• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ANEZAK397: Jestli se ti na tom neco nelibi tak mluv konkretne protoze jsi prvni komu to nejak vadi, nerekl jsi co je na tom tak blbeho a ja nemam ani nejmensi chut tahat z tebe rozumy co ti na tom vadi... neco jineho by bylo kdybys prisel s rozumnym dotazem nebo obohacenim diskuse ale bohapuste stourani do blbosti fakt rad nemam... a kdybys cetl pozorne vsimnes si ze za tim nadpisem je odkaz na jinou sajtu kde tohle napsali.... omg
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    To si delate srandu dat do zahlavi diskuze "podle jednoho zdroje" ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DAVESADE: asi sis ho spatne promazal :-)
    NASA
    NASA --- ---
    DAVESADE: kdyz uz jsme u toho ot, tak sa. vz. 58 vychzi z ak 47, a oblibenost je velka diky malemu poctu pohyblivych dilu, cili snadne opravitelnosti. viz SATAI:
    vz. 58 je spolehliva zbran, na vojne tam byl spis problem v tom, jak se o ne lidi stridali a nestarali
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    KID_MCHUTT: Jsem na tohle laik, tak jsem vybral nejoblíbenější zbraň teroristů. Je fakt ale, že náš vz.58, když jsem byl na vojně, moc spolehlivý nebyl a vyhodil bych ho ;).
    SATAI: Hypoteticky - taková zbrojovka by měla zákaz výroby, ne?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SATAI: amen :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KID_MCHUTT: A notabene se stále budou vyrábět další nechipované zbraně, protože si nedovedu představit komando SAS odhalené iránským RFID scanerem ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DAVESADE: ohledne tech kalachu - to je blby priklad - ta zbran je tak primitivni, ze v okamziku, kdy mas moznost pouzit soustruh, opravis na ni cokoliv (krom vybrusu hlavne, pravdepodobne)...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SATAI:
    1) To mne zajímá, zkusím to někde zjistit, jak by to šlo fyzicky udělat.
    2) Není právě účelem zlepšování technologií velkého bratra sledovat všude, tedy nejen pro bezpečnost ostatních v bankách a letištích? (Tedy rozšířit "rozumný smysl").
    3) Hm.
    4) Mno buzerace - slušný člověk se zbraní řádně drženou nebude buzerován o nic více, než nyní. Na druhou stranu bychom neměli být přízemní a držet se časového rozsahu několika let, ale vidět situaci globálně. Pokud se začnou teď vyrábět zbraně s čipy (uvažujme o "ideálních čipech"), tak za "pár" let se rozpadnou kalašnikovy a bad guys na čipované zbraně přejdou. Trochu utopie, ale jak říkám, snažím se z toho vymámit co nejvíce pozitiv ;).

    Omlouvám se všem, kterým to přijde OT.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Abych se od předchozího offtopicu vrátil k tématu - nezná někdo z vás nějaký vhodný p2p middleware, nad kterým bych mohl stavět distribuovanou aplikaci v javě? Takový, který by bral bezpečnost jako prvořadý úkol, kde by jednotlivé uzly komunikovaly šifrovaně a bylo by obtížné zjistit, že komunikace šla právě mezi nimi etc.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DAVESADE:
    1) Ne, viz některé z místních fór o zbraních. A chip by slo spálit EM pulsem.
    2) Ano. Ale protože to má rozumný smysl pro bezpečnost ostatních jen v těch zavazadlech, bankách..., kde to snadno umožní i dnešní technologie...
    3) Uvazoval jsem i o dalsim kroku - o personalizovanych zbranich uvazovala FBI, planuje je MetalStorm...
    4) Presne. Bude to jen buzerace slusnych lidi,
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SATAI: Nejsem odborník, ale laicky bych argumentoval asi takto:
    1) Výrobní číslo vybrousíš, ale výkrut zbraně popřípadě další detaily zbraně odhalí balistická zkouška, čili si nemyslím, že by bylo možné prakticky odstranit stopu po střelbě. Čip by mohl být integrován uvnitř zbraně třeba v závěru - bez něhož nelze střílet a jeho vyjmutí by znamenalo zničení závěru = zbraně.
    2) v zavazadle možná, ale takhle by ji čipem bylo možné sledovat prakticky kdekoli na zeměkouli.
    3) čip nemá na starosti nic se střelbou, slouží jen k identifikaci, takže bych to bral jako irelevantní
    4) bad guys ano, ale o nich to nikdy není ;).
    SATAI
    SATAI --- ---
    REDTIME: Ne, nejsem masový vrah (ostatně to bych se vykašlal na revolver).
    Ale
    1) dnešní zbraň je snadno identifikovatelná již dnes. Tuto vlastnost mohu odstranit - předpokládám, že stejně triviální by to bylo s patřičnou zbraní u chipu.
    2) zbraň je dnes snadno rozpoznatelná i v zavazadle...
    3) zbraň je dnes extrémně spolehlivá - a o to tu běží. Jakmile se objeví první pokus zapojit elektroniku do odpálení, tak se váši zbraň kdykoli zneschopní policista, puberťák s beďary nebo vykapaná baterie.
    4) bad guys to stejně budou ignorovat...
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    SATAI: A co je na tom humus? Si snad masovej vrah, ze ti to vadi?
    SATAI
    SATAI --- ---
    ZVIRATKO: Tfuj, ochipovany revolver je humus.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Byl to jenom dokument o nějakém experimentu, dal jsem ho jenom jako příklad totálního nasazení... Ovšem čipování, co se pozitiv týče, může být přínosné. Nemusíš mít občanku, pas, kreditku, zdravotní průkaz, průkaz pojištěnce... vím, že je to utopie, ale jen naznačuji možnosti (o reálném pozitivním přínosu zdravě pochybuji).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    no nevim jestli cipovany US military je pozitivni... rozhodne jsem pro cipovani zbozi - ale jednoduchym kodem s cenou, ne unikatnim ID toho zbozi (tim padem muzou odecist cenu z bezkontaktni kreditky napr., ale nemuzou sledovat pohyb cloveka), jsem pro cipovani zbrani, jsem pro cipovani elektroniky zbozi na skladu atd... ale velkyho bratra nechci
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Čipy to všechno řeší globálně, když jsem viděl nějaké pokusy v US armádě, kde dávali identifikační čipy do hlav mariňákům, tak je ze satelitu viděli tak dobře, že jim mohli rovnou dávat rozkazy "bacha, za rohem nepřítel, skryj se do ulice na jihu".
    Možná je to paradoxní, ale ačkoliv jsem proti velkému bratrovi, snažím se z čipování / sledování vytěžit to pozitivní.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    DAVESADE: Přesně. Užijme si ještě volného šíření naší DNA, dokud nebudou pravidelně odebírat vzorky ovzduší a analyzovat náš pohyb takhle....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam