• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Slintám .-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: vid:-) ja pri foceni tezce oddychovala:))
    ta fotka uplne dole je kniha s tajemnym sanskrtem, ktery nikdo nemohl vylustit, az sehnali nejakou pani, ktera precetla jen kousek. jsou to platky z bambusu, na ktere je text vypalovany. krasne pismo. platky jsou k sobe sesite jako zaluzie. popsane z obou stran.
    pak nam pan knihovnik jeste ukazoval miniaturni intimni knizecky slicnych dam, kde byli male obrazky posledni mody onehdy v 18.-19st. fakt vrrrrr jako:)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Hmm, když vidím takové knihy, úplně mě svrbí prsty, jak bych se jimi ráda probírala...
    CAJA
    CAJA --- ---
    MANNY: oh diky :) mimo to je ale ve skole dost velka krize. trochu jsem zaspala vypsane terminy na zkousky, a je tedy vsude plno, takze na me vyzbyli jen terminy v pondeli dejiny umeni, a ve stredu dejiny uziteho umeni. zacinam se ucit dnes. a zatim nevim nic :-)
    MANNY
    MANNY --- ---
    CAJA:přijmi moje gratulace :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    joho a jeste jedna prekvapujici zprava. dostala jsem zapocet z figury :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    dneska jsem mela krasne foceni v plzenske muzejni knihovne. Poprosily jsem se spoluzackou naseho knihovnika, jestli by nas nechal fotit. a dopadlo to hezky. dokonce nas vzal do chlazeneho depozotare, kde byly opravdu hezke skvosty.

mala ochutnavka

RAEL
    RAEL --- ---
    Pečlivost je potřeba, ale IMHO zvládneš, neboj.
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: jeste uvidim. mam nejake potize z vyslednou formou slabikare. chci vetsi format, 31x29 cm, tedy slozky 62x29, takze nemuzu tisknout v tiskarne na A3, to je male. a ve skole maji plotr, kde by to slo, ale ten typek co ho obsluhuje byl dneska tak protivnej a neochotnej, ze se mi do toho vubec nechce.
    takze je tady varianta te japonske vazby, pac tam neni treba slozky, ale jen archy, ktere v tehle velikost by sly vytisknout na A3.
    btw ty jako znalec, myslis, ze to zvladnu, nebo jak tezka je ta japonska vazba ? abych to zase moc nezvorala. jsem na kniharinu vlastne dost nesikovna a uz vubec ne pecliva :-)
    RAEL
    RAEL --- ---
    No to potěš. :) Zkusim to.
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: je dekuji dekuji !
    ja budu asi potrebovat tvoji radu pristi tyden, uvazuju o tom, ze bych slabikar udelala japonskou vazbou :-)
    RAEL
    RAEL --- ---
    Já se sem dostanu jen tak občas, ale ty tvoje fotky...to je paráda :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jakoze teda tady ofiko pozvanka na ten nas landart
    http://landart.rukama.cz/
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    švenknout: zaber kamery jede po scene zprava doleva napr.
    prolinani: jedna scena prechazi do druhy postupne, narozdil od klasickyho strihu, kdy se udela "strih" a zmena sceny je hned.
    CAJA
    CAJA --- ---
    kluci diky za rady !
    ja si to nejak preberu, a slibuju, ze do pristiho tydne zkusim neco vykoumat. bude mi to trvat, pac nevim vubec co jsou to vyrazy jako prolinat, svenkout atd :-)
    zkusim to asi nejdriv s tim adobe, kdyz to mam doma.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    mozna je to ProShow Gold..../uz si presne nevzpominam/ ale dobrej a jednoduchej soft...
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ja mam doma dobrej soft, na druhym kompu ale jak se jmenuje, neco jako photogold, nebo tak nejak... a tam se nasskladaj fotky za sebe, prida hudba, urci se esli se maj prolinat atd, da se ruzne zoomovat a nebo "kamera" muze prejizdet - švenknout atd.

eventuelne windows movie maker to taky umi...
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    MANNY: jako negrafik ti nechci brat iluze o tom, co chce Caja delat, ale format gif je dobrej akorat pro malou grafiku na web, jelikoz ma mizerny rozliseni a max 8bitu - 256barev/snimek.
    MANNY
    MANNY --- ---
    CAJA: no pokud to chceš dělat jako animovanej gif tak na to je spousta jednoduchejch free prográmků a udělat to je taky hrozně jednoduchý. Kdyžtak můžu poskytnout svoje chabé znalosti a poradit :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: ja s tim prave nemam vubec zkusenost, takze vubec nemam odhat kolik snimku to chce, jakto bude dlouhe a co z toho vlastne vznikne, he:)
    ale nejaky barevne variace a silenosti bych do toho rada dostala. to je jasna vec. ale nevim jak. premyslela jsem, ze proste nejak barevne posunu ty fotky, udelam nejake kolaze, zduplikuj to a tim i zvysim pocet snimku. nadech tripozni urcite chci !
    no musim nejdriv prozkoumat ten program na to ale zejo :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: to udelas jednoduse v adobe after effects. ale jestli jich mas jenom 200, tak to by stalo za to vymyslet mezi tim nejake morfingove prechody tripozni, kdyz je to tak barevne )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam