• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: krásná mikina!
    CAJA
    CAJA --- ---
    kdyby to nekoho zajimalo,
    http://www.proximasociale.cz
    CAJA
    CAJA --- ---
    opet jsem tiskla na sidlisti ve spolupraci s nizkoprahovou organizaci Proxima Sociale o.s., tentokrat vetsi akce venku.

zda se, ze moje sitotisky maji na streetu uspech, takze v cervnu uz mam dalsi 3 akce spojene s proximou. jsem za to dost rada, hodne me to bavi a je to pro me dobra zkusenost. navic clovek pozna jine prostredi a dela taky trochu uzitecne veci

CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: no snaha byla vid :-) ale dneska mame teda ty obhajoby. me nakonec zavolali, ze mam prijit, prinest dve spravne cd se vsim vsudy a ze pri obhajove tato skutecnost bude zohlednena a prej bude zalezet na panu reditelovy jak se rozhodne...ehm
    radsi to nebudu komentovat, ale vzhledem k tomu, jak uz jsem fakt podrazdena budu si muset dat nejaky sedativa pred obhajobou, abych se s panem reditelem nepohadala.
    jinak se te obhajoby nebojim. praci mam dobrou a v mluvenem projevy myslim sve veci dokazu obhajit :)

jeste takove perla. vcera odpo nam zverejnily cas obhajob ( na nejake planovani se ohled neber) a ze pry ve stredu v 9 rano. par hodin po te se na webovych strankach objevila zmena ,ze nas obor ne ve stredu ale v utery v 16h. jeste vecer byla dalsi zmena, ze se reditel rozhodl ze to mame uz od 15.30.
    Tak jsem ted volala na studijni, abych se zeptala jestli si mysli, ze by treba pan reditel si chtel jeste dneska neco rozmyslet a vydavat dalsi rozhodnuti. tak prej asi ne :-)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: uf, to je teda dobry voser. ale ocenuju tvoji subverzni snahu dodat prazdne cd – skoda, ze to nevyslo.
    CAJA
    CAJA --- ---
    a to bohuzel neni prvni error na tyhle skole, takze ted me tam drzi uz jen ta bakalarka a to, ze ji budu delat se zajimavym clovekem, ktery me hodne nauci.

jinak musim rict, ze se k nam na tyhle skole chovaj tak, ze se snazi nam studium co nejvice znechutit. dnesni vrchol byl, kdyz na me referentka vztekle rvala, ze nemam dva papiry formulare sesity k sobe. se clovek divi, ze to je vubec mozne, a ze ja si to musim do jiste miry nechat libit, protoze oni nade mnou maji moc...a ja tu vzteklou referentku potrebuju k tomu, abych tu skolu vubec vystudovala
    CAJA
    CAJA --- ---
    ve skole nastal militantni teror. dneska se odevzdavali a instalovali klauzury. Aby clovek mohl vubec pristoupit k obhajobam musi odevzdat cd s portfoliem praci za tento semestr. Na ty cd si nikdy nikdo nekoukal. A ja to proste nejak nestihla, takze jsem vzala doma prazndy cd, popsala jako portfolio a rano kdyz dorazila do Plzne mi bylo sdeleno, ze studijni referentka kontroluje na svem prinesenem noteboku vsechny cd vsech studentu ! a bez toho cloveka nepusti k podpisu prezence. tak jsem sklapla a priznala se, ze mam spatny cd a ze ho donesu odpoledne nebo spis zitra, protoze jsem z Prahy a veci mam doma na pocitaci...
    no a to jsem teda dostala lekci. ze pres to nejede vlak. ze to proste nejde. ze me nepusti ke klauzuram..mi jenom tak jako poklesla celist a nevedela co rict..tak jsem je prosila ze to dodam a ze jsem z Prahy, ale tvrda referentka se nenechala nicim obmekcit, takze nakonec jedina cesta byla podepsat prezenci, odevzdat spatne cd a oni mi rovnou napsali znamku 4, nevyhovel a ze budu muset rovnou na opravny termin.

takze ja jsem instalovala hotovou klauzuru, dobrou praci, pochvalenou od me vedouci atelieru, ale kvuly neodevzdanemu cd dnes do 11h mam nevyhovel..:/
    zda se, ze nase umelecka skola speje k tomu, ze prioritou je cd s portfolime a skutecna prace nikoho vlastne ani nezajima
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: ja uz se ted moc tesim az zacnu pracovat na bakalarce. Tohle mi napsal muj vedouci konsultant,
    Ahoj Carolino,

myslím že by to takhle mohlo stačit. Zní to tak tajúplně, že se v tom stejně nikdo nevyzná, což je dobře!

hezky vid :-)

a jsem moc rada, ze te to bavi se vracet sem a pozorovat deni.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Vůbec se mi moc líbí pozorovat tady tu evoluci technik, témat, pohledu.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: To zní jako hodně zajímavý základ!
    CAJA
    CAJA --- ---
    k tomu jsou jeste velkoformatove archy s uhelnyma krajinama

Vsechny prace teto klauzury jsou propojeny tematem "Prave bohatstvi se skryva uvnitr" - "Povrchovy dul Bilina a tezba hnedeho uhli"

v knize jsou kratke uryvky popisujici charakter dolu a jeho tezby a nasledny vliv na okolni krajinu
    CAJA
    CAJA --- ---
    autorska kniha s grafikama

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    geometricke leporelo. tisky grafik

CAJA
    CAJA --- ---
    Hotova klauzura

rozmery 5-8 cm. material uhli

CAJA
    CAJA --- ---
    Tak jsem si uz taky vybrala tema bakalarky a vypracovala zadani. Budou fotky, experimetny fotografickych technik a vystupem fotograficka instalace.

Tema je: Human machine, telo pojimane jako svebytny mechanismus

Popis realizace: Studentka bude pozorovat a analyzovat vlastní ruce. Jejich pohyby, vnímání a reakce na vnejší podnety a fotografováním se
    pokusí zachytit jejich vlastní život. Studentka se domnívá, že její ruce jsou komunikacním prostredkem jejího podvedomí.
    Pokusí se objektivne pozorovat a zaclenit jejich rec a tak prekrocit hranici vedomí a vytvorit obraz citlivého vnímání založeném
    na tvarech, stínech, obrysech a pohybu.
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem to nakonec prece jen zvladla..k zapoctu do skoly, moje prvni kozena vazba a prevazba stare knizky. tedy rozebrat slozky, vyspravit trhliny a knizku znova sesit.
    kozena vazba s reliefem, kozeny kapitalek, vyklepany hrbet s drazkou.
    k tomu vyroba pouzdra, hrany potazene kuzi, vnitrek samet.

no proste prace na nekolik dni a strasna piplacka..

zalisovani

CAJA
    CAJA --- ---
    koupila jsem si obraz v bazaru. chvily jsem zauvazovala, ze bych si ho povesila na zed, protoze to bylo tak moc bizarni, ale nakonec jsem preci jen udelala to, za jakym ucelem jsem ho vlastne koupila. darek mame k narozenim

CAJA
    CAJA --- ---
    dnesni exaktni tisky ! uz finalni pro klauzuru do skoly. exaktni znamena, ze musi byt perfektni, dokonaly a bez jedine cmouhy. coz u me je tak trochu sci-fi. ale musim rict, ze jsem se ohromne snazila a predce jen podarilo vetsinu udelat cisty. ale teda uff.. tvorit expresivne a zaroven udrzovat vyrovnany klid duse, abych nic neumazala, tak trochu zen :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    jako je jasne, ze si tam budu muset zajet znova s tim analogem, ale me se ty fotky stejne nejak libi. je to takove snove, jemne. jeste si s tim pohraju na compu, a taky se uvidi az to vyvolam poradne na papir. jak rekl muj ucitel na fotku, ze z toho sice neco vytahnu, ale bude to na hranici experimentu, tak me to vlastne v tomhle pripade ani neva. k te krajine se to docela hodi.
    mozna ty fotky zas tak spatne nebudou, hodne prace udelal ten scan..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam