    SAKA: oho danke :) ja jsem z toho taky dost prekvapena, netusila jsem ze jsem schopna neco takovehle vyplodit :)
    jeste uvidime co na to rekne mistni mistr komiksovej, jsem zvedava !!
    CAJA
    CAJA --- ---
    jelikoz mam malo casu tak jsem komix nakreslila na prvni pokus, tak jak me to napadlo.
    prekreslim akorat mozna jeste nejaky ty obliceje a drobne detaily rukou apod, ktery mi proste nejdou..

a kdyz bude cas tak to prekreslim cele a trochu to uhladim. takhle je to dost divoke, ale zase se mi to libi, je to zpravne neprofesionalni :)

jinak styl je dost detinskej, proste to jinak neumim zatim, snad to u komiksu nevadi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam