• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    CAJA: Krasa!
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: no jasne. nedavno moje mila spoluzacka o me prohlasila, ze bych u klauzur obhajila i hovno na papire :-)))
    asi tim chtela rict, ze mi to mluvi, hehe
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: hmmm, me se ten efekt nahodou dost libi, prijde mi to ok. mozna by to jenom chtelo zasadit do nejakeho konceptu, ale to ty jiste uz mas neco vymyslene...
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: bezva!
    CAJA
    CAJA --- ---
    VERAGOC: yes !ve ctvrtek. a barvy sebou, budem delat animacku :-)
    VERAGOC
    VERAGOC --- ---
    Tak fotečky se opravdu moc povedly vypadají úžasně :-) tak záhadné, pěkné....:) Jinak s těma kostkama máš stejný nápad jako já :D hehe ale neboj dělat ho nebudu....to se divim že ti Ochmanka o tom neřekla, já když jí zo zhruba tak před 3 týdny říkla tak se na to moc netvářila...tak jsem od toho opustila a udělám si to jen sama pro sebe :) chtěla jsem tam mít ty mimiky obličejů na sestavení nálady... no tak hlavně že ti to povolila :) těším se na brzké shledání v ateliéru :)
    JACQUELIN
    JACQUELIN --- ---
    WROOOOOOOM!
    CAJA
    CAJA --- ---
    tady ta uprava je hodne na hrane..ale me to bavi. vytvari to uplne jiny prostor, treti dimenze ufonu :-))
    proste jiny pohled na vec

CAJA
    CAJA --- ---
    huuu same puntiky. ale myslim na to leporelo to bude hezke. bude to urcite mensi format. a bude to takove roztomile
    CAJA
    CAJA --- ---
    ke klauzure musi byt take leporelo.

takze jedno bude puntickovane :) - foceno tez v ateliru ve skole minuly tyden. slabikar totiz bude cernobily. a tyhle fotky prevedeny do cb ztraci svuj puvab. proto je oddelim a dam na leporelo.

CAJA
    CAJA --- ---
    jsem rada, ze se vam fotky libi
    ted jsem zkonsultovala vse ve skole, a prekvapive jsem nedostala vyprask :)) vypada to nakonec ze klauzura dopadne dobre. budou jenom fotky. ruzne, a mezi ne obcas na kazde cca 6 strance nejake slovo. a jako prostorovou vec/ povinne v zadani kauzura/ udelam takove ty decke drevene kostky, hodne jich, a ne nalepim vyrezy z fotek, tak aby bylo videt vzdy spise struktura, odstiny, cernobila barevnost. kazdej si pak muze skladat krasu sam :) jako dite sklada kostky do obrazce. kazdej si muze s cistou mysli ditete skladat obraz krasy, vrrrrr...:-)

jinak dnes docela ftipne. pac deti rano odmitali vztavat do skolky, tak jsem je musela vzit sebou do plzne ! samozrejme velke halo, vsechny spoluzacky najednou zarzaly a pocitily materske pudy :-) ve skolni jidelne jsme delali paradu. a super bylo, ze decka mely mnohem lepsi obed, nez bych jim ja doma uvarila, hehe.
    MANNY
    MANNY --- ---
    Mě se to taky hodně líbí asi nejvíc ty poslední tři. Správně duchařský.
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: nasvicene zezadu velkym softboxem. pred nim stoji spoluzacka s nadhernyma vlasama, a pred ni poveseny satek. easy :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: me se libi hlavne prvni dve fotky. jak je to udelane?
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    tak tohle je velmi povedeny!
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem vcera fotila v atelieru ve skole. super to bylo, mam hromadu fotek. pomalu se tim probiram. takze zatim jen mala ochutnavka. pac jde to pomalu pomalu, a ani to moc neupravuju zatim. snad pres vikend s tim poradne hnu :-)

KERBOT
    KERBOT --- ---
    JIMMI15: je to mozny. :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    KERBOT: tohle jsi mi tlacil na premiere gomory, co? :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    uz jen jeden citat k tematu a prenecham to Caje

"V roce 1961 mu zemřel dědeček. V našem podnebí mrtvola savce nebo ptáka přitahuje nejprve některé mouchy (Musca, Curtonevra); jakmile se začne rozkládat, přijdou na řadu další druhy, zejména Calliphora a Lucilia. Bakterie v kombinaci s trávicími šťávami vylučovanými larvami mrtvolu více či méně zkapalňují a připravují v ní terén pro máselné a amonné kvašení. Po třech měsících mouchy své dílo dokončují a uvolní místo četě brouků druhu Dermestes a motýlů Anglossa pingualis, kteří se živí hlavně tuky. Fermentující proteinové látky jsou vstřebávány larvami Piophila petasionis a brouky druhu Corynetes. Rozložená a ještě částečně vlhká mrtvola se poté stává útočištěm roztočů, kteří z ní vysají zbývající hnis a krev. A i po vysoušení a mumifikaci slouží za kořist: larvám členovců Attagenus a Antbrenus a housenkám Anglossa cuperalis a Tineola bisellelia. Právě ony cyklus uzavírají.
    Bruno si občas vybavoval pronikavě černou dědečkovu rakev se stříbrným křížem. Byla to uklidňující a dokonce šťastná vzpomínka; v tak krásné rakvi muselo být dědečkovi dobře. Později se dozvěděl o existenci roztočů a všech těch larev, jejichž jména připomínají italské filmové hvězdičky. Přesto pro něj i dnes zůstávala vzpomínka ba dědečkovu rakev šťastná."
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    TWORBO: jeste aby ne, svedomi je umele implementovana civilizacni choroba ;-) ..to jeste nevis, ze budes v pristim zivote ryba!
    prirozena vs nasilna smrt, to uz je dalsi otazka.. :) u prirozeny smrti neexistuje faktor zla, jen smutku a biologickych procesu. daleko vic chapu zvedavost Cajy, nez nekoho, kdo by narukoval, jen aby si neco vyzkousel/dokazal a potom mel celej zivot trauma. smrt je oproti vrazednymu zivotu velmi mirumilovna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam