• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    tady ta uprava je hodne na hrane..ale me to bavi. vytvari to uplne jiny prostor, treti dimenze ufonu :-))
    proste jiny pohled na vec

CAJA
    CAJA --- ---
    huuu same puntiky. ale myslim na to leporelo to bude hezke. bude to urcite mensi format. a bude to takove roztomile
    CAJA
    CAJA --- ---
    ke klauzure musi byt take leporelo.

takze jedno bude puntickovane :) - foceno tez v ateliru ve skole minuly tyden. slabikar totiz bude cernobily. a tyhle fotky prevedeny do cb ztraci svuj puvab. proto je oddelim a dam na leporelo.

CAJA
    CAJA --- ---
    jsem rada, ze se vam fotky libi
    ted jsem zkonsultovala vse ve skole, a prekvapive jsem nedostala vyprask :)) vypada to nakonec ze klauzura dopadne dobre. budou jenom fotky. ruzne, a mezi ne obcas na kazde cca 6 strance nejake slovo. a jako prostorovou vec/ povinne v zadani kauzura/ udelam takove ty decke drevene kostky, hodne jich, a ne nalepim vyrezy z fotek, tak aby bylo videt vzdy spise struktura, odstiny, cernobila barevnost. kazdej si pak muze skladat krasu sam :) jako dite sklada kostky do obrazce. kazdej si muze s cistou mysli ditete skladat obraz krasy, vrrrrr...:-)

jinak dnes docela ftipne. pac deti rano odmitali vztavat do skolky, tak jsem je musela vzit sebou do plzne ! samozrejme velke halo, vsechny spoluzacky najednou zarzaly a pocitily materske pudy :-) ve skolni jidelne jsme delali paradu. a super bylo, ze decka mely mnohem lepsi obed, nez bych jim ja doma uvarila, hehe.
    MANNY
    MANNY --- ---
    Mě se to taky hodně líbí asi nejvíc ty poslední tři. Správně duchařský.
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: nasvicene zezadu velkym softboxem. pred nim stoji spoluzacka s nadhernyma vlasama, a pred ni poveseny satek. easy :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: me se libi hlavne prvni dve fotky. jak je to udelane?
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    tak tohle je velmi povedeny!
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem vcera fotila v atelieru ve skole. super to bylo, mam hromadu fotek. pomalu se tim probiram. takze zatim jen mala ochutnavka. pac jde to pomalu pomalu, a ani to moc neupravuju zatim. snad pres vikend s tim poradne hnu :-)

KERBOT
    KERBOT --- ---
    JIMMI15: je to mozny. :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    KERBOT: tohle jsi mi tlacil na premiere gomory, co? :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    uz jen jeden citat k tematu a prenecham to Caje

"V roce 1961 mu zemřel dědeček. V našem podnebí mrtvola savce nebo ptáka přitahuje nejprve některé mouchy (Musca, Curtonevra); jakmile se začne rozkládat, přijdou na řadu další druhy, zejména Calliphora a Lucilia. Bakterie v kombinaci s trávicími šťávami vylučovanými larvami mrtvolu více či méně zkapalňují a připravují v ní terén pro máselné a amonné kvašení. Po třech měsících mouchy své dílo dokončují a uvolní místo četě brouků druhu Dermestes a motýlů Anglossa pingualis, kteří se živí hlavně tuky. Fermentující proteinové látky jsou vstřebávány larvami Piophila petasionis a brouky druhu Corynetes. Rozložená a ještě částečně vlhká mrtvola se poté stává útočištěm roztočů, kteří z ní vysají zbývající hnis a krev. A i po vysoušení a mumifikaci slouží za kořist: larvám členovců Attagenus a Antbrenus a housenkám Anglossa cuperalis a Tineola bisellelia. Právě ony cyklus uzavírají.
    Bruno si občas vybavoval pronikavě černou dědečkovu rakev se stříbrným křížem. Byla to uklidňující a dokonce šťastná vzpomínka; v tak krásné rakvi muselo být dědečkovi dobře. Později se dozvěděl o existenci roztočů a všech těch larev, jejichž jména připomínají italské filmové hvězdičky. Přesto pro něj i dnes zůstávala vzpomínka ba dědečkovu rakev šťastná."
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TWORBO: jeste aby ne, svedomi je umele implementovana civilizacni choroba ;-) ..to jeste nevis, ze budes v pristim zivote ryba!
    prirozena vs nasilna smrt, to uz je dalsi otazka.. :) u prirozeny smrti neexistuje faktor zla, jen smutku a biologickych procesu. daleko vic chapu zvedavost Cajy, nez nekoho, kdo by narukoval, jen aby si neco vyzkousel/dokazal a potom mel celej zivot trauma. smrt je oproti vrazednymu zivotu velmi mirumilovna.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    KERBOT: hele vono to neni tak hrozny. to mas spis fobii....;)
    ja jako vegetarian a stoupenec nenasili pozabijel vlastnima rukama a nozem pres tunu ryb. a spim klidne....
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: nemyslim to nijak zle, idealy mam taky, jen proste vypoustim dost veci, co nejdou zmenit, na ukor veci, ktere zmenit jdou. rozhodne jsem zvedavej na tvuj report a az budes kricet ze spani, tak nerikej, ze jsem te nevaroval ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: hezky receno :))
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    aby se uz konecne vyjadril presne, tak jsem naprosto smiren s tim, ze vsechno jde do hajzlu a je mi to jedno, protoze verim, ze vsechno ma jit do hajzlu - je to prirozeny vyvoj
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: hustota:)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: jako soucast zivota smrt samozrejme beru ale nijak ji nevenuju pozornost, nema pro me moc velky vyznam, protoze pro me jako ateistu smrti nic nezacina. to smireni, ktere popisujes, se da stejne dobre brat tak, ze se smirim s pocitem, ze se se smrti nelze smirit. ale to uz se dostavame k diskuzi o nabozenstvi a to bych nerad
    snizit efektivitu a pohodu ziti to muze jen lidem, kteri se smrti boji, s tim problem nemam, zivot beru jako o dost horsi bubak nez smrt
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    JIMMI15: nejaky zkusenosti uz jsem nabral a budu rad, kdyz jich bude co nejmene - chci sbirat spis zkusenosti ze sveta zivych, dokud je cas...:) ty pokusy o smireni se se smrti chapu, ale jinak si myslim, ze smireni se se smrti je realne nemozne, proto pokrytecke a stava bezvyznamnou iluzi, ale ja jsem ateista. co se tyce rozsireni umeleckeho vnimani tam, kde se stira esteticka hranice mezi krasou a osklivosti a existuje uz jenom fyzicka pravda, tak to nicmene beru jako potencialne uzitecnou umeleckou zkusenost, nerad bych k tou ale pristupovat jen s motivaci zvedavosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam