• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: dobry !

JACQUELIN: dekuji ti zlato :) fota privezu do plzen, v realu jsou hezci zejo.
    ale bohuzel tento patek nemuzu prijet !! hrozne me to mrzi, ale mam neco dost neodkladneho na reseni, bohuzel...
    tkaze prosim doreste tu renatku. ja myslim, ze jsem ji vam dobre pred-zpracovala, a jde o to, aby jste si vsichni sedli i s ni a zkusily si promluvit. nesmite se nechat ! kdyz ji kazda za sebe reknete svuj nazor, tak aspon uvidi, ze nejste tupe stado. nebojte se toho, a neodkladejte to prosim. pokud s ni nepromluvite, tak nebudete mit nadeji na to, ze v pristim semestru by se nejak zlepsila. ona sama od sebe pro vas nic neudela. musite si to vydupat sami ! jasny :-)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    nova galerie na olsanskych hrbitovech
    http://jlbjlt.net/event/5213
    CAJA
    CAJA --- ---
    a do tretice fotoz ze hrbitova, tenkrat jak byla rano ta mlha, co jsem fotila i na digi.

CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: ty planetky jsou prave z negativu ! jsem ho asi spatne stahla, kdyz jsem ho vytahla z lazne..takze na nem zaschly nejaky kapky, nevim, ja jsem na tohle hroznej bordelar a neschopa. nedokazu proste nic udelat poradne, to vzdycky ve fotokomore mastim jak mi to pridje pod ruku :-)

KERBOT: priznavam se, ze me osobne 50ka bere hodne..
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    uaa jeraby :)
    ten scanner dava dobry duchariny - u 14ky dokonce deset planet na obloze :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    tyhle mi prijdou jeste lepsi, pochybnosti bych mel mozna u 11ky a 8ky, i kdyz objekt je to zajimavej. 14ka neni tak vyrazna jako zbytek. jeste koukam zpetne na tu 50ku, ta me bere
    CAJA
    CAJA --- ---
    abych trochu shodila uroven, tak jeste nejake rozmazane jerabove silenstvi :) s dirty effectem meho skeneru a moji osobni neschopnosti udelat cistej negativ

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    tkze dalsi varka. ale skener uz teda dost dodelava..

KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: jen prvotni dojem amatera, ale mam radeji prostorovejsi. :) okna nej asi na 36, jinak mi neprisly kompozicne uplne zasadni vzhledem k jejich velikosti, na papire to bude vypadat urco jinak, hlavne veskery stiny a praskliny ;). ty opakujici se skrinky jsou taky pekny, ale toho uz jsem trochu presycen. hodne se mi stinama libi, jak jsi cvakla 50ku

ad vylet - zjisti podrobnosti! .)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: prave, ze jak se ten analog tak markantne lisi od digitalu, to me dost sokuje. btw libi se ti uplne jine fotky, nez me z te serie :) me se hodne libi ty okna napr..

ad harvanovylet - http://www.ornita.cz/terenni-akce/default.aspx
    tady prave delaji vylozene exkurze, a jak uz jsem predeslala drive, prednasky tam vede moje byvala pribuzna Alzbeta, takze bych z ni mohla vytahnout potrebne info k tomu, aby akce byla tentokrate uspesna :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: parada, nektery maj uplne skvelou atmosferu - hodne me bere 34, 47, 51, taky ty, co pusobej jako ozivlej industrialni odpad ala testuo - 32, 46, 52. :) 48 je taky pekne vyfocena.
    ty z digitalu mely vyborny barvy, ale tohle je jina liga.

CAJA: vejlet na fiktivni havano-varhany/havrano-varany, to zni lakave...jaky je procento uspesnosti tyhle pouti? ne, ze by to tam bylo moc okoukany ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak a na Kladno uz nepojedu, ale mam vyhlidnuty dalsi mistecka. Takze kdo by chtel a vykopal se z vyhratych postylek - brzo bych rada nafotila sever, za Mostem, krajinu rozborenou tezbou apod. Jeste o tom nevim moc infa, takze vyzjistim jak na vec a hura na vylet !

coz mi pripomina, budem letos opet delat vylet za havranama ?? Ja ze bych to tentokrat osefovala s tou Betou, ktera je koordinator vyletu do Kralup, takze bychom jeli vic na jistotu, a treba i jednoho, dva zahledli :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jinak teda musim rict, ze jsem z toho analogu docela hotova. nevim jestli je to tim, ze jsem na nej dlouho nefotila, ale ja jsem z tech fotek proste uplne pifpaf ! je to takovej rozdil od toho digi.
    ta kresba, atmosfera a prostor. to jak z te fotky uplne dycha ten material, to je proste magie !
    CAJA
    CAJA --- ---
    je to skenovany z negativu, spise jen nahledy, takze ta kvalita kresby vypada podle toho. snad pristi tyden se mi podari vse naskenovat poradne ve skole a dato to nejak do kupy.

myslenka je pouzit fotky jako ilustrace ke knize, kterou musim tento semestr udelat. mame zadani Zlocin a trest. s podtitulem rozhovor. Takze jsem prepsala vsechny pasaze z one knihy, kdy Raskolnikov mluvi sam se sebou. To se deje vetsinou, kdyz chodi, blouma po Petrohrade, sam ani nevi kudy, nevnima ulice a casoprostor. takze bych k tomu vybrala ty fotky, ktere nejsou ani moc konkretni, ale maji teziste spise v kompozici a evokujou nejaky neznamy, nekonkretni prostor, kudy se clovek sam prochazi, diva za roh a zkouma, stejne tak jako Raskolnikov se diva za roh sveho mysleni a duse a prochazi se sam sebou.
    CAJA
    CAJA --- ---
    pardon ehm, mozna lepsi si to cele prohlidnout tady : http://cajacaja.rajce.idnes.cz/kladno-klasika/#album

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    tak nejake fotky z analogu. nejsou to vsechny, protoze mi momentalne zacal stavkovat skener. tak se snad umoudri a dalsi fotky budou brzo na ceste.

CAJA
    CAJA --- ---
    jinak k tem barvam. jsem objevila takovy hejblatka ve photoshopu, se kteryma muzu ruzne korigovat barevnost obrazku, a musim rict, ze me to teda dost bavi.

vytvaret prostor a hloubku pouzitim ruznych barevnych kontrastu. da se tak krasne udelat fotka kontrastni a zivou prave diky barevnym protikladum. tkaze misto toho, abych korigovala fotku jen jako cb kontrast a jas, tak si kontrast koriguju ruco diky barvam. tzn napriklad ze si stiny hodim smerem do modra a svetla si pak vytahnu tim, ze k nim pridam barevnou slozku kontrastujici modrou.

umyslne tak dam urcitemu prostorovemu planu v obrazu kontrastujici barvy k barve na jinem planu a vznikne mi tak krasna hloubka a hra v prostoru. prijde mi, ze to dava te digitalni fotce trochu zivota. pro me osobne teda timhle ten digital dostava jeste sanci byt hodnotnym prostredkem pro foceni :)
    CAJA
    CAJA --- ---

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam