• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    TIGRE: chapu, ze v teplych krajich tezko si predstavit snih :)
    ono i pro me to byla dost podpasovka, vubec jsem na to nebyla vybavena, a vzdy kdyz jsem prebehla z jedne skoly do druhe, tak jsem byla durch a pak si neustale susila ponozky a boty na topeni ve tride, a byla pro smich spoluzackam :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ja ti samozrejme verim :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TIGRE: snih zesilen digitalnim sumem :)
    snezelo dost huste, toto foceno ve stejny okamzik, posilam neupraveno, abych dolozila dukaz :)

TIGRE
    TIGRE --- ---
    CAJA: super skvely ze to takhle klaplo !
    CAJA: to je vazne snih nebo jenom digitalni sum ? :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jedna nocni plzen. snezeni u pomniku americanum. diky ameriko ! :)

CAJA
    CAJA --- ---
    SAKA: jojo to bude, az bude lebka vylita a hotova
    SAKA
    SAKA --- ---
    CAJA: nemela ta lebka mit v sobe zarazenou desku?
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak mi dneska prisla konecne knizka, pro kterou jsem delala fotku na obal. myslim, ze to vypada docela dobre nakonec :)

CAJA
    CAJA --- ---
    nevim jak moc se pouziva ten vosk, ale nas to tam v dilne delalo docela dost lidi. je to dobre na mensi a krehke veci, ktere by uplne neprezili vysekavani ze sadrove formy. a ja tam mam dost krehke ty licni kosti lebky, takze jsme zkusili tuhle variantu.
    ted je to ve fazi, ze cela lebka je obalena cca 2 cm vrstvou vosku. v lednu tam pojedu formu rozriznu na pul, hlinu vydlabu, formu opet spojim voskem a pak vyleju sadrou. pak se vosk jednodusse odloupne, zadne sekani, jako u sadrove formy.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    to s voskem muselo byt zabavny ! prima :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: mi připomíná Gándhího;))

CAJA: fíha, o týdle odlévací technice s voskem čtu prvně, to je zajímavý! I když asi ne zas tak dbeska běžný, kvůli té zdlouhavosti;) Ale obřad to teda asi je slušnej:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ted to po sobe ctu, omlouvam se, ze sem cpu ty svoje zapocty, jsem z toho byla hrozne nervni, po 7 letech od maturiy jsem opet psala testy :) tak jsem to hrozne prozivala, a mam ted velikou radost z toho, tak jsem se nemohla nepodelit, snad chapete :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    a jeste dvakrat, at je tu te lebky hodne,kdyz uz je to hrbitovni pokojicek :)

CAJA
    CAJA --- ---
    dost bizare ze :)
    nas ucitel v modelovani furt chodil kolem me, a rikal krasny krasny. jak se na te lebce roztejkal ten vosk, tak to byla fakt magie
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    hmmm, slusne!!! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    a tu je lebka s voskem.

CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem prezila zapoctovy tyden v plzni. dneska jsem dokoce uspesne ziskala zapocet z grafickych programu, coz jsem teda vubec necekala ! :) navic jsme to ze tridy udelali jen asi 4 lidi, vrrrr :)

vcera jsem dodelavala svou lebku na modelovani. formu jsem delala z vceliho vosku, to znamena, ze asi 3 hodiny se nakapava ve vrstvach vosk po cele lebce, kterou jsem vymodelovala z hliny. pak se forma rozpuli a dovnitr se naleje sadra a udela se sadrovy model, tak jsem se jeste nedostala, jsem zatim u formy, bylo to dost zdlouhave, a v pauzach jsem trochu blba s fotakem, jak je mym zvykem, vznikli z toho takove lebkove orgie :)

http://cajacaja.rajce.idnes.cz/lebka/

JAMINA
    JAMINA --- ---
    ahoj Cajo,
    u tvých "sousedů" na Olšanském hřbitově je výstava.
    18.-31.12. Yumiko Ono, 9:00-17:00

asi projekt nějaké stážistky z naší školy, vylepovala nám tu letáčky dneska:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    CISTICZ: och :)

JAMINA: diky za chvalu ! :)) samozrejme ze to tam vsem natru, phce :) vsak ja tam jednou vyfotim ty opravdove machry, aby jste videly ten rozdil, hehe. a jinak tam nikdo neprudi. sice se vzdy hodnoti spolecne pred celou tridou, vsechny figury se otoci do kruhu a musime rict, ktera si myslime, ze je nejlepsi a pak to boris bere od nejlepsi k nejhoris ( je asi jasne kdo byl vzdycky na konci ze :) ale presto tam neni zadna soutezivost, je tam dobra atmosfera, a naopak kdyz nekdo dostane dvanactku, tak se poplacavame a gratulujeme :)
    a minuly tyden jsem poprve nebyla hodnocena jako posledni :)
    HELOUN: o la :)
    maximum je 12 bodu. abys dostala zapocet musis mit aspon jednou 9 bodu z figury. a myslim, ze to je tak, ze 12 je jako znamka za jedna, 11-10 je dvojka, 9 je za tri. ale mozna je to jinak, ja zapocet jeste nemam :)
    cil je samozrejme 12 bodu. a prijde mi, ze od 10+ a vys je to jako v pohode figura. za 11 je to dobra figura, a za 12 je to dobra figura s citem, osobnim vkladem a rukopisem, prostorem, dobry nahledn, vsechny partie tela, hlava, ruce, nohy, a pro Borise prijemny zazitek, jak vzdy s oblibou rika. a take vzdy studentum s 12 bodu dekuje za hezky zazitek, coz je docela vtipne :)

tedy figura z dneska. bodu 8 -9. me osobne se libi asi nejvic, ale tim, ze tam nemam ani ruce a hlavu, tak to to taky srazi body.

a malba, take se mi libi. i borisovi, az na tu figuru,hm :)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CAJA: Ty jo, fakt pěkný!
    A prosím tě mohla bys mě více zasvětit do těch počtů bodů? Jako co je maximum a od kdy už to je jakože dobrý? Abych věděla, zda to pan Boris Jirků vidí stejně jako já... ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam