vlastne si rikam, jestli ty negativni tendence nasich sny, bychom nemeli brat positivni ( ve stejnem smyslu, jako porodni bolesti, ktere jsou hrozne, ale vedou k necemu positivnimu, a pomahaji telu porodit dite. Jako takovy fyzicky pud sebezachovy a pomoci. Bez bolesti by telo nemelo zadne indikatory k tomu, ze se neco deje. Podle bolesti clovek zbystri a zacne vnimat potreby sveho tela. Chci rict, ze jasne ze je bolest strasna, a to jsem absolvovala jak porod, trojklanny nerv tak strasne bolesti zubu. Takze jsem si uzila dost a obcas to opravdu bylo zuviel...Ale jak bych bez bolesti poznala, ze ma zub kaz ? az by se uplne rozpadl na padrt ? bolest mi dava sanci to jeste v cas zachytit a spravit. Telo holt se opotrebova a potrebuje kontrolni ukazovacek..
Mozna kdyby clovek nesnil, tak ho emoce, ktere by jinak ve snu ventiloval a snasel, vnitrne sezerou. Mozna ze sny jsou fyzicky obranny mechanismus tela, jak udrzet psychiku cloveka pri ruznych tezkych zivotnich situacich nad vodou.
nevim no, asi nic noveho pod sluncem, ale jako takovy vecerni zamysleni, naivni blabol, dobry ne :)