• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Osobité a půvabné - myslím, že kdekoliv se uplatňují ornamenty, jsi ve své kůži. Ten rostlinný motiv uprostřed, to je tam nalepené a nebo taky malované?
    ABBE
    ABBE --- ---
    TWORBO: Svatá pravda.
    CAJA: Snad by se z tohohle i dal vykřesat plakát, ale zatím to prostě vypadá jak otapeta nebo balicí papír. Vhodná typografie by tomu mohla pomoci, ale dost možná by v tom případě musela sama nést ten fór evokující literaturu, čtení, apod.
    V žádném případě by však typografie neměla splývat s pozadím, to je hloupost. Naopak by měla být ve vhodném kontrastu (barevná členitost versus nebarevná - čb - plošnost; zdobnost vs. jednoduchost). Typografie má zvláštní schopnost "nést". Některá písma vhodně použitá a správně vysazená "přebijí" i těžké optické "maso" a na elegantní vlně uvezou celý plakát / jiný design.
    Při hledání fontů však nepostupuj stylem dafont.com a tak podobně. 99% písem zdarma postrádá technickou kvalitu a výtvarnu úroveň. Důrazně doporučuji kvalitní písma renomovaných písmolijen.
    Jinak je to celkově bohužel dost překomplikované, ale přitom přísně rytmické. Taková přece literatura není. Je spíš jako muzika, či jiný kumšt - živá, dynamická, nestrojená a nestrojová.
    P. S. Oba tyhle použité fonty zahoď, děkuji.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    jako pusobi to treba i docela prijemnym dojmem, ale ta funkcnost mi prijde - ta tomu chybi /font nefont/
    to rovny nebo naklopeny umisteni svedci o tve bezradnosti kam ten pitomej text "placnout"
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    posledni dobou dobry a zajimavy veci, sem se ani nevyjadroval, ale ted teda napisu nazor...
    jejda. nechci bejt skarohlid a prudic, ale protoze tuhle nalepku uz stejne leta mam, vyjadrim se - snad neurazim.
    Jako plakat to strasne zapada, je to maskovany a neni zrejmy co se v tech barevnejch plochahch odehrava, pismo se tam straci.
    Literaturu mi to neevokuje vubec, ani vecer :)
    Asi bych si sedl s obyc tuzkou nad papir a zkousel vymyslet koncept. Ladeni vhodneho fontu je az o par kroku dale....
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak abych nebyla za uplneho trotla, pokusila jsem se trochu fontovat do toho plakatu.

porad se mi to nedari. nevim jak tam dostat text, aby sedl k obrazk, aby pismo splynulo. zkousela jsem s fontama, co mam v indesignu. nevim jak se stazenyma fontama, nejdou mi tam hacky. jedinej font co jsem si nasla na netu nefacha v cestine. to je dost na nic ne ?

davam k posouzeni, za vase rady a pripominky budu vdecna :-)

KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Ja bych chtela havrani smecku:)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: já. se skříženýma hnátama a růžovou mašličkou prosím
    CAJA
    CAJA --- ---
    a lebky by jste nekdo nechtel ? :)
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    já bych prosím chtěla velbloudy v poušti při západu slunce
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: jasny
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: A vyrobite mi valecek na zakazku (kone nechci!:)?
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: uuuuaaaa chci malovat kone, prosim prosim :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: tak tak, v tomdle případě je přeci podstatný to, aby se v tom prostředí cítil dobře ten, co tam žije. Nějaké naše umělecké vize, touhy a ideje klidně uspíme, nebo nenápadně prokombinujem a vpašujem;) Hlavní je, že nikdo nechce namalovat do obejváku realistickou obří hlavu koně apod. Zatím :D
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: no happy, musis myslet na to, ze to je zed v obyvaku moji mami. kdybych ji tam dala nejaky psychedelic pattern , tak by z toho brzo zesilela :) navic sofa, knihovna a jiny nabytek fakt ma z ikey, takze to muselo byt timto smerem.

chceme rozjet biznis s malovani, takze myslim, je dobre umet namalovat to, co zakaznik chce. v tomto pripade se to povedlo :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    az moc happy ;( ..nicmene styl to ma a k ty Ikee to sedne hodne prirozene! :) Palec nahoru! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jeste to teda pres den vyfotim. je fakt, ze ta zluta neni tak jedovata, zkresleno tou tmou.
    ale jinak pruhy fakt muzu :)
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Zejmena na te utulne posledni fotce to vypada moc fajn:)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CAJA: Ty jo, tohle je fakt pěkný! Už vím, koho si pozvu na brigádu, až budeme potřebovat vymalovat.... :))
    CAJA
    CAJA --- ---
    jeste jedna bez nabytku, kde je videt cela malba

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam