• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    Nove sito !

Vlčí mák. tisk na knizni platno, vazba na stary pouzivany sesit

CAJA
    CAJA --- ---
    vlastne si rikam, jestli ty negativni tendence nasich sny, bychom nemeli brat positivni ( ve stejnem smyslu, jako porodni bolesti, ktere jsou hrozne, ale vedou k necemu positivnimu, a pomahaji telu porodit dite. Jako takovy fyzicky pud sebezachovy a pomoci. Bez bolesti by telo nemelo zadne indikatory k tomu, ze se neco deje. Podle bolesti clovek zbystri a zacne vnimat potreby sveho tela. Chci rict, ze jasne ze je bolest strasna, a to jsem absolvovala jak porod, trojklanny nerv tak strasne bolesti zubu. Takze jsem si uzila dost a obcas to opravdu bylo zuviel...Ale jak bych bez bolesti poznala, ze ma zub kaz ? az by se uplne rozpadl na padrt ? bolest mi dava sanci to jeste v cas zachytit a spravit. Telo holt se opotrebova a potrebuje kontrolni ukazovacek..
    Mozna kdyby clovek nesnil, tak ho emoce, ktere by jinak ve snu ventiloval a snasel, vnitrne sezerou. Mozna ze sny jsou fyzicky obranny mechanismus tela, jak udrzet psychiku cloveka pri ruznych tezkych zivotnich situacich nad vodou.

nevim no, asi nic noveho pod sluncem, ale jako takovy vecerni zamysleni, naivni blabol, dobry ne :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    Doporucuju clanek o snech, v poslednim aktualnim cisle Respektu. Zrovna jsem ho docetla a musim rict, ze me to prekvapilo. Vzdycky jsem sny brala jako ty hrozny svine, co mi deptaj zivot. Mela jsem obdobi, kdy jsem mela fkat desny mury a kazdy den jsem se probouzela uplne prevalcovana a jeste pul dne jsem nebyla schopna se z toho vzpamatovat. Strasne me to trapilo a brala jsem to jako hrozny podraz, protoze se tomu nemuzu branit. Clovek neovlivni, o cem se mu sni. Bojovala jsem proti svym snum a nenavidela je.
    A ted jsem si precetla, ze nejen, ze vetsina lidi ma negativni sny (positvni sny jsou vyjimecne), ze dokonce je to tak naschval a ma to i nejaky smysl.
    Musim rict, ze v tomto ohledu, kdyz se zpetne podivam na ty hrozne vyjevy, co se mi zdalo, je to mnohem snazsi, to prijmout a akceptovat.

Tady je prepis maleho kousku clanku:

Rosalind Cartwrightová ve sve predloni vydane knize Ctyriadvacetihodinova mysl popisuje zajimavy zaver - casty vyskyt snu a urcite snove vzorce predjimaji, jak se clovek s dusevnimi potizemi vyporada. Kdo nesní, má horší prognozu, i když to někdy vypadá paradoxně. Opuštěný manžel, jemuž se zdá o bývalé manelce, nebo abstinující alkoholik, který ve snu neodolá dvojité whisky, se ze svých potíží mnohem pravděpodobněji snáze otřebe.
    Co to znamená ? Bizarní obrazy produkované vybuzenými emočními centry našeho mozku pravděpodobně nemají za ůčel nás zdeptat, vyděsit nebo rozplakat, jak by se mohlo na první pohled zdát. Sen svým tajuplným způsobem emoce zřejmě také zpracovává, třídí a pomáhá nám se přes ně přenést.

KFF
    KFF --- ---
    CAJA: :) Ja prave z tyhle party znam spis dalsiho Tominu-Indiana-Kavecko:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: Mame ted na kramku dotisk prvniho vydani knihy Kmeny.

Kmeny / Art books @ eshop.INTER-ZONE.cz :: komiks / fashion / street art shop
    http://eshop.inter-zone.cz/product/Kmeny-Street_art

CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: my Tominu zname tak dobre, ze nam pripomina jen sam sebe :-)
    deti jsou z toho cely na vetvi, pac Tomina je dlouholety pritel Eliasovi sestry Halky, u ktere aktualne i bydli. Detem jsem samozrejme taky natiskla tricka,
    takze ted behaji doma u Eliase s Tominou na triku a Tominou na zivo :-))
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Mne na tech plakatech docela pripomina mladyho Hrusinskyho:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    A tady sam pan herec, ktery je na vsech tech trikach a plakatech :-)
    Tomina Jerabek a divadlo Leti, v predstaveni Plantaz.

CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: ja jsem to prave furt nechapala,co te jako zere, kdyz sis vydelaval kreslenim. jsem si rikala, co furt mas, vzdyt delas co te ba a jeste za to mas prachy.
    ale ted to mam vlastne uplne stejne. bavi me tisknout puncochy, ale abych si tim vydelavala /platila dane/ musela bych za tyden natisknout tolik puncoch, ze by me to zaclo hodne brzo srat.
    Jedina moznost je k tomu pristupovat stejne jako k jine praci. nebrat to jako umeni a tvoreni.

a to je asi to, co nas oba zere, ze clovek nejak nechce nicit to pekne, co se te drzi, kdyz tvoris...
    nekdo tu komerci s tvorenim dokaze rozumne a "svobodne" zkloubit, ale je to imho spis vyjimka.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ale treba muj problem je, /napriklad s kreslenim/ ze jakmile sem si tim zacal vydelavat penize /a ne zrovna maly/ ze me to nejen ze prestalo bavit to kresleni, ale spis me zaclo srat...
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: hele ja osobne sem rad ze trebas ty kudly co delam pro radost mam moznost /diky tomu ze mam penize odjinud/ realizovat. Vona vyroba neco stoji /moje prace je "zadara"/ a nemit ty penize odjinud mel bych jen cas, coz ale nestaci, bo materialy, stroje, elektrika, uhli, brusivo, atd... za to chtej krejcary... nadruhou stranu tak abych zracionalizoval a zefektivnil vyrobu natolik aby se to zaplatilo a dalo se tim vydelavat tak bych potreboval zautomatizovat vyrobu /tisice kc do stroju/ + vejplata pro pomocniky, + marketing aby se to za rozumny prachy prodalo.
    Jednodussi pro me chodit do prace a cast penez vrazet do konicku...
    CAJA
    CAJA --- ---
    vyroba pro prodej + pro radost = luxus, který si, zdá se, nemůžeme dovolit. Ikdyž žijem v prej bohaté evropě...
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    STRIGA: vyroba pro prodej je neco jineho nez vyroba pro radost /a obcasny prodani kdyz nekdo zaskemra/
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    TWORBO: Nemyslím si, že je to komerce. Osobně vyrábím a když s eněkomu líbí, kontaktuje mě a pokud chci, prodám mu to nebo dám a mám hroznou radost, že s emu to líbí a tak nějak mě to dokopává k tomu, abych dělala něco dál..(:
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: pohodovej hulicskej motivek jo :) to sem zvedav
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: tohle jo no, to slo i bez karuselu, nakonec to vlastne i celkem sedlo, ze to je takove DIY

karusel pouziju mozna na jiny trika, sem kdyztak pak hodim report, takovej pohodovej hulicskej motivek :-)
    ale vono, ikdyz muzu tisknout na karusel, tak jeste musim trchu poladit svoje rucne natazeny sita. jsem ted o vikendu zkousel soutisk, a nic moc teeeda..
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: nakonec bez soutisku na karuselu teda jo?
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: ta grafika plakatu a celeho vizuali k sitotisku sedi jak hrnec na prdel :)
    v nedeli se mozna uvidime jo, ja jsem dala brachovi listek k narozkam, tak mozna pujdu jako jeho doprovod :))
    KFF
    KFF --- ---
    CAJA: Madla mi zrovna onehda psala, jak zes jim udelala krasny trika:)
    (se mozna na Plantazi potkame v nedeli, esli me rodina pusti:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: profi jsem nikdy nebyla :-) ale cenim si duvery Divadla Leti, nuti me to tak se vice snazit a zlepsovat se. Vyzkousela jsem si i tisk vodovkama (normalne tisknu plastizolem), takze jsem zase nabrala nejakou zkusenost, pac vodovky se chovaj uplne jinak,je treba jine sito etc...
    Mno jsem rada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam